Savage2: A Tortured Soul

spatman | Παρ, 04/16/2010 - 23:35 | 10' | 4

Καλησπέρα σε όλους! Αν ενδιαφέρεστε για ένα παιχνιδι που τα συνδυαζει όλα, συνεχιστε να διαβαζετε:

Το Savage2 είναι ένα μοναδικο παιχνιδι σε ένα φανταστικο κοσμο: η ανθροποτητα ειναι στην ακμη της μεχρι τη στιγμη που αρχιζει τις διαπραγματευσεις με τους δαιμονες. Οταν αυτοι αφηνιαζουν, οι ανθρωποι τρεχουν να κρυφτουν και οι δαιμονες αρπαζουν οτι μπορουν και παν απο κει πουρθαν. Καθως οι ανθρωποι ξαναρχιζουν να φτιαχνουν πολιτισμο, μαζι με αυτους αναπτυσσονται και διαφορα ζωα, τα οποια αποκτουν νοημοσυνη. Οι δυο ομαδες τελικως καταληγουν στον πολεμο. Για να νικησουν η μια την αλλη επικαλουνται τους παλιους γνωστους δαιμονες....

 

Καλα ως εδω: Στην ουσια τωρα!

Το παιχνιδι γινεται σε γρηγορα ματς που διαρκουν περιπου 30 λεπτα. Σκοπος ειναι η καταστροφη της κεντρικης βασης του αντιπαλου. Καθε ομαδα εχει περιπου 10-20 παικτες. Αυτοι ψηφιζουν ενα διοικητη, ο οποιος στην ουσια παιζει παιχνιδι στρατηγικης πραγματικου χρονου. Βλεπει τα παντα αφ' υψηλου σε στυλ age of empires, χτιζει κτηρια για τεχνολογια. πυργους. ορυχεια και βασεις οπου η ομαδα μπορει να εμφανιζεται και να πολεμα. Επιπλεον διαχειριζεται το χρημα, αποκαλυπτει περιοχες του χαρτη και ριχνει ξορκια σε εχθρους και συμμαχους. Εχει πληρη ελεγχο μονο σε τρεις χτιστες, οι υπολοιποι παικτες πρεπει απλα να συνεργαστουν και να ακολουθησουν το σχεδιο.

Αμεσως μετα στην ιεραρχια ειναι οι λοχαγοι. Αυτοι μπορουν να δινουν ευκολα λεκτικες εντολες σε 1 εως 5 ατομα τα οποια βρισκονται στην ιδια υπο-ομαδα. Ακομη μπορει να τοποθετει πυλες οπου μπορει να εμφανιζεται η υπο-ομαδα που διοικει. Οι λοχαγοι ειναι το πολυ 5-6.

Οι λοχαγοι και τα μελη καθε υπο-ομαδας παιζουν σε πραγματικο χρονο μαχες εναντιον της αντιπαλης ομαδας σε πρωτο-τριτο προσωπο αναλογα με το τι χρησιμοποιουν. Ενω υπαρχουν οπλα εξ αποστασεως, κανουν σχετικα λιγη ζημια, οποτε η μαχη γινεται κυριως σωμα με σωμα. Μπορεις να εφορμησεις (δεξι κλικ), να κανεις γρηγορη επιθεση (αριστερο κλικ), να σπρωξεις πισω τον εχθρο με ενα δυνατο χτυπημα (space + κλικ) και να χρησιμοποιησεις διαφορες ιδιοτητες αναλογα με την κλαση σου. Οι κλασεις εχουν ιδιοτητες, οπλα και ξορκια που ξεκλειδωνονται με το χτισιμο τεχνολογιας. Τα ιδια κτηρια επιτρεπουν και την χρηση επιπλεον κλασεων, οπως θεραπευτες, εξειδικευμενους πολεμιστες και πολιορκητικες μηχανες. Ετσι μπορεις να γινεις ανιχνευτης, να περασεις διπλα απο το πεδιο της μαχης και να βαλεις βομβες στα κτηρια των θηριων ή απο θηριο να μεταμορφωθεις σε ανθρωπο και να τους χτυπησεις εκει που δεν το περιμενουν. Ακομη μπορεις να επιδιορθωσεις κτηρια και πολιορκητικες μηχανες, να γιατρεψεις, να αναστησεις και να τυφλωσεις (ο αντιπαλος παικτης βλεπει την οθονη του να παραμορφωνεται!), να ριξεις κεραυνους, να σημαδεψεις απο μακρια με τοξο, να τοποθετησεις ηλεκτρικα ματια για να παρακολουθεις κρισιμες περιοχες να επικαλεστεις μετεορητες για να συντρηψουν τα ανθρωπινα κτηρια ή απλα να πολεμησεις.

Καθως πολεμας, σου δινονται ποντοι εμπειριας που διαρκουν οσο το ματς και τους οποιους μπορεις να ξοδεψεις για να προσαρμοσεις τον χαρακτηρα σου, ο οποιος αλλαζει κατα την διαρκεια του παιχνιδιου. Ετσι, γινεται να αρχισεις ως κτιστης και οταν πεθανεις να εμφανιστεις σε μια βαση ή στη πυλη του λοχαγου σου ως πολεμιστης. Μπορεις να επικεντρωσεις στην αντοχη, στη μαγεια και τις ιδιοτητες, στην ταχυτητα ή στην ζημια. Επιπλεον μπορεις να αγορασεις αντικειμενα οπως πανοπλια, γιατρικα και μαγικα αντικειμενα για να σε βοηθησουν στη μαχη.

Καθε φορα που ριχνεις το τελικο χτυπημα σε εναν εχθρο παιρνεις την ψυχη του. Αυτη σε γιατρευει ή σε ενισχυει αν εχεις τα καταληλα αντικειμενα, αλλα κυριως μπορεις να τις ξοδεψεις σε ειδικα κτηρια για να επικαλεστεις...δαιμονες. Αυτοι ειναι δυνατοτεροι αναλογα με τισ ψυχες που θα ξοδεψεις. Οι δαιμονες ειναι απο τα πραγματα που διαφοροποιουν free και prime λογαριασμους. Αν εισαι primw εχεις απεριοριστους δαιμονες ενω αν εισαι free μονο μια φορα καθε δαιμονα στη ζωη σου (αυτο δεν ισχυει απολυτα, πχ με free λογαριααμο που εχω εχω επικαλεστει δαιμονες αρκετες φορες, συνηθως αφου εχω παρει καπιο επιτευγμα, αλλα δεν εχω καταλαβει πως λειτουργει το συστημα...). Οπως και να εχει, οι δαιμονες ειναι απλοι καταλυες του παιχνιδιου που ο ρολος τους ειναι να προστατευουν τους πολιορκητες, και επιπλεον αργουν στο παιχνιδι´ σε πολλα παιχνιδια δεν εμφανιζονται ποτε. Το παιχνιδι παραμενει ευχαριστο και χωρις να γινεσαι δαιμονας: το να τους σκοτωνεις εχει εξισου πλακα και επιπλεον δεν υπαχει καμια επιδραση στον διοικητη.

Οσο για τα επιτευγματα, τα πιο πολλα ειναι ευκολα να γινουν. Εξαργυρωνονται στη σελιδα του παιχνιδιου ως εισιτηρια "ξυστο" τα οποια δινουν τυχαια μαγικα αντικειμενα τα οποια ανηκουν στο λογαριασμο σου και μπορεις να τα παιρνεις στην αρχη καθε παιχνιδιου. Καθως τα αντικειμενα ληγουν στο τετραμηνο (τα επιτευγματα ειναι 30) αυτο δινει ενα πλεονεκτημα στους καινουργιους παικτες ωστε να αντιμετωπισουν τους παλιους, οι οποιοι πρεπει να πληρωσουν για να παρουν νες αντικειμενα αφου τους ληξουν ολα.

Το παιχνιδι δεν ειναι ανοικτου κωδικα αλλα τρεχει σε λινουξ με πολυ καλα γραφικα και μπορεις να το ευχαριστηθεις και να το δοκιμασεις δωρεαν. Ουτως ή αλλως γινονται διαφορες συζητησεις στο forum για το μελλον του παιχνιδιου, του οποιου η εταιρια το εχει παραγκωνισει λογω ελλειψης παικτων (την οποια βρισκω αδικαιολογητη) (η κοινοτητα και οι clans ειναι αυτες που διοργανωνουν πλεον events και φτιαχνουν mods του παιχνιδιου). Σε τελικη αναλυση, αν σου αρεσουν τετοιου ειδους παιχνιδια (Online RTS, Action και RPG σε Fantasy στυλ με Melee Combat System) αξιζει!

Αν δυσκολευτειτε στην αρχη, μην διστασετε να ζητησετε βοηθεια απο το forum ή απο το public chat. Πολλοι θα ειναι προθυμοι να σας μαθουν να παιζετε καλυτερα. Το ψευδονυμο μου στο παιχνιδι ειναι Pidgeoni, αν με δειτε πειτε το! Για οτι βοηθεια ή σχολιο, ρωτηστε εδω.

Επισημη ιστοσελιδα: http://www.savage2.com

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Aaaaa, μ' εφτιαξες τωρα!!

Ναι ειμαι & γω απο αυτους τους τυπους χωρις πολλη εγκεφαλικη ουσια, που δεν ειμαι ικανος να παιζω

ενδιαφεροντα & γεματα δραση & αγωνια (αμε), παιχνιδια στυλ Soduku κλπ & μου αρεσουν αυτα τα σατανικα & αιμοβορα πραγματα!!

Ο προλογος για μη ξαναρχισουμε σχολια του στυλ:

" Το Linux φθειρεται απο τετοια πραγματα", "οι χρηστες Linux εχουν αλλο επιπεδο & δε παιζουν αυτα τα υποπροιοντα", κλπ γραφικα!!

Καλη παρουσιαση φιλε μου, ομως φοβαμαι, πως σαν πιο εμπειρος πρεπει να μας δωσεις καποιες πληροφοριες παραπανω.

Σχετικα με τις 3 επιλογες download που εχει & ισως τα πρωτα-πρωτα βηματα στο παιχνιδι.

Να υποθεσω πως ειναι κατι αντιστοιχο του Metin2, στη λογικη, στο κτισιμο του χαρακτηρα, μα & στις κινησεις του??? if (WIDGETBOX) WIDGETBOX.renderWidget('4ad63602-fe61-4051-a920-78fb3f11ac74');Get the <a href="http://www.widgetbox

Όχι κωνσταντίνε, έχει ελάχιστη ομοιότητα. Το Metin είναι καθαρόαιμο MMORPG - το Savage είναι μια μίξη από RTS, RPG και FPS (όλα σε ένα ...!!!)

Παίζεις σε περιορισμένο χάρτη και σκοπός σου είναι να καταστρέψεις την βάση του αντιπάλου σου ξεκινώντας από την δική σου την οποία μπορείς να επεκτείνεις και αναβαθμίσεις (RTS). Ο χειρισμός και το battelfield είναι σαν FPS (αν δεν είσαι διοικητικής), αλλά συγκεντρώνεις εμπειρία και αναβαθμίζεσαι (RPG).

Είναι πολύ διασκεδαστικό με ωραία γραφικά, πολλά διαφορετικά οπλά (που αλάζουν ανάλογα την φυλή, την κλάση κ.τ.λ.) και από τα καλλίτερα παιχνίδια για LAN party...

Τ συστήνω ανεπιφύλακτα, καθότι παλιότερα είχα ασχοληθεί, αλλά λόγο περιορισμένου χρόνου έχω σταματήσει...

--------------------------------------------------------------------

LawyersVoice.grLawyersVoice.gr - To forum των νέων δικηγόρων

πάντως φιλαράκια , αν κάποιο pc σας τρέχει windows xp μπορώ να σας δώκω ένα σιντάκι με το

dungeon keeper ...

για όποιον το ξέρει και το θυμάται ....

εκεί καταλαβαίνεις τι είναι να είσαι κακός ...

(συνεχεια)

Η εγκατασταση:

Πηγαινεις εδώ και διαλεγεις οποιο server προτιμας (δεν θυμαμαι ποιον ειχα χρησιμοποιησει εγω) αναλογα με το κουτι σου (32 ή 64 bits).

Όταν κατεβει βεβαιωνεσαι οτι το αρχειο (ειναι τυπου .bin) εχει δικαιωματα execute (δεξι κλικ: properties-permissions αν θυμαμαι καλα) ή απλα chmod +x yourfile.bin απο ενα τερματικο.

Μετα αρκει ενα διπλο κλικ ή απλα δωστε ./yourfile.bin απο κονσολα. Συνεχιζεις ακολουθωντας τις οδηγιες.

Τρεχεις το παιχνιδι (αν η εγκατασταση γινει διαφορετικα σε καποιον, ας το αναφερει. Δεν γνωριζω ακριβως τι γινεται στο ubuntu)

Οταν ανοιξει θα γνωρισετε το malphas, τον δυνατοτερο δαιμονα. Πατηστε στο OPTIONS και fullαρετε τα γραφικα. Εχω ακουσει οτι τα low και medium textures εχουν προβληματα αποδοσης στα linux

Πατηστε στο TUTORIAL για μια γρηγορη εισαγωγη. Ακολουθηστε οτι λεει και μαθετε το interface..

Συνοπτικα: (ή μαλλον πληρης reference!):

Κινηστε με τα ASDW. Σημαδευετε με το ποντικι. Επιτιθεστε με αριστερο κλικ. Κανετε εφοδο με το δεξι κλικ. Αμυνεστε με το C ή με το μεσαιο κλικ. Βαζετε autowalk με το Q. Χρησιμοποιειτε ιδιοτητες με τους αντιστοιχους αριθμους. Χρησιμοποιειτε αντικειμενα απο το inventory με Alt+αριθμο. Χρησιμοποιειτε υπαρχοντα gadgets και μπαινετε μεσα σε κτηρια με το E. Επιδιορθωνετε με το R. Τρεχετε με το shift (τρωει stamina, οπως και οι επιθεσεις). Βλεπετε τους παικτες και γενικα στατιστικα κρατωντας το X. Βλεπετε την κατασταση των κτηριων και δινετε δωρεες με το Β. Ξοδευετε attributes με το H. Επικεντρωνετε στο chat με Z ή βλεπετε ολο το chat με T. Βλεπετε τα ονοματα των αντικειμενων και των παικτων με το Alt. Μιλατε με Enter στην ομαδα σας, με shift+enter σε ολους και με ctrl+enter στην υποομαδα (squad) σας.

Οταν τελειωσει, πηγαινετε στο PRACTICE για να γνωρισετε τις κλασεις και να σκοτωσετε μερικα χαζα NPCs. Απλα περπατηστε στο πρασινο φως. Αριστερα διαλεγετε κλαση και δεξια διαλεγεται αντιπαλους. Γινεται να διαλεξεις και την δυσκολια, αλλα συνεχιζουν να ειναι χαζα. Θα παρατηρησετε οτι τα human units αντιστοιχουν κατακορυφα με τα beast units. Πατηστε start practice για να αρχισετε. Πατηστε και κρατηστε το Y για να δειτε μια συντομη περιγραφη των ιδιοτητων σας. Πατηστε H για να ξοδεψετε attributes. Διαβαστε τι κανει το καθενα. Μην τρελαθητε ομως! Δεν χρειαζετε να τα μαθετε ολα για να αρχισετε, απλα παρτε μια γενικη ιδεα των ιδιοτητων. Μπορειτε να πατησετε το Y και κατα την διαρκεια ενος πραγματικου ματς. Οι βασικες κατηγοριες ειναι:

Χτιστες: Builder και Conjurer: επιδιορθωνουν και χτιζουν κτηρια (μονο οταν δεν υπαρχει διοικητης), τοποθετουν βοηθητικα gadgets για να κανουν ζημια και να ανεφοδιαζονται οι συμπαικτες. Δεν μπορειτε να χτισετε στην εξασκηση.

Κατασκοποι: Marksman και Shapeshifter: Γινετε σχεδον αορατοι, χτυπηστε πισωπλατα για πολυ ζημια και βαλτε βομβες και ηλεκτρικα ματια με τον marksman, μεταμορφωθειτε σε cheetah, ανθρωπο ή σε ζωντανη βομβα με τον shapeshifter. Οταν βρισκεστε σε περιοχη που η αντιπαλη ομαδα εχει ηλεκτρικο ματι ή νυχτεριδα φυλακα, αποκαλυπτεστε στον εχθρο. Πολυ χρησιμοι οταν η ομαδα σας χανει και η μονη λυση ειναι μια πισω πορτα (backdoor, bd), δηλαδη μια βαση διπλα στην κεντρικη βαση της αντιπαλης ομαδας για αιφνιδιαστικη επιθεση.

Πολεμιστες: Savage και Hunter: Καλοι στην μαχη. Οι hunter επικαλουνται νυχτεριδες φυλακες.

Ειδικοι Πολεμιστες: Leginnaire και Predator: Με βαρια πανοπλια και πολλους ποντους ζωης. Κοστιζουν 400 χρυσα (gold, g)

Θεραπευτες: Chaplain και Shaman: Οτι λεει. Κανουν διπλασσια ζημια στους δαιμονες.

Siege Untis: Battering Ram και Behemoth: Μπορουν να σκοτωσουν ακαριαια με την σωστη εξασκηση. Κανουν τεραστια ζημια σε κτηρια αλλα εξ' επαφης. Κοστιζουν 750g.

Siege Units: Steambuchet και Tempest: Για εξ' αποστασεως καταστροφη κτηριων. Δεν μπορουν να αμυνθουν αποτελεσματικα. 750g

Οταν παρετε μαι γενικη ιδεα φυγετε με ESCAPE και disconnect. Στην οθονη με τον δαιμονα πατηστε Create new account (κατω-κατω). Αγνοηστε το PromoCode.

Πατηστε login και συνδεθειτε. Διαλεξτε ενα beginner server με κινηση και συνδεθειτε! Προσπαθηστε να συνδεθειτε σε servers με οσο το δυνατον χαμηλοτερο max level. Αυτο το level δεν ειναι αυτο που εχετε σε καθε match για να ξοδευετε attributes. Ειναι ενας δεικτης για το ποσο εχει παιξει ο καθενας. Αλλος ενας δεικτης ειναι ο SkillFactor (SF) ο οποιος ειναι ποντοι εμπειρειας ανα δευτερολεπτο. Οταν συνδεθειτε διαλεξτε μια ομαδα (αριστερα ανθρωποι, δεξια τερατα) πατωντας join team (πανω πανω). Διαλεξτε squad. Αν το παιχνιδι εχει αρχισει πιο πριν, θα σας δοθουν λεφτα και εμπειρια για να αρχισετε. Χρησιμοποιηστε τα με τις καρτελες πανω-πανω. Διαλεξτε και μια κλαση. Οταν ειστε ετοιμοι πατηστε spawn και διαλεξτε που θελετε να εμφανιστειτε. Οταν πεθανετε, πατηστε Ε και επαναλαβετε.

Συμβουλες:!

Μην γινετε commander πριν παιξετε πρωτα μερικα παιχνιδια ως action player! Θα σας καθαιρεσουν!

Σκεφτειτε να κανετε connect σε εναν server ελευθερο για ολους και να πατησετε spectate. Απολαυστε το σοου αφ υψυλου και μαθετε πραγματα!

Μπορειτε να χρησιμοποιησετε το μικροφωνο για να μιλησετε στη ομαδα σας πατωντας tilde (κατω απο το escape, εκεινος ο κυματιστος χαρακτηρας). Για πιο γρηγορα και για να εμφανιζετε οτι λετε στο chat χρησιμοποιηστε voice commands. Πατηστε V και μετα τους αντιστοιχους αριθμους.

Ακουτε την ομαδα σας! Πολεμηστε μαζι και ακουτε το σχεδιο που εχει ο διοικητης!

Μην φοβαστε να πεθανετε! Χρησιμοποιειτε λιγοτερο οπλα, κεραυνους κτλ και περισσοτερο νυχια και σπαθια. Κανετε πολυ περισσοτερη ζημια! Δεν ειναι αναγκη να χρησιμοποιειτε ολοκληρο το combo επιθεσεων (τρεις επιθεσεις με την τελευταια αργοτερη και δυνατοτερη, τεσσερεις για Shapeshifter και marksman). Οταν σας μπλοκαρουν οι επιθεσεις σας γινονται πιο αργες και του αντιπαλου πιο γρηγορες. Μπορει να μην βλεπετε την διαφορα εξ' αρχης, αλλα παιζει τεραστιο ρολο. Προσπαθηστε να κανετε κυκλους γυρω απο τον αντιπαλο σας. Το μετρο αμυνας χαμηλωνει με τον χρονο και τις επιθεσεις που δεχεστε, ενω ανεβαινει οταν καταφερετε να χτυπησετε τον αλλον. Αν μενουν λιγοι ποντοι ζωης στον αντιπαλο, βαλτε στα γρηγορα ενα οπλο εξ' αποστασεως και ριξτε του: αυτα περνουν την αμυνα. Μην χρησιμοποειτε πολυ τις επιθεσεις με αλμα, παρα μονο για αποδυναμωση της αμυνας του αλλουνου ή για να ανοιξετε χωρο οταν σας επιτιθονται πολλοι: καταναλωνουν πολλη stamina. Επισης αρχιστε την μαχη με full stamina αν ειναι δυνατον: μην χρησιμοποειτε το shift για να φτασετε πιο γρηγορα στον αντιπαλο αν δεν ειναι αναγκη να το κανετε. Χαμηλη stamina σημαινει πιο αργες απιθεσεις.

Βρειτε με στο παιχνιδι (με λενε Pidgeoni) και μιληστε μου για να παιξουμε κανα παιχνιδι μαζι και να σας βοηθησω να γινετε καλυτεροι.

Αν ξεχασα κατι, θα το μαθετε παιζοντας...ισως με τον σκληρο τροπο!

note: Ειναι της ιδιας εταιριας του Heroes of Newearth (βλ forum) αλλα καμια σχεση στο παιχνιδι... απλα το HON εχει κληρονομησει τα γραφικα