Wine mouse grab

spatman | Πέμ, 09/03/2009 - 16:28 | 2' | 5

Να ρωτήσω:

Υπάρχει τρόπος να αναγκάσω το ποντίκι να μην βγαίνει έξω από το virtual desktop του wine?

Τρέχω ένα παιχνίδι που δουλεύει μόνο σε virtual desktop και στο οποίο η κάμερα γυρίζει πηγαίνοντας το ποντίκι στις άκρες της οθόνης.

Όταν, όμως, ο κέρσορας φτάσει τα όρια της οθόνης (για την  ακρίβεια, τα όρια του παραθύρου το οποίο έχω βάλει έτσι ώστε να ακουμπά τις άκρες της οθόνης) αλλάζει μορφή και η κάμερα δεν γυρίζει. Τα ίδια ακόμη και αν τρέξω το παιχνίδι σε μια νέα default xsession χωρίς window managers (χρησιμοποιώ enlightenment).

Στο winecfg έχω τικάρει "Allow DirectX aps to stop the mouse leaving their window" και έχω δοκιμάσει κάθε συνδυασμό με τα υπόλοιπα checkboxes.

(αν τρέξω το παιχνίδι χωρίς virtual desktop ακούω ήχο, δεν βλέπω εικόνα!)

Ξέρει κανείς κάποια λύση?

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Η λύση που θα σου πρότεινα είναι να τσεκάρεις την σχετική επιλογή στο wineconfig... Αφού το έχεις κάνει, ψάξε στην βάση του wine για το παιχνίδι αυτό μήπως και έχει αναφερθεί το ίδιο πρόβλημα και έχει δοθεί λύση... Το παιχνίδι δεν μπορεί αν τρέξει σε fullscreen μήπως λυθεί το πρόβλημα??

Αλήθεια ποιό παιχνίδι είναι ??

--------------------------------------------------------------------

LawyersVoice.grLawyersVoice.gr - To forum των νέων δικηγόρων

Mirrors Edge. Αφού δουλεύει στα ubuntu να μην δουλέψει και σε Archlinux? Έχω και "OffscreenRenderingMode=fbo" στο regedit, όπως λέει εδώ.

Για fullscreen, ok, μάλλον θα λύσει το πρόβλημα, αλλά τί να κάνω με την έλλειψη εικόνας?! Η εφαρμογή φαίνεται στην taskbar.

Θα προσπαθήσω downgrade στο wine 1.1.22 από 1.1.27...

 Edit:  η απενεργοποίηση του "Allow the window manager to control the window" με έβαλε σε fullscreen :) Δεν βλέπω πια τον κέρσορα του enlightenment, αλλά το πρόβλημα παραμένει :( Υπάρχει κάποιος τρόπος να μεταφέρω τον κέρσορα στο κέντρο της οθόνης μόλις αυτός φτάσει σε κάποια άκρη? Έστα κάποιο πρόγραμμα που τρέχει στο παρασκήνιο...

Edit2: μέσω xdotool και edge bindings του enlightenment κατάφερα το παραπάνω, αλλά το παιχνίδι ανίχνευσε και αυτήν την ακαριαία κίνηση του ποντικιού :(

καλυσπερα...!  πως μπορω να βαλω το bitche ? χρειαζεται win emulator ?

 

@gkopas: Άνοιξε καλλίτερα νέο thread και δώσε περισσότερες λεπτομέριες (λειτουργικό, έκδοση wine κ.τ.λ.). Εδώ που το postαρες θα το δουνε λιγότεροι (είναι και λίγοι αυτοί που απαντάνε σε θέματα wine)...

@spatman:
Δοκίμασε το Alt+Enter για να τρέξει το wine σε fullscreen...
Καλά κάνεις και δοκιμάζεις με διαφορετικές εκδόσεις του wine, διότι έχει σημασία όχι μόνο ποια διανομή χρησιμοποιείς, αλλά ακόμη και ποιά έκδοση της διανομής έχεις (μπορεί να τρέχει σε ubuntu 8.10 και όχι σε 9.04...!!!)

Κάτι άλλο πραγματικά δεν έχω να σου πω...Είναι όπως κάτσει...

--------------------------------------------------------------------

LawyersVoice.grLawyersVoice.gr - To forum των νέων δικηγόρων

Το Alt+Enter δεν δουλεύει σε enlightenment. Με δεξί-κλικ-->fullscreen, πάλι τζίφος. Το downgrade έχει κάποια προβλήματα, θα ξαναδοκιμάσω αργότερα...