Debian 6.03/ουτε για πλάκα

DimitrisV Channel | Τρί, 01/17/2012 - 09:29 | 1' | 24

Προσπαθούσα 6 μέρες να εγκατεστήσω το Debian στο compaq-min 110c 1190ev αλλά τίποτα!!!!!!!!!!!!Έκαψα πάνω από 4 DVD για εγκατάσταση ........ΤΙΠΟΤΑ!Κατεφέρνω να το εγκατεστησω και μόνο Iceweasel είχε και τίποτα άλλο !Βάζω σε flash με το  unebootin κι εκει ΤΙΠΟΤΑ!Δοκιμάζω να το εγκατεστησω στο PC μου ΤΙΠΟΤΑ!δλδ Debian ούτε να το  σκεφτήτε!!!!!!!!Αν δεν σας αρέsoyn τα υπόλοιπα linux με gnome 3 kde xface !Σας προτήνω (ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ)  να βάλετε Ubuntu άσκετα οτι είναι κι αυτο' σπαστικό για να βάλετε το MATE που ο vagrale 13 θα σας τα πει χαρτί και καλαμάρι
LinuxOS
wwww.slinuxas.blogspot.com 
http://img854.imageshack.us/img854/2664/tmpjapkad.png 

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

To debian είναι όχι απλά καλή, αλλά εξαιρετική διανομή, αλλά δεν απεθύνεται σε κάποιον που ξεκινά και δεν έχει διάθεση να ψάξει λίγο. Για να ξεκινήσεις την εγκατάσταση δεν χρειάζεται να κατεβάσεις dvd, μπορείς να την κάνεις από τo πρώτο cd η ακόμα και από netinstall/mini.iso αν έχεις αξιοπρεπή σύνδεση στο internet και υποστηρίζεται η κάρτα δικτύου σου.
Τι στο καλό θα πει είχε μόνο τον iceweasel; Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις apt/synaptic για να προσθέσεις ότι θέλεις;Smile
Για να περάσεις ένα από τα iso για εγκατάσταση σε flash disk δεν χρειάζεται netbootin... Ο επίσημος οδηγός αναφέρει 2 (ή τρεις) διαφορετικούς τρόπους για να το κάνεις...

Σε εμένα δεν μου εγκατεστουσε τιποτα αλλο εκοτος απο GNOME κα το λητουργικο

ΚΑι εγώ δεν λέω το Debian μέχρι την 5 (που είχα ασχοληθεί) ήταν πολύ καλη!Η 6.03 δεν θελει τα ερημα τα λαποτπ

Το μόνο που άλλαξε σημαντικά στο 6 είναι ότι πλέον δεν περιέχεται firmware στον πυρήνα και πρέπει να εγκατασταθεί ξεχωριστά (http://wiki.debian.org/Firmware). Αυτό επιρρεάζει κυρίως την χρήση ασύρματων καρτών δικτύου. Η προκαθορισμένη εγκατάσταση desktop είναι όντως το gnome και λίγα πρόσθετα προγράμματα. Δεν σε εμποδίζει κάτι όμως να προσθέσεις ότι επιθυμείς από τα repos...
Το "δεν θέλει τα έρημα τα λάπτοπ" δεν είναι τεχνικός λόγος για να μην δουλεύει σωστά μια διανομήTongue out. Κάτι λείπει. Αν το βρείς μπορείς να το διορθώσεις...Wink

    Αν θέλεις να εγκαταστήσεις σωστά το Debian μπορεις να διαβάσεις τις οδηγίες που υπαρχουν στο καινουριο τεύχος του περιοδικού , όπου σε 2 ολόκληρες  σελιδες βρίσκονται όλα αναλυτικά. Χθές διάβασα το άρθρο & ανακάλυψα πράγματα που ΔΕΝ τα ήξερα για το Debian , γι'αυτο & ΔΕΝ το χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα , λόγω του ότι έλειπαν διάφορα όπως firmware κτλ , τα οποία είναι standard στις άλλες διανομές που δείχνουν ''φιλικότερες''  για να ξεκινήσεις το linux. Τέτοιοι οδηγοί χρειάζεται  να υπαρχουν στο περιοδικό , όπως & το άρθρο του ιδίου για το Arch Linux στο προηγούμενο τεύχος , ήταν κορυφαίο. Μπράβο στον Κλέαρχο-Άγγελο.

Εμεινα εκπληκτος!!! Για εμενα η κορυφαια διανομη με διαφορα, αρκετα εως πολυ ευκολη θα ελεγα η εγκατασταση της κ η προσθηκη ειτε διαφορετικου DE ειτε διαφορων προγραμματων, θα χρειαστεις λιγο χρονο την πρωτη σου φορα να το φτιαξεις οπως θελεις αλλα θα παιζει εξαιρετικα. Οσον αφορα τα laptop κ εκει δεν εχω αντιμετωπιση κανενα προβλημα στην αδερφη μου που το περασα κ wifi(απο το non free repo) ολα οκ παιζουν κανονικα.Προσωπικα δεν αντιμετωπιζω κανενα προβλημα σε debian.

debian με τα 1000 εννοειτε και απο εμενα

τι να λεμε τωρα!!!!!

απλα λιγο ψαξιμο στην αρχη,και μετα εισαι μια χαρα

και παρα μα παρα πολυ διαβασμα,το debian δεν ειναι ubuntu που στα δινει ολα στο χερι

Εγώ το έχω και για σοβαρά και για... πλάκα σε 3 διαφορετικά pc. Ένα στο Laptop, ένα για server και ένα για κατεβαστήρι. Λέγοντας "πλάκα" εννοώ Desktop χρήση και μάλιστα με τη stable έκδοση.
Έκανα όμως προσθήκη των non free repositories, την προσθήκη κλειστού Firmware και φυσικά προγράμματα απο τα Backports. Για το κλειστό firmware, kernel blobs κλπ υπάρχουν και ειδικά iso που τα έχουν μέσα απο την αρχή.
Επειδή η εγκατάσταση είναι απο core cd, έχω προσθέσει ακριβώς ότι θέλω και το σύστημα παρόλο που έχει Gnome 2, πετάει και καταναλώνει μνήμη σε επίπεδο Xfce και ίσως και λιγότερη. Είναι σταθερό σαν βράχος, έχω τα φρέσκα πακέτα απο τα Backports και τα εμπορικά απο τα non free. 
Για τα επόμενα χρόνια θα εχω το κεφάλι μου ήσυχο και που και που θα περνώ αναβαθμίσεις ασφαλείας. 
Τι άλλο να ζητήσει κανείς απο ένα λειτουργικό με το οποίο δουλεύει σοβαρά;
Για αυτό σε τέτοια μηχανήματα επιλέγω διανομές σε στυλ Debian, Slackware, Salix, Slackel κλπ.
Για να βλέπω τις εξελίξεις στο λογισμικό έχω Sabayon και παλιότερα είχα Arch. Για λίγο απο όλα (και αν έγγραφα και σοβαρά κώδικα) προτιμώ διανομές όπως Fedora, OpenSuse, Ubuntu, Mint κλπ. 
Αυτές τις διανομές τις χρησιμοποιώ και για να παίζω MMORPG παιχνίδια.
Αυτά που λές φίλε LinuxOS για το Debian τα έλεγα παλαιότερα για το Slackware και τελικά τα πήρα πίσω...

Χρησιμοποιώ Debian αρκετό καιρό.Καμία εγκατάσταση (Desktop , Laptop , Netbook) δεν μου έβγαλε ποτέ πρόβλημα.Θα σε συμβούλευα να σιγουρευτείς οτι δεν κάνεις εσύ κάποιο λάθος πριν βιαστείς να χαρακτηρίσεις άσχημα την διανομή.

Καλα ! πάντως εγώ βολεύτηκα με το kedubuntu ( edubuntu με kde) γρηγορο,αλλα κανένα antivirus μπορειτε να μου προτήνετε γιατί εχω χάσει 2 φορες το Mint 11 και 4 το Ubuntu Hardy heron και δεν ekanan boot

LinuxOS 

   δεν χρειάζεσαι κανένα antivirus στο Linux ,  το οτι δεν εκκινούσαν τα Ubuntus  οφείλεται σε καποιο σφάλμα στο filesystem του δισκου , λόγω hardware το πιθανότερο ,  ένας ιός δεν μπορει να αχρηστεψει ολοκληρο Ubuntu , όταν  το hardware λειτουργει σωστά.

Ok αλλά zenwalk05 νομίζω οτί κανεις λάθος!Aφού το Linux πια χτρησιμοποιήτε περισσότερο από το αμάρτημα(windows) είναι λογικό να υπάχουν ιοί ,επίσσις το Kizi έχει ιούς και για Linux & για Windows που τους έβγαλα με 1 DVD της Panda που κάνει boot και τους ξύλοσα!

      εχει ενδιαφέρον να μας απαντήσει & ο φίλος ο Διονύσης πώς προστατεύει τα δικά του linux &  αν χρειάζεται να κανουμε το ίδιο & μεις ! !

linuxOS]Ποιος είναι αυτός?

Ο dsyrmalis φίλε linuxOS που γράφει παραπάνω. Πάντως για την ιστορία εμένα μου κόλλαγαν συνεχώς τα Debian σε virtual box (λογικό θα μου πείτε Tongue out) και δεν ασχολήθηκα πολύ αλλά για να το λέτε και να τα χρησιμοποιεί και ο καθηγητής μου στο πανεπιστήμειο θα αξίζουν μια δοκιμή...

zenwalk05]      εχει ενδιαφέρον να μας απαντήσει & ο φίλος ο Διονύσης πώς προστατεύει τα δικά του linux &  αν χρειάζεται να κανουμε το ίδιο & μεις ! !

Αν σου πω αγαπητέ Zenwalk πως δεν τα προστατεύω; Το μόνο Firewall που υπάρχει είναι του Vigor Router στο οποίο έχω κάνει κάποιες μικροεπεμβάσεις. Μόνο στον Firefox υπάρχουν κάποιο addons για ειδικές επισκέψεις. Νομίζω πως η καλύτερη προστασία ή τα λάθη έρχονται απο το χρήστη.
Αν τώρα αναφέρεσαι σε μηχανήματα server ή για encryption σε Laptop που θέλω να προστατεύσω, αλλάζει το πράγμα.

   μάλλον πρεπει να αλλαξεις..browser ! ! Κάνεις συναλλαγές με ..τράπεζες για να χρειάζεσαι περισσότερη ασφάλεια ? Οχι. Αρα δεν χρειάζεσαι περίεργα addons στον browser.
   ''Νομίζω πως η καλύτερη προστασία ή τα λάθη έρχονται απο το χρήστη.'' γράφτηκε κάπου παραπάνω. Βεβαιώθηκες πρώτα οτι δεν κανεις τίποτα λανθασμένα ? Γιατι.., όλα σου τα προβλήματα στο linux να οφείλονται σε ..ιούς ειναι λιγο απίθανο. & ούτε έτρεξα κάποιο antivirus ή firewall , εξτρά , στα διάφορα Linux & δεν ειχα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα. Αρα αλλού είναι η αιτία. 

Καλά ,αλλά καμιά φορά δήνω το netbook μου στο πατέρα μου για συναλαγές !Μου χει πει για 1 addon που κάνει έλενχο το που μπαίνεις......αλλά ΜΑΠΑ!βάζω πάντως τώρα LinuxMint Debian,τουλάχιστον (φαντάζομαι) θα είναι καλήτερο!

   Mint Debian ???!!!  Θα σε δυσκολέψει πολύ & στο τέλος θα το παρατήσεις. Δοκίμασε το νέο Fuduntu 2012  ή  το Ubuntu Razor-Qt-Remix  ή το Ubuntu-Secured-Remix-11.10   από εδώ
     http://linux.softpedia.com/get/System/Operating-Systems/Linux-Distributions/

   ενα Ubuntu-11.10  με Unity   που έχει τα πάντα μόλις σε 700 MB  ( gcc , make ,kernel-devel κτλ )

Το fubuntu?Είναι καλό έχει download  manager(για προγραμματα) το Mint δεν είναι τόσο δυδκολο το Mint Debian κόλλαση οντως !

xxaxa

γιατι το βρηκες κολαση το lmde δεν μπορω να καταλαβω?

ολα στο πιατο στα δινει.τι σε δυσκολεψε δηλαδη?

Κατά προυήμηση μου το μιντ άσκετα ότι είναι το καλήτερο δεν είναι τόσο εξελιγμένο όσο το Ubuntu!Με τους drivers ΑΣΤΑ! Απλά έχω καταλάβει το εξής:
ΓιΑ laptops:Debian,OpenSuse kde,Monomaxos,Fedora,LinuxMint 12,PClinuxOS,Kubuntu κ.α
Για laptopς παλιά:Puppy,GhostBSD,Slackware,Lubuntu,Xubuntu,Tiny ME,Tiny CORE κ.α
Για PCs:PClinuxOS,Kubuntu,Feodra,OpenSUSE,Mint 12 κ.α
Για notebook:Ubuntu,Edubuntu,Leeeeenux κ.α.