Πρόβλημα με την συνδεση στο δικτυο και στο Internet σε Ubuntu 10.10

tassos gkamas | Κυρ, 01/09/2011 - 13:12 | 1' | 2

Επανέρχομαι με πρόβλημα σε παλιό υπολογιστή μου όπου εγκατέστησα το Ubuntu 10.10 (εξ αρχής εγκατάσταση) και ενώ την πρώτη μέρα όλα πήγαιναν καλά με το δίκτυο και με τη σύνδεση στο Internet, από την επόμενη μέρα δεν βλέπω ούτε δίκτυο ούτε έχω σύνδεση στο Internet.

Στη μπάρα πάνω πάνω μου εμφανίζει το σήμα του ασύρματου δικτύου με θαυμαστικό, ενώ εγώ έχω ενσύρματο δίκτυο με κάρτα Ethernet και στις συνδέσεις  εμφανίζει μόνο Eth0.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων γιά κάθε βοήθεια.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Κάνε δεξί κλικ πάνω στο εικονίδιο του NetworkManager (πανω στην μπάρα). Εκεί μπορεις να επιλέξεις Disable Wireless (νομίζω "απενεργοποίηση ασύρματου δικτύου";), για να απενεργοποιήσεις το ασύρματο δίκτυο. 

Μετά με κλικ στο ίδιο εικονίδιο επέλεξε την ενσύρματη σύνδεση.

Ανοιξε ένα τερματικό και δες αν μπορείς να κάνεις ping στο router σου, π.χ.

ping 192.168.1.1

ή αν κάνεις ping στο linuxinsider.gr

ping linuxinsider.gr

Αν παίζει το πρώτο αλλά όχι το δεύτερο δες αν έχεις βάλει nameservers στο αρχείο /etc/resolv.conf. Αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει αυτόματα αλλά μερικές φορές...

Αν δεν παίζει τίποτε από τα δύο, κάνε πάλι δεξί κλικ στο εικονίδιο στην μπάρα και κάνε Edit Connections (επεξεργασία συνδέσεων;). Στην καρτέλα Wired (ενσύρματη) επέλεξε την eth0 και πάτα το κουμπί Edit δεξιά για να επεξεργαστείς τις ρυθμίσεις της.

Στο νέο παράθυρο πήγαινε στην 3η καρτέλα και εκεί κάνε τις ρυθμίσεις σου. Στο Method επιλέγεις είτε Αυτόματο - DHCP (αν το router δίνει αυτόματα IP διεύθυνση) είτε Manual όπως εγώ. Στην δεύτερη περίπτωση, δες την εικόνα παρακάτω, πρέπει να βάλεις απο κάτω διεύθυνση IP, netmask, και Gateway (τη διεύθυνση του router σου). Μετά πατάς Apply κλπ.

 

Επίσης, πριν αρχίσεις να ψάχνεις πιθανά προβλήματα, τσέκαρε την κάρτα δικτύου, αν είναι καλά συνδεδεμένη, μη τυχόν και έχει φύγει από τη θέση της.