syndesh Satellite sto diktyo mesw PSTN

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Κυρ, 01/13/2008 - 23:23 | 2' | 1

Xairete,


exw ena laptop Toshiba satellite A100-192 (montelo fthinopwrou 2006)


kai ws entelws neofermenos ston kosmo tou Linux,


 


dokimasa na to egkatasthsw me th dianomh Suse 9.2 apo cd mias persinhs ekdoshs tou periodikou RAM. Exw thn entypwsh pws h 'typikh' egkatastash phge kala. De mporw omws na syndethw sto diktyo (mesw PSTN), eite mesw kppp eite mesw Kinternet tou KDE ('connection dies').


 


Arxizw kai antilambanomai pws kalo tha htan na xrhsimopoihsw to palio exwteriko modem pou eixa, ma pou syndeetai se RS-232 h opoia den yparxei sto laptop. Prepei na vrw to montelo tou internal modem mou kai na vrw kapoio katallhlo driver? Mhpws mia pio prosfath dianomh tha me kalypte? Kapoio tefxos periodikou tha mou dine apanthsh?


Efxaristw ek twn proterwn ton kalo anthrwpo pou tha mpei ston kopo na me vohthhsei.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Τα εσωτερικά modem είναι winmodem, συνήθως. Δηλαδή, είναι φτιαγμένα για Windows. Δηλαδή δεν είναι θέμα νεότερης διανομής. Υπάρχουν τρεις πιθανές λύσεις:

Α) Να βρεις το μοντέλο σου για να διαπιστώσεις αν υπάρχουν Linux drivers. Εδώ η καλύτερη λύση είναι να τρέξεις το εργαλείο scanmodem (θα το βρεις και στο DVD του περιοδικού, φάκελος Magazine/Answers). Αυτό θα σκανάρει το laptop, θα βρει το modem και θα σου πει τι chipset έχει και το αν υπάρχουν drivers. Αν υπάρχουν θα σου πει και που θα τους βρεις και πως θα τους εγκαταστήσεις.

Β) Να ξεθάψεις το εξωτερικό serial modem που υποστηρίζεται από κάθε διανομή και να τελειώνεις. Το ρυθμίζεις με το wvdial.

Γ) Να δοκιμάσεις με κάποια διανομή που περιλαμβάνει drivers για τέτοια πράγματα και λύνει τα χέρια σου. Έχω υπόψη μου το PCLinuxOS 2007 (στο τελευταίο DVD) που περιλαμβάνει drivers για USB ADSL modems. Επομένως, ίσως να περιλαμβάνει και drivers για winmodems. Το καλό είναι ότι αυτό θα το μάθεις αμέσως μόλις κάνεις boot από το LiveCD. Θα σε ρωτήσει αν θες να στήσεις το δίκτυο. Θα πεις Yes και μετά θα διαλέξεις PSTN modem. Αν έχει drivers για το modem σου, θα στο εμφανίσει αμέσως. Δεν χάνεις τίποτε να δοκιμάσεις. Δεν χρειάζεται καν εγκατάσταση...