Penumbra: Ένα ακόμα FPS κυκλοφορεί απευθείας και στο Linux...

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Παρ, 07/11/2008 - 11:33 | 2' | 14

Το τυπικό παράπονο ενός νέου χρήστη Linux είναι η έλλειψη εμπορικών παιχνιδιών και, μάλιστα, εκείνων που έχει συνηθίσει να παίζει στα Windows. Τελευταία, όμως, όλο και περισσότερες εταιρείες κυκλοφορούν τα νέα games τους μαζί με εκδόσεις για Linux. Μετά το εκπληκτικό Precipice of Darkness, μια ακόμα εταιρεία έκανε τη σωστή κίνηση. H Frictional Games, ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής από τη Σουηδία, κυκλοφόρησε το “Penumbra: Black Plague” για Linux.

Το παιχνίδι είναι η συνέχεια του Penumbra: Overture και βάζει τον παίκτη σε έναν εφιαλτικό κόσμο όπου καραδοκούν τέρατα που φαίνονται βγαλμένα από την πυρετώδη φαντασία του Lovecraft. O developer Thomas Grip είπε ότι το “Black Plague” συνεχίζει από το σημείο όπου τελείωσε το πρώτο μέρος και θα ικανοποιήσει όσους πιστεύουν ότι το τέλος του ήταν απότομο: “και μεις πιστεύουμε ότι το πρώτο μέρος τελείωσε με έναν πολύ ηλίθιο τρόπο, οπότε θέλαμε το δεύτερο μέρος της σειράς να κάνει αίσθηση”. Γι' αυτό, οι developers έχουν προσθέσει στο παιχνίδι εντυπωσιακές εκρήξεις και συνεχή εφέ: “οι εκρήξεις αρέσουν σε όλους, οπότε βασιζόμαστε πολύ σε αυτές”, τόνισε ο Grip.

Αν ζεσταθήκατε κιόλας, το παιχνίδι είναι διαθέσιμο από το www.penumbrablackplague.com για 20 δολάρια.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Δε λέω, ξεδίνεις και με το να σκοτώνεις πράγματα με θεαματικά γραφικά και ήχο.

Αλλά θυμάμαι εποχές bubble, arkanoid, tetris, pang, kick off, rainbow islands κι εκείνων των απίστευτων adventure της sierra και της lucasarts (βλ. Larry Luffer :-)) και με πιάνει μια νοσταλγία.

Αχ, δεν βγαίνουν πια παιχνίδια σαν τότε.
...Ούτε μουσική σαν τότε.
Ούτε...
καλά το κόβω

Πως δεν βγαίνουν; Το Precipice of Darkness δεν το κάναμε τυχαία review....Δεν φτάνει τα επίπεδα του Monkey αλλά έχει το touch (Ron Gilbert) :)

--Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus

Παιδιά αγόρασα το παιχνίδι το έκανα install και πετάει το εξής :

Segmentation fault
Penumbra: Black Plague exited unexpectedly, please check
/home/dimitris/.frictionalgames/Penumbra/Black Plague/hpl.log
for any error messages
Also try running
ulimit -c unlimited
And re-running Penumbra and try and recreate the error
then submit the generated core file or stack trace

Απ'ότι είδα εδώ :
http://www.frictionalgames.com/forum/showthread.php?tid=2167&page=1
μπορεί να φταίει το pulseaudio. Δοκίμασα να απεγκαταστήσω τον pulseaudio αλλά πάλι το ίδιο. Μάλλον πάνε χαμένα τα 16 ευρώ. Αν έχει κανείς καμμιά ιδέα.

Τελικά κάτι από αυτά που δοκίμασα με τον ήχο δούλεψε απλά δεν το κατάλαβα γιατί είχα και άλλο πρόβλημα. Μετά από κάποιο crash εχθές απενεργοποίησα τον driver της nvidia και γι'αυτό δεν δούλεψε. Τελικά παίζει αλλά βγάζει το ίδιο σφάλμα αφού κλείσει το παιχνίδι οπότε δεν με νοιάζει και πολύ ;) Μόλις παίξω λίγο θα γράψω άποψη.

Το παιχνίδι, το τελείωσα πριν από λίγο και έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Απίστευτη ατμόσφαιρα και πολύ έξυπνοι γρίφοι. Δεν είναι ακριβώς FPS καθώς δεν χρησιμοποιείς όπλα (του λείπει το shooter) αλλά μόνο το μυαλλό σου και το περιβάλλον. Πιο πολλύ first person adventure (αν υπάρχει κάτι τέτοιο). Υποθέτω ότι όσοι έχουν παίξει το πρώτο παιχνίδι της σειράς, θα το γνωρίζουν. Εγώ δεν το ήξερα αλλά παρόλλα αυτά το κατευχαριστήθηκα.

Αν και δεν είμαι (τώρα πια) φαν των παιχνιδιών, το αγόρασα από περιέργεια για να δω πως είναι ένα εμπορικό παιχνίδι σε linux, και για την ακρίβεια αν θα παίζει όπως στα Windowz .
Έμεινα έκπληκτος!!! Έχω AMD Χ2 4600+, με κάρτα nvidia 7600GT, διανομή Ubuntu 8.04. Η ανάλυση που παίζω είναι 1280Χ1024. Τα γραφικά είναι πολύ καλά, με την κίνηση να είναι ομαλότατη (μου έκανε πολύ καλη εντύπωση) και δεν μου έχει κάνει κανένα κόλλημα (έλα ντε windowz είναι;). Σχετικά με το παιχνίδι (έχω παίξει περίπου τρις ώρες) και μπορώ να πω ότι μου αρέσει πολύ γιατι έχει έξυπνους γρίφους (όπως είπε και ο razorblade).
Το μόνο παράπονο που έχω είναι ότι πρέπει να απενεργοποιήσεις χειροκίνητα την λειτουργία προστασίας οθόνης, όπως και τα τρισδιάστατα εφέ (compiz fusion).

Α! και μια βοήθεια. Ξέρει κανείς πως κάνεις απεγκατάσταση μετά;

Παιδιά, αυτές τις μέρες προσφέρουν όλη την τριλογία στο επίσημο site της εταιρείας για 5 δολάρια (3.7 ευρώ)!!!

http://frictionalgames.com/site/node/91

Η προσφορά ξεκίνησε σήμερα κ θα κρατήσει μέχρι τη Δευτέρα.

Δεν κάνω διαφήμιση, απλά ενημερώνω, κ φυσικά σπεύδω να το παραγγείλω, αν μη τι άλλο, για υποστήριξη. Ανεξάρτητο software house, με ποιοτική δουλειά, που βγάζει τα προϊόντα του κ για Linux, ε δεν το συναντάς κ κάθε μέρα. Καλό θα ήταν να επιβιώσουν οι φίλοι μας της Frictional Games κ να "διατυμπανίσουν" στους χαρτογιακάδες της Electronic Arts κ των λοιπών "γιγάντων" πόσα κομμάτια για Linux πούλησαν :)

-- gnu_labis

Το Linux ΔΕΝ είναι Windows!!!

Ok. Μόνο που με την ati κάρτα γραφικών που έχω θα παίξω αυτή τη συλλογή από σεπτέμβρη...Κάνω αγορες για το μελλον

Να σου πω.. Το PenumbraCollection είναι το σωστό file που κατεβάζεις έτσι? (δηλαδή είναι το file με τη τριλογία)

Πάντως το παιχνίδι τιτλοφορείται ως horror adventure προοπτικής πρώτου προσώπου και όχι ως fps... Και τα καταφέρενι πολύ καλά στο horror

--------------------------------------------------------------------

LawyersVoice.grLawyersVoice.gr - To forum των νέων δικηγόρων