Web servers στη κατηγορία ...φτερού!

gnu_labis | Τετ, 07/14/2010 - 12:46 | 3'

Χτες λοιπόν μου ζητήθηκε να εγκαταστήσω έναν ελαφρύ web server σε ένα embedded linux μηχανάκι, με σκοπό να σερβίρει http σε ένα κ μόνο client (για remote control της embedded συσκευής μέσω δικτύου).

Τα βασικά τα βρήκα στη wikipedia. Παλαιότερα, για παρόμοια δουλειά είχα χρησιμοποιήσει το Boa, τώρα δοκίμασα το lighttpd. Κ τα 2 προγράμματα είναι μικρά, με το boa να καταλαμβάνει 356ΚΒ, ενώ το lighttpd χρειάζεται 952ΚΒ, ή περίπου 1.2ΜΒ μαζί με όλα τα πρόσθετα καλούδια του.

Οπότε, αν χρειάζεστε ένα βασικό http server, κ ο apache σας πέφτει βαρύς, ή και περίπλοκος, ρίξτε μια ματιά κ στα μικρά του αδερφάκια.

Το ενδιαφέρον όμως του πράγματος, κ ο κύριος λόγος για αυτό το post είναι ό,τι ακολουθεί...

Στην προσπάθεια μου να βρω ό,τι πιο ελαφρύ υπήρχε (κυρίως λόγω απορίας), ανακάλυψα ότι υπάρχουν ψυχασθενείς σε αυτό τον πλανήτη που φτιάχνουν web servers μέχρι κ από σπιρτόκουτα (που λέει ο λόγος).

Δείτε λοιπόν τι κυκλοφορεί εκεί έξω:

1) Server γραμμένος σε AWK

2) Server γραμμένος σε Postscript (παρακαλώ :?)

3) Server γραμμένος σε shell script

4) Server σε μία γραμμή bash :)

Μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε η δήλωση του τύπου με τον postscript http server, που λέει ότι η ιδέα του ήρθε επειδή ήθελε να τρέξει web server σε ένα εκτυπωτικό μηχάνημα της Xerox (στο οποίο προφανώς δεν είχε πρόσβαση στο software του). Να φανταστώ ότι έστελνε λοιπόν τον server σαν αρχείο προς εκτύπωση;;; Χακεριά απίστευτη!

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)