Φτιάξτε animation με το Synfig

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Παρ, 01/28/2011 - 09:40 | 2'

Το Synfig είναι μια σουίτα για animation γραφικών γραμμένη σε GTK, οπότε το περιβάλλον του αρχικά θα σας θυμίσει το Gimp, με την εργαλείοθήκη και ένα αριθμό από υπο-παράθυρα αριστερά και δεξιά. Η εργαλειοθήκη, που βρίσκεται στα δεξιά της οθόνης, παρέχει γρήγορη πρόσβαση στα διαφορετικά σχήματα του animation, μαζί με μια παλέτα χρωμάτων και μια λίστα των προηγούμενων ενεργειών για undo/redo πολλών βημάτων.



Με το Synfig μπορείτε να κάνετε παραγωγή animation επιπέδου εμπορικής ταινίας. Το βασικό του ατού είναι ότι διευκολύνει τη δουλειά του animation γιατί αναλαμβάνει το ίδιο να σχεδιάζει τις “μεταβάσεις” ανάμεσα στα κεντρικά καρέ, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της παρεμβολής. Οπότε δεν χρειάζεται ο καλλιτέχνης να σχεδιάζει κάθε ένα καρέ.

Επιπλέον, σημαντικό στοιχείο είναι η χρήση διανυσματικών γραφικών πράγμα που σημαίνει ότι το κάθε καρέ μπορεί να γίνει render στην ίδια ίδια ποιότητας σε κάθε μέγεθος.



Το Synfig αρχικά είναι αρκετά δύσκολo στην εκμάθηση, ειδικά αν δεν έχετε εμπειρία σε εφαρμογές γραφικών. Υπάρχει όμως ένα πλήρες manual εδώ το οποίο θα σας βοηθήσει να κάνετε τα πρώτα βήματα σας.

Κατεβάστε το Synfig από εδώ. Στο Ubuntu και στο Fedora υπάρχει πακέτο στα αποθετήρια, για άμεση εγκατάσταση...

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)