Debian Sid και Compiz Fusion

Nikiforos | Κυρ, 01/13/2008 - 23:23 | 2' | 4

Καλημέρα! εγώ έχω στον desktop μου debian sid (unstable) με τον τελευταίο driver της nvidia 100.14.11 και nvidia-settings. Δυστυχώς όμως ενώ εγκατέστησα κανονικά τα πακέτα για το compiz fusion όταν πάω να το ξεκινήσω με πετάει στο login screen! έβαλα και μερικά πρόσθετα στο xorg.conf που βρήκα σε forums , αλλά τίποτα! Δυστυχώς λύση δεν βρήκα! κάπου διάβασα ότι δεν παίζει με τον 100.14.11 nvidia driver και θέλει τον άλλον τον 9ΧΧΧ κτλ. Αληθεύει αυτό? αλλιώς πρέπει να πάω σε beryl ? beryl με Αiglx είχα σε ubuntu edgy και έπαιζε μιά χαρά, εκτός με το xinerama μαζί, ή το ένα ή το άλλο είχα.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

ξέχασα να πω ότι πχ στον laptop που εχει ATi radeon mobility X600 το live cd pclinuxOS του τρέχοντος τεύχους, αλλά και η έκδοση SAM που έχει xfce έχει κανονικά 3d! και beryl ktl! ενώ στον desktop με πετάει σε login screen! δλδ το ίδιο πρόβλημα που έχω και στο debian με το compiz fusion! δεν έχει κανείς καμιά ιδέα?
Nikiforos2007-9-14 16:40:40

Βρε καλέ μου άνθρωπε...Πως να σε βοηθήσουμε αμα δεν μας πει ΠΟΙΑ κάρτα έχεις;

Δώσε από το τερματικό (εκεί στην μαύρη login οθόνη αφού συνδεθείς) την εντολή:

lspci

και θα δεις  (ανάμεσα σε άλλα) κάτι σαν κι αυτό

01:05.0 VGA compatible controller: nVidia μπλα μπλα

Γράψε μας τι ακριβώς "μπλα μπλα" γράφει.

Εφόσον δουλεύει το PCLOS σημαίνει ότι η κάρτα σου υποστηρίζεται από τους παλιότερους drivers (που έχει μέσα και το PCLOS). ¶ρα έχεις βάλει ΛΑΘΟΣ drivers. Δεν είναι θέμα του Beryl ή του Fusion αλλά DRIVERS. Στο DVD υπάρχουν (φάκελος /System/video-drivers/nvidia) οι τρεις διαφορετικοί drivers για τις κάρτες nvidia. Εκεί έχουμε βάλει και κάποια TXT αρχεία που λένε ποιες κάρτες υποστηρίζονται από κάθε driver. Βρες τη δική σου και βάλε το αντίστοιχο.

Προσωπικά, δεν το συστήνω όμως αυτό. Θα μπερδευτείς ακόμα περισσότερο αμα πας να τους εγκαταστήσεις από το DVD. Προτείνω να βγάλεις τους παλιούς drivers και να  εγκαταστήσεις ξανά (τους σωστούς) με το apt-get. π.χ.

apt-get remove nvidia-glx
apt-get install nvidia-glx-legacy

Καλύτερα να τα πω όλα από την αρχή για να καταλάβουμε τι γίνεται! πρόσφατα πήρα μια tv TFT 32" και επειδή είχα παλιά κάρτα και δεν είχε DVI  πήρα μιά φτηνή είναι nvidia gforce 6200 με 256 DDR2 ram.
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV44A [GeForce 6200] (rev a1)
̓Είχα debian testing. Αλλά δεν έπαιζαν σωστα οι αναλύσεις στις 2 οθόνες και είχα παλιότερο driver. τον nvidia-glx 8XXX κάτι. Και το nvidia-settings δεν ειχε τίποτε από αυτα που θα έπρεπε! έτσι πάω να βάλω τον driver από το site αλλά κάποιο πρόβλημα δεν τον άφηνε να μπει και μου είπανε να βάλω kernel 2.6.22 ή να κάνω κάτι με compile στον kernel. Tελικά αναγκάστηκα να πάω σε debian sid και παίζουνε ΟΛΑ τέλεια! με τον driver 100.11.14 από το site της nvidia. Στο Sid ΔΕΝ υπάρχει nvidia-glx. Legacy κάτι έχει. Σίγουρα πάντως οι drivers που έχω βάλει ΔΕΝ είναι λάθος αλλίως πως παίζουνε τα πάντα? και 3d και xinerama ή twinview και σωστές αναλύσεις σε tv 32ara και οθόνη 19αρα wide? και το nvidia-settings παίζει πολύ καλά. ¶ρα η ασυμβατότητα είναι ο driver που έχω με το compiz fusion δλδ. btw διάβασα σε ξένα forums ότι το πρόβλημα είναι ΜΟΝΟ σε αυτόν τον driver και με τους άλλους είναι οκ. Επίσης με αυτόν όμως λένε ότι παίζει το beryl με AIGLX. Μου φαίνεται στο τέλος θα πάω πάλι στο ubuntu (gutsy) αυτή την φορά να τελιώνουμε.
Nikiforos2007-9-14 18:13:43

Τελικά άλλαξα τον driver , έβαλα τον 96ΧΧ από το site και έφτιαξε το log out και το glx, όμως το beryl δεν παίζει δεν κάνει τίποτα και έβαλα compiz fusion και αυτό επίσης δεν κάνει τίποτα ενώ τα υπόλοιπα προγράμματα παίζουν! δεν βγάζει error τίποτα! κάνω στην κονσόλα δλδ compiz --replace & και μένει έτσι! καμιά ιδέα?
Nikiforos2007-9-16 9:23:26