Δεν έχω ήχο στο 10.4 έχω κάνει τα πάντα! ***HELP***

spaceboy | Σάβ, 10/23/2010 - 11:44 | 3' | 6

Καλησπέρα είμαι νέος στο linux και μόλυς εγκατέστησα τα 10.4 ubuntu αλλα έχω πρόβλημα με τον ήχο. δεν έχω καθόλου. δοκίμασα όλες τις ρυθμήσεις αλλα και πάλι τπτ.! πάτησα στο τερματικό alsamixer μπορεί κάποιος να με help.???? 

Δίνω  alsa-info.sh --

http://git.alsa-project.org/?p=alsa-dri ... sa-info.sh 

http://www.alsa-project.org/db/?f=d790b ... d6055a743b 

 

Αlsamixer ScreenShot -- 

http://img29.imageshack.us/i/alsamixerm.png/

Δίνω lspci --

00:00.0 RAM memory: nVidia Corporation MCP55 Memory Controller (rev a1)

00:01.0 ISA bridge: nVidia Corporation MCP55 LPC Bridge (rev a2)

00:01.1 SMBus: nVidia Corporation MCP55 SMBus (rev a2)

00:01.2 RAM memory: nVidia Corporation MCP55 Memory Controller (rev a2)

00:02.0 USB Controller: nVidia Corporation MCP55 USB Controller (rev a1)

00:02.1 USB Controller: nVidia Corporation MCP55 USB Controller (rev a2)

00:04.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP55 IDE (rev a1)

00:05.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP55 SATA Controller (rev a2)

00:05.1 IDE interface: nVidia Corporation MCP55 SATA Controller (rev a2)

00:06.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP55 PCI bridge (rev a2)

00:06.1 Audio device: nVidia Corporation MCP55 High Definition Audio (rev a2)

00:08.0 Bridge: nVidia Corporation MCP55 Ethernet (rev a2)

00:0b.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP55 PCI Express bridge (rev a2)

00:0c.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP55 PCI Express bridge (rev a2)

00:0d.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP55 PCI Express bridge (rev a2)

00:0e.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP55 PCI Express bridge (rev a2)

00:0f.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP55 PCI Express bridge (rev a2)

00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration

00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map

00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller

00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control

01:01.0 Modem: Smart Link Ltd. SmartPCI2800 V.92 PCI Soft DFT (rev 02)

06:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G71 [GeForce 7300 GS] (rev a1)

 

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!
Σχόλια

Τρεξε τις δυο εντολες

killall pulseaudio
sudo alsa force-reload 

και δες αν εχεις ηχο μετα απο αυτο!

vagrale13]

Τρεξε τις δυο εντολες

killall pulseaudio
sudo alsa force-reload 

και δες αν εχεις ηχο μετα απο αυτο!

[email protected]-desktop:~$ killall pulseaudio

[email protected]-desktop:~$ sudo alsa force-reload 

[sudo] password for vero: 
lsof: WARNING: can't stat() fuse.gvfs-fuse-daemon file system /home/vero/.gvfs
      Output information may be incomplete.
Terminating processes: 1310 3996lsof: WARNING: can't stat() fuse.gvfs-fuse-daemon file system /home/vero/.gvfs
      Output information may be incomplete.
lsof: WARNING: can't stat() fuse.gvfs-fuse-daemon file system /home/vero/.gvfs
      Output information may be incomplete.
.
lsof: WARNING: can't stat() fuse.gvfs-fuse-daemon file system /home/vero/.gvfs
      Output information may be incomplete.
Unloading ALSA sound driver modules: snd-hda-codec-realtek snd-hda-intel snd-hda-codec snd-hwdep snd-pcm-oss snd-mixer-oss snd-pcm snd-seq-dummy snd-seq-oss snd-seq-midi snd-rawmidi snd-seq-midi-event snd-seq snd-timer snd-seq-device snd-page-alloc (failed: modules still loaded: snd-hda-codec-realtek snd-hda-codec snd-hwdep snd-pcm snd-timer snd-page-alloc).
Loading ALSA sound driver modules: snd-hda-codec-realtek snd-hda-intel snd-hda-codec snd-hwdep snd-pcm-oss snd-mixer-oss snd-pcm snd-seq-dummy snd-seq-oss snd-seq-midi snd-rawmidi snd-seq-midi-event snd-seq snd-timer snd-seq-device snd-page-alloc.
 
αυτά μου έβγαλε...  και δεν έχω ήχο... 
 

DrossTheBoss]

Δες αυτο:

http://kigka.blogspot.com/2010/10/blog-post_14.html

 

Εγω ειχα βρει λυση σε παρομοιο προβλημα με αυτες τις εντολες:

 

sudo apt-get remove pulseaudio
sudo shutdown -r now

 

φίλε το έκανα αυτό που μου λές αλλα τώρα δεν έχω τπτ. ούτε καν τις ρυθμήσεις για τον ήχο.. =//

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To link σε κατατοπησε καθολου?Οσο για τις εντολες μην σε μπλεκω αλλο,και εγω δεν τα ξερω καλα.Σε μενα ελυσε το προβλημα που ειχα.Κανονικα αμα πας μενου/προτιμησεις/ηχος πρεπει να εχεις ρυθμισεις αν δεν κανω λαθος,στην αναγκη βαλε παλι απο το synaptic το pulseaudio,κανε και καμια επανεκκινηση.Δες επισης στο hardware drivers μηπως ενεργοποιησεις drivers.

DrossTheBoss]

To link σε κατατοπησε καθολου?Οσο για τις εντολες μην σε μπλεκω αλλο,και εγω δεν τα ξερω καλα.Σε μενα ελυσε το προβλημα που ειχα.Κανονικα αμα πας μενου/προτιμησεις/ηχος πρεπει να εχεις ρυθμισεις αν δεν κανω λαθος,στην αναγκη βαλε παλι απο το synaptic το pulseaudio,κανε και καμια επανεκκινηση.Δες επισης στο hardware drivers μηπως ενεργοποιησεις drivers.

 

στο link είχα κάνει ίδη ότι έλεγε... αλλά τώρα θα δοκιμάσω αυτό με το synaptic και το driver. και θα σου πώ για τπτ νέο. :) τνχ πάντως. αα και κάτι άλλο. στο synaptic που βγάζει πολλά πακέτα... πιο να διαλέξω για 10.4 ultimate edition??? γράφω pulseaudio αλλα μου βγάζει πολλά . . . μπορείς να με help λίγο..? και κοίταξα για drivers αλλά μ βγάζει μονο για Nvidia.