Crack για να παίζουν windows games στο linux υπάρχουν???

xfreak | Τετ, 09/17/2008 - 17:25 | 1' | 21

Υπάρχουν crack που να επιτρέπουν σε windows games να παίζουν στα linux???

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

thanos]Όχι δεν υπάρχουν

Ναι υπάρχουν... είναι πάνω στην συσκευασία του παιχνιδιού οπου διπλα σε έναν αριθμό υπάρχει το συμβολο . Για να το ενεργοποιήσεις απλά βαζεις τα δάχτυλά σου στο πορτοφόλι και δίνεις στον ταμία οσα λέει ο αριθμός διπλα στο €. :) :P

Απλά πράγματα...

hacker emblem

Έχεις ακούσει για το wine? ΜΟΝΟ έτσι. Δεν νομίζω ότι εννοούσες τίποτε άλλο? ;)

Όσο ζώ, μαθαίνω.

xfreak, είσαι σε λάθος forum. Εδώ δεν είναι μέρος για να βρεις cracks. Eδώ ασχολούμαστε και μιλάμε για λογισμικό που ΔΕΝ χρειάζεται cracks για να παίξει, μια και διανεμεται δωρεάν. Και (τους περισσότερους/ες) δεν μας απασχολεί το πως θα τρέξουμε Windows προγράμματα...;)
Προτείνω να τσεκάρεις και τα open-source games του Linux.

--
Where is the ripcord, the trap door, the key?
Where is the cartoon escape-hatch for me?

xfreak]Υπάρχουν crack που να επιτρέπουν σε windows games να παίζουν στα linux???

Δεν υπάρχουν cracks για να παίζουν τα παιχνίδια των windows στο linux γιατί απλούστατα το linux είναι ένα λειτουργικό σύστημα που βασίζεται σε μία διαφορετική φιλοσοφία.

Να γράψω λοιπόν κάποια πράγματα για την φιλοσοφία που υπάρχει πίσω από το linux που το κάνει να είναι διαφορετικό από το σύστημα που χρησιμοποιούσες τόσες καιρό, δηλαδή τα windows.

Όταν αναφέρεσαι σε cracks αναφέρεσαι σε διάφορους κωδικούς τους οποίους κατά καιρούς έχεις χρησιμοποιήσει για να παίξεις με παιχνίδια που δεν είχες λεφτά να αγοράσεις. Βλέπεις η λογική πίσω από τα παιχνίδια αυτά, είναι να είναι προιόντα που εσύ, που θες να παίξεις θα τα αγοράσεις. Διαφορετικά είναι κλειδωμένα και έτσι δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις. Διάφοροι λοιπόν προγραμματιστές, σκέφτηκαν πριν από σένα για σένα ότι θα ήταν σωστό να φτιάξουν τα κλειδιά, δηλαδή τα cracks ώστε να σπάσουn το αγοραστό πρόγραμμα και έτσι να το έχουν όλοι για να παίζουν.

Πως θα σου φαινόταν όμως αν κάποιοι προγραμματιστές έφτιαχναν ένα πρόγραμμα που αντί να είναι κλειδωμένο είναι εντελώς ελεύθερο να το χρησιμοποιήσεις; Και γαμώ τις ιδέες.. έτσι δεν είναι;;

Γιατί όμως να το κάνουν έτσι θα με ρωτήσεις τώρα; Αυτοί δεν θέλουν να βγάλουν λεφτά και να πουλήσουν τα προγράμματα τους, δηλαδή τα προιόντα τους ( είτε είναι παιχνίδια αυτά, είτε εφαρμογές; ).

Και έπειτα θα με ρωτήσεις ότι τσάμπα είναι και το ένα, δηλαδή να κατεβάσεις ένα παιχνίδι από ένα torrent και να το σπάσεις με ένα crack, τσάμπα και το άλλο δηλαδή να πάρεις ένα πρόγραμμα που είναι δωρεάν. Ποια είναι η διαφορά για μένα ( αφού εγώ έτσι και αλλιώς λεφτά δεν έχω να αγοράσω το παιχνίδι);

Κοίτα να δεις λοιπόν τι γίνεται εδώ για να καταλάβεις και τι σημαίνει Ανοιχτό και Ελεύθερο Λογισμικό.

Όταν ένας προγραμματιστής θέλει να φτιάξει μία εφαρμογή, ( είτε παιχνίδι είναι αυτή είτε πρόγραμμα για να γράφεις κείμενα), θα πρέπει να καθίσει και να γράψει σε μία γλώσσα προγραμματισμού αυτό το παιχνίδι.
Αυτό απαιτεί χρόνο και εξειδικευμένες γνώσεις που αποκτούνται και αυτές με πολύχρονη προσπάθεια. Επίσης όμως χρειάζεται και εμπειρία αλλά και γνώση του τι έχουν γράψει οι προηγούμενοι προγραμματιστές πριν από αυτόν που αναφέρουμε σε αυτό το παράδειγμα.

Κοίτα τώρα όμως τι έργο παίζει...
Τα παιχνίδια και οι εφαρμογές που τόσο καιρό χρησιμοποιείς όμως έχουν κλειδωμένο τον κώδικα τους, και αυτό γιατί οι εταιρίες που τα εκμεταλλέυονται ΔΕΝ θέλουν να ξέρει ο κόσμος τι ακριβώς έχουν βάλει μέσα στον κώδικα τους, αφενός, και καλά τώρα, για να μην τους κλέψουν τις ιδέες και αφετέρου για να μην βγάλει κάποιος ανταγωνιστής ένα παρόμοιο προϊόν και χάσουν τις πωλήσεις τους.
Έτσι κλειδώνουν τα προγράμματα τους και μόνο αν τα αγοράσεις μπορείς να έχεις το κλειδί για να τα χρησιμοποιήσεις.

Όμως αυτό είναι πολύ κακό. Γιατί αν όλοι οι κώδικες από όλα τα προγράμματα είναι κλειδωμένοι, ο προγραμματιστής που φέραμε για παράδειγμα από που θα μάθει τι έχουν κάνει οι προηγούμενοι προγραμματιστές;; Θα εικάσει από αυτό που θα δει τι περίπου έχει γίνει, όμως δεν θα ξέρει στα αλήθεια τι γράφτηκε για να έχει το κάθε
πρόγραμμα το ένα ή το άλλο χαρακτηριστικό.

Η γνώση του κώδικα του προγράμματος όμως δεν θα πρέπει να είναι στην ίδια κατηγορία με όλες τις άλλες γνώσεις;
Τι θα γινόταν π.χ άμα όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες κλείδωναν σε κουτιά τους κινητήρες τους και η μία εταιρία δεν έβλεπε τι έφτιαχνε η άλλη. Θα είμασταν ακόμα στην εποχή του αυτοκινήτου με μανιβέλα πιστεύω αφού κανένας μηχανικός δεν θα μπορούσε να δει τι έχει μέσα ένας κινητήρας, ούτε θα μπορούσε να μάθει κάποια πράγματα από αυτό που θα έβλεπε και έτσι θα είχαμε μόνο ένα αυτοκίνητο και αυτό .. σαράβαλο.

Όμως για κοίτα που αυτό συμβαίνει στον κόσμο της πληροφορικής. Με το πρόσχημα ότι κάποιος θα μας πάρει τις ιδέες και θα τις πουλήσει έχουν κλειδωθεί τα περισσότερα προγράμματα και έτσι κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι γίνεται από πίσω.

Και αυτά είναι τα πιο ανώδυνα ας πούμε. Που ξέρεις εσύ ότι μαζί με το κλειδωμένο παιχνίδι που κατεβάζεις , δεν έχεις μέσα στο παιχνίδι αυτό και ένα πρόγραμμα που μυστικά τρέχει και παρακολουθεί που πας και τι κάνεις στο ίντερνετ και έτσι η εταιρία ξέρει τι σου αρέσει και φροντίζει να σε βομβαρδίζει με διαφημίσεις;

Έτσι και αλλιώς το να σε παρακολουθούν είναι παράνομο και είναι και χάλια. Γιατί όμως να αφήνεις ένα ενδεχόμενο να το πάθεις αυτό από τον υπολογιστή σου;

Το λίνουξ όμως είναι διαφορετικό και βασίζεται ακριβώς σε αυτή την φιλοσοφία. Ο κώδικας είναι ανοιχτός για να τον δουν και να τον διαβάσουν όλοι ( όσοι ξέρουν .. ) και έτσι να μπορούν να ελέγξουν αλλά και να έχουν γνώση του τι έχει γραφτεί πριν μετά και ανάμεσα.
Έτσι και οι προγραμματιστές γίνονται καλύτεροι, αλλά και τα προγράμματα γίνονται καλύτερα αφού τα λάθη εντοπίζονται και διορθώνονται πολύ γρήγορα.
Και φυσικά οι εφαρμογές ανοιχτού κώδικα είναι τσάμπα αλλά όχι γιατί οι προγραμματιστές τους είναι πλούσιοι αλλά γιατί είναι σωστό και σκόπιμο, αφενός να μοιράζεται η δουλειά που γίνεται σε όλους για να μαθαίνουν όλοι τι καινούργιο φιάχτηκε 2/ για να γίνεται πολύ πιο γρήγορα ο έλεγχος στα λάθη ενός προγράμματος 3/ για να έχουν όλοι ένα καλό πρόγραμμα και όχι μόνο εκείνοι που θα είχαν λεφτά να το πληρώσουν .. ( αυτό ξέρεις το τελευταίο κάνει και μεγάλο καλό στην κοινωνία γενικότερα.. )

Νομίζω ότι τώρα έχεις καταλάβει την διαφορά μεταξύ των δύο τσάμπα.. Άλλο το ένα, και άλλο το άλλο.
Τώρα εσύ θα κρίνεις τι πιστεύεις ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιείς.
( αυτά που σου είπα εδώ, είναι λίγο απλοποιημένα, και με δικά μου λόγια, αλλά νομίζω ότι λένε σε γενικές γραμμές τι γίνεται με το ελέυθερο και ανοιχτό λογισμικό. Θα βρεις πολλές αναφορές στο ίντερνετ για αυτό, θα σου πρότεινα αν δεν βαριέσαι να ασχοληθείς λίγο να διαβάσεις για το θέμα.) :)

γυναίκες. τι ψάχνεις?

το τοσο το κάνουν τοοοοοοοσοοο :)

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

βασικά αυτά που διάβασα παραπάνω εγώ τα θεωρώ περιττά. Προσωπικά άρχισα να χρησιμοποιώ linux για να έχω περισσότερο έλεγχο πάνω στον υπολογιστή μου και για να είναι από μια άποψη πιο εύκολη η ζωή μου. Τώρα αν είναι για το καθετί να ακολουθώ μια φιλοσοφία και δη των άλλων την έβαψα. crack οχι δεν υπάρχουν αλλά δεν καταλαβαίνω και τι εννοείς όταν λες crack. όπως θα τρέξεις το wine για το παιχίδι έτσι θα το τρέξεις και για το crack των windows...

alfisti]γυναίκες. τι ψάχνεις?

το τοσο το κάνουν τοοοοοοοσοοο :)

alfi, ντροπηηηηηηηηη. τι λογια ειναι αυτα? shockin' σχολια δεν επιτρεπονται........:-)

dimitris, εννοείται οτι τα linux δεν τα έβαλα για να τρέχω windows προγραμματα!! Αλλά θεωρώ οτι τα linux δεν έχουν και τη μεγαλύτερη ποικιλία σε παιχνίδια. Τέλος πάντων, μπορεί να μου προτείνει κάποιος ένα καλό game για linux?

Εάν σου αρέσουν παιχνδια MMORPG τότε σου προτείνω το Regnum... Ένα online RPG τύπου 'World of Warcraft' .. μπορεις να το κατεβάσεις απο δώ :

http://www.regnumonline.com.ar/

αφου φτιάξεις ένα λογαριασμό (δωρεάν) μπαίνεις με το username και password σου...

xfreak]dimitris, εννοείται οτι τα linux δεν τα έβαλα για να τρέχω windows προγραμματα!! Αλλά θεωρώ οτι τα linux δεν έχουν και τη μεγαλύτερη ποικιλία σε παιχνίδια. Τέλος πάντων, μπορεί να μου προτείνει κάποιος ένα καλό game για linux?

Άμα σηκώσεις το αεροπλάνο θα σε παραδεχτώ..

http://www.flightgear.org/

θα το βρεις και στον synaptic αν έχεις debian based διανομή..

marlene]Άμα σηκώσεις το αεροπλάνο θα σε παραδεχτώ..

Tί κερδίζουν όσοι το έχουν απογειώσει? Εγώ που έχω κάνει και προσγείωση με Βoieng 747 δικαιούμαι και μπόνους?

Εμπειρία σε εξομοιωτή πτήσεων. Ενίοτε αν έχεις και τίποτα σχετικές γνώσεις, μπορεί να είναι καιρός να επισκεφτείς και μία αερολέσχη!
Όπως και να έχει, είναι παιχνίδι που έχει προέκταση στην κανονική σου ζωή... άμα απογειώνεις διαστημόπλοιο ας πούμε, τι apply να κάνει στην ζωή σου;; :P :D

xfreak]χμμμ... δν τα καταφέρνω και πολύ καλα...;)

Τράβηξε το τσοκ!!!

Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι άν θέλω να παίξω ένα παιχνίδι για windows πχ το Football Manager δεν μπορώ να το κάνω στο Linux??

Οποιαδήποτε εφαρμογή των windows υπάρχει περίπτωση να τρέξει μέσω wine, χωρίς αυτό να είναι σίγουρο. Στη σελίδα http://appdb.winehq.org/ υπάρχει ένας αρκετά πλήρης κατάλογος με εφαρμογές που έχουν δοκιμαστεί.

Teddy, να το μετακινησουμε καπου αλλου το ποστ, καθ'οτι καλη η σελιδουλα, πολλοι δε θα την εχουν προσεξει & εδω ειναι καπως ασε που χανεται!! ???

Π.Σ.Π.Α

 

 

To cedega ειναι επισης πολυ καλο για να παιζεις παιχνιδια για windows στα λινουξ

SpaCeMaN]

To cedega ειναι επισης πολυ καλο για να παιζεις παιχνιδια για windows στα λινουξ

Eμπορικό δεν είναι αυτό?