Games - Προτάσεις και συζήτηση για παιχνίδια στο Linux

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Κυρ, 01/13/2008 - 23:19 | 2' | 23

Λοιπόν, δυστυχώς τέτοια κατηγορία δεν υπάρχει ακόμη στο forum μας αλλά ελπίζω να δημιουργηθεί σύντομα.Εγώ έτσι για αρχή θα κάνω αναφορά σε μία προσπάθεια η οποία θεωρώ ότι αξίζει την προσοχή μας και το αγαπημένο μας περιοδικό ακόμη δεν έχει ασχοληθεί.Σας προτείνω ανοιχτά να δοκιμάσετε το TORCS(The Open Race Car Simulator).Είναι ένα παιχνίδι όπου έχει πέσει πολύ δουλειά και στην έκδοση 1.3 που βρίσκεται τώρα μπορούμε να μιλήσουμε για δεκάδες αυτοκίνητα και πίστες.Ο ρεαλισμός είναι ικανοποιητικός και τα γραφικά σε πολύ καλό επίπεδο.Τα εξηζητημένα αυτοκίνητα που περιλαμβάνει το κάνουν να ξεχωρίζει άπο αντίστοιχες εμπορικές προτάσεις...Μπορείτε να κατεβάσετε και έναν track editor για να βοηθήσετε αν θέλετε, η για δική σας χρήση.Το TORCS έχει μέλλον και αυτό εξαρτάται άπο όλους μας.Θα με ευχαριστούσε ιδιαίτερα να δω και άλλες προτάσεις...Enjoy!

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Δοκίμασε και τα παιχνίδια της LinuxGamePublishing.com

Η Βρεταννική εταιρεία ουσιαστικά κάνει επανακυκλοφορίες στο Linux παλιότερων τίτλων για Windows.

Στα τελευταία DVDs του LF έχουμε βάλει demos των ColdWar και Knights & Merchants.

Υπάρχει επίσης και το UFOAI, ένα real-time strategy παιχνίδι ενάντια σε εξωγήινους:

Η εικόνα “http://ufoai.ninex.info/gallery/cache/maps__base01.jpg_595.jpg” δεν μπορεί να προβληθεί επειδή περιέχει σφάλματα.

Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ:
http://ufoai.sourceforge.net/

Βάλτε να παίξετε το Nuts and Scrap από το DVD του τεύχους Μαιου-Ιουνίου. Πολύ καλό Platform game!

τι θα λεγατε να δοκιμάζατε το EVE online ;
http://www.eve-online.com/download/

===================

http://sidux-gr.blogspot.com/

http://linuxingreece.forummotion.com

===================

BZFlag : online multiplayer cross-platform open source 3D tank battle game !!! Ο χαμόοοοοος !!!! Της μουρλής γίνεται !!! Εδώ και 6 μήνες είμαι άρρωστος με αυτο το παιχνίδι...

Ελάτε να παίξουμε..... Θα σας βρω εκεί !

http://bzflag.org/screenshots/

Υπάρχει στα αποθετήρια των Debian'οειδών διανομών....

hacker emblem

Flight Gear και για να δούμε.. Ποιος θα σηκώσει το αεροπλάνο;;
Το απόλυτο παιχνίδι με απίστευτα γραφικά, άπειρους τύπους αεροπλάνων και επίσης όλα τα αεροδρόμια και τις χώρες για να τις κοιτάς από ψηλά.. ( που ο κόσμος μοιάζει ζωγραφιά).

http://www.flightgear.org/ και στα repositories των διανομών.

Όμορφα...+1 στο Flightgear, παρότι δεν έχω ασχοληθεί.

--Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus

Πωπω φοβερό φαίνεται !!!! Το έκανα ήδη εγκατάσταση αλλά δεν φαίνεται πουθενά ούτε από κονσόλα,ούτε bin για εκκίνηση ούτε κανα script.Μόνο τα data βρήκα και τπτ άλλο.

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη ;) .

Κατεβάστε το Happy Linux

Ρε μάγκες κάπου πήρε το μάτι μου , όταν έψαχνα για τις απαιτήσεις του warhammer online open beta ότι τρέχει σε win κλασικά mac και Linux , εν το μεταξύ δεν μου ρθε στο μυαλό να την αποθηκεύσω και από τότε ψάχνω να την βρω για να την βάλω εδώ .
Έχει κανείς τίποτα υπ' όψιν του ;

===================

http://sidux-gr.blogspot.com/

http://sidux-gr.forumc.biz/portal.htm

===================

μηπως ξέρει κανείς αν υπάρχει δυνατότητα να παιξει το football manager sto ubuntu 8.04???/

yaris66]μηπως ξέρει κανείς αν υπάρχει δυνατότητα να παιξει το football manager sto ubuntu 8.04???/

Για ρίξε μια ματια εδώ :

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=573080

hacker emblem

Το flightgear είναι μάλλον πολύ εξεζητημένο, δεν εχω καταλάβει καν τι γίνεται και το παρατησα τωρα πόσες ώρες ασχολήθηκε η marlene είναι μάλλον απορίας αξιο. Ενα πολυ έυκολο στον χειρισμό fps είναι το openarena που ψηφίζω δαγκωτό και είναι ισως λόγος για να στραβωθεί κάποιος αρκετές ώρες. Πόλυ καλό επίσης το frozenbublle . Εντάξει βέβαια τα παιχνιδάκια στο linux υστερούν σε γραφικά αλλά που θα πάει θα βρεθεί λυση.

γιατί τα γραφικά στο Linux υστερούν σε γραφικά?

Είναι αλήθεια να πούμε κάτι τέτοιο, η απλά δεν έχει ασχοληθεί κάποιος σοβαρά?

Ειλικρινά δεν ξέρω. Δεν με απασχολεί μιας και δεν παίζω παιχνίδια, αλλά τι γίνεται?

μήπως εννοιείς τα παιχνίδια υστερούν σε γραφικά?

Αν ναι, τότε η απάντηση είναι ότι απλά δεν επενδύουν οι μεγάλες εταιρίες παραγωγής παιχνιδιών στην ανάπτυξη τίτλων για το Linux, ακριβώς λόγω της μικρής αγοραστικής δύναμης (προς το παρόν ελπίζω) του linux. Όσα παιχνίδια κυκλοφορούν είναι εργασία ερασιτεχνική ορισμένων ανθρώπων που έχουν το μεράκι...

ναι αυτό εννοούσα...ευχαριστώ για την απάντηση apkoutsou.

Άρα ίσως να φταίμε λίγο και εμείς, που από την στιγμή που βάζουμε Linux τα θέλουμε όλα δωρεάν.

Πάντως καλό θα ήταν οι εταιρίες παιχνιδιών να έκαναν μια πατέντα όπως έκανε η Sun με την Java και αργότερα ακολούθησε η Microsoft με το .Net. Ένα virtual machine (ή JIT) οπου θα τρέχει τα παιχνίδια ανεξάρτητα από το λειτουργικό και από την αρχιτεκτονική του υπολογιστή που έχεις (στην ουσία μια εικονική παιχνιδομηχανή). Πιστεύω οτι σε αυτο υστερούν οι εταιρίες και καλά θα κάνουν να το σκεφτούν γρήγορα γιατί η θέση των Windows έχει κλονιστεί σημαντικά.

CORTEXlinux64 > το BZFlag τελικα σκετο καψιμο ειναι... πορωνει και σε κολλαει για ωρες, αν και απο ουσια δεν ειναι του γουστου μου (προτιμω κατι σε sword & sorcery rpg-οειδες) αλλα με το που μπηκα στον πρωτο τυχαιο server εφαγα χοντρο κολλημα...
Τα εβαλα με ολους και -χιχι- τις εφαγα απ ολους ....για οσους αρεσκονται σε 1st person shooting game χωρις ιδιεταιρη υποθεση αλλα με πολυ κυνηγι προτεινεται

Δεν το έπαιξα ακόμα αλλά όπως είδα από το site το Flight Gear είναι το όνειρο κάθε πορωμένου με εξομοιωτές πτήσης. Μπορείς να φτιάξεις και δικό σου αεροδυναμικό μοντέλο. Θα τεστάρω το νεό σχέδιο χαρτατετού για την Καθαρή Δευτέρα. :-)
Thanks a million Marlene!

@ilnak

Σχετικά
με το γιατί δεν βγαίνουν παιχνίδια για Linux οι βασικοί λόγοι οφείλονται στην οικονομία της αγοράς. Λίγα μηχανήματα Linux μικρές πωλήσεις το παιχνίδι.
Η τεχνολογική αιτία είναι βέβαια το DirectX. Χωρίς να το γνωρίζω σε βάθος είναι βασικά ένα σύνολο έτοιμων λειτουργιών για να δημιουργείς γραφικά έχοντας άμεση πρόσβαση στο hardware της κάρτας γραφικών. Αυτό χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές παιχνιδιών και για αυτό τρέχουν τα παιχνίδια μόνο σε Windows. Βέβαια επειδή είμαι αρκετά μεγάλος θυμάμαι την εποχή που βγήκε η πρώτη έκδοση του DirectX, το τι κράξιμο είχε φάει από τα κομπιουτεροπεριοδικά δε λέγεται. Θυμαμαι χαρακτηριστικά μερικά σχόλια. "Καλά προγραμματιστής το σχεδίασε ή υπεύθυνος marketing? Είναι όνομα συνάρτησης το GetLocalIntegerValue()? (τυχαίο όνομα) ένας προγραμματιστής θα το έγραφε getIntVal()".

Βέβαια αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι ήταν τέλειο εργαλείο marketing και σε αυτό οφείλεται η παντοκρατορία της MS σήμερα στο desktop. Ο μόνος λόγος που έχει κάποιος windows είναι για να παίζει παιχνίδια. Όλα τα υπόλοιπα γίνονται το ίδιο καλά ή καλύτερα σε άλλα λειτουργικά.

Επίσης η java ή η C# δεν μπορούν να έχουν αξιώσεις ως γλώσσες ανάπτυξης παιχνιδιών γιατί είναι ουσιαστικά interpreted γλώσσες. Δεν τρέχουν δηλαδή τις εντολές τους στο hardware του υπολογιστή αλλά πάνω σε ένα software περιβάλλον το οποίο τρέχει πάνω στον υπολογιστή. Με άλλα λόγια είναι σαν να αγοράζεις μία Ferrari (το hardware) και να την κινείς βάζοντας να την τραβάει ένα μουλάρι (το software runtime περιβάλλον).

Το Fight Gear & το Open Arena, ειναι απο τα πιο εθιστικα, ειναι η αληθεια.
Μια καλη συζητηση για τα παιχνιδια, ειχε ξεκινησει παλαιοτερα : PCLOS>Games

η οποια ειχε, τοτε, ξεκινησει στο forum του PCLOS, μα δεν αφορα μονο αυτο & γινεται & αναφορα & στα rpg's (που τωρα, που τσεκαρα, δυστυχως χαθηκαν παααρα πολλα, μαλλον κατα τη μεταφορα του forum... Κριμα γιατι ηταν αρκετα ενδιαφερον)

Aκομα, μπορειτε να πειτε τη γνωμη σας, για το κλωνο ενος παιχνιδιου, που φτιαξαμε & ανεβασαμε :

www.iwcgame.com (Imperial World Conquest),

το οποιο ειναι rpg (multiplayer) διεξαγεται στο μακρυνο (??) μελλον, στο διαστημα & ειναι καθαρα στρατηγικου & πολεμικου χαρακτηρα...

Ακομα να πω, οτι τα παντα, γιναν με Linux, το παιχνιδι τρεχει σε Linux server & τα παντα (απο forum, μεχρι arcades ειναι στημενα με Linux.)

Γενικοτερα η εντυπωση που εχω ειναι οτι αρκετα συντομα θα αλλαξουν τα πραγματα & πιθανοτατα να βλεπουμε νεους τιτλους παιχνιδιων & για Linux :)</p>

Παιδιά δοκιμάστε και το gl-117. Νομίζω ότι το είχε κάποιο τέύχος.
To gl-117 είναι ένας εξομοιωτής πτήσης πολύ απλός στην χρήση (μπορείς να παίξεις ακόμα και μόνο με ένα απλό ποντίκι) σε αντίθεση με τα παιχνίδια του στύλ του.
Είναι πραγματικά ωραίο και αρκετά μεγάλο