Aqualung: player μουσικής με συμβατότητα με το Jack

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Δευ, 02/07/2011 - 13:07 | 3'

Το Aqualung είναι ένας ακόμα media player για το Linux. Εδώ θα βρείτε όλες τις «παραδοσιακές» λειτουργίες που θα θέλατε από έναν player. Υποστηρίζει όλα τα δημοφιλή formats (Ogg Vorbis, MP3, WAV, Flac και οτιδήποτε υποστηρίζεται από το FFMpeg) ενώ μπορεί να παίξει μέχρι και αρχεία Soundtracker - αν έχετε ακόμα.

 

Το περιβάλλον του Aqualung αποτελείται από δύο παράθυρα. Ένα παράθυρο με την playlist που περιλαμβάνει και τα κουμπιά του player και ένα παράθυρο «Music Store». Το τελευταίο δεν είναι κάποιος μηχανισμός αγοράς μουσικής, όπως το Magnatune στο Amarok, αλλά ο τοπικός χώρος αποθήκευσης της μουσικής σας. Προσθέστε ένα φάκελο σε αυτό, για να ανανεωθεί η βάση δεδομένων με τη μουσική σας συλλογή, ώστε να μπορείτε να βλέπετε τα πάντα όποτε θέλετε. Στη συνέχεια, κάντε απλώς σύρετε από εκεί τα άλμπουμ και τα τραγούδια σας στο παράθυρο της playlist για να τα ακούσετε.

Το εκπληκτικό με το Music Store είναι ότι δουλεύει και με podcasts. Προσθέτετε απλώς ένα URL ως τοποθεσία και το Aqualung θα ελέγχει περιοδικά το site αυτό και θα κατεβάζει τα νέα podcasts στον υπολογιστή. Συνδυάστε τα τώρα αυτά με τις ιεραρχημένες playlists σε καρτέλες, τα skins και τα ενσωματωμένα εφέ LADSPA και έχετε έναν από τους καλύτερες players που υπάρχουν στο Linux.

Μια ακόμα διαφορά του Aqualung από άλλους players είναι ότι παίζει άψογα με το Jack, τον server που επιτρέπει τη διασύνδεση διάφορων εφαρμογών ήχου και την κοινή χρήση ηχητικών ροών. Με απλά λόγια, αν έχετε εγκατεστημένο το Jack server στο σύστημά σας, μπορείτε να δρομολογείτε τον ήχο όπως και όπου θέλετε, είτε π.χ. από έναν sequencer όπως το QTractor είτε σε ένα εργαλείο visualisation όπως το Project M.  

Η εγκατάσταση του Aqualung στο Ubuntu και το openSUSE ειναι εύκολη, αφού υπάρχει στα αποθετήρια. Στο Fedora δεν υπάρχει πακέτο, μπορείτε όμως να το αναλάβετε!

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)