PCLinuxOS: Προβλήματα με το δίκτυο

philip | Κυρ, 01/13/2008 - 23:19 | 3' | 63

Λοιπόν εγκατέστησα την έκδοση PCLINUXOS χθες. Πρώτες εντυπώσεις θετικές από το live CD ακόμη, είδε την ασύρματη κάρτα μου NETGEAR WG111 v2. Καθώς και την σύνδεση Ethernet.  Το disk partitioning είναι παιχνιδάκι, αρκει να ξοδέψει κανείς 5 λεπτά και να διαβάσει το folder βοήθεια εγκατάστασης.  Τα ελληνικά φορτώθηκαν χωρίς πρόβλημα με την εντολή kde.el στο synaptic.

Γενικά η μορφή του software μου θύμησε Fedora αλλά πολλύ πιο εύκολο.

Να ευχαριστήσω τον Constandinos για τις χρήσιμες οδηγίες του πριν καν ξεκινήσω.

Φυσικά δράττωμαι της της ευκαιρίας (αφού με προέτρεψε ) να υποβάλλω κάποιες ερωτήσεις.

1. Πως ορίζουμε συνδιασμό πλήκτων για αλλαγή γλώσσας πληκτρολογίου;  έχω φτάσει μέχρι το σημείο να υπάρχει η ένδειξη γλώσσας στην μπάρα αλλά πρέπει να κάνω κλικ πάνω της για να αλλάξει.

2. Ισχύει κι εδώ η terminal εντολή apt-get για να κατέβουν πακέττα;

3. su ή sudo?

4.  Για την ασύρματη κάρτα, πώς την ρυθμίζω;  Διότι τώρα μάλλον πρέπει να γίνει κανονική εγκατάσταση drivers κλπ κλπ.( Συμπεραίνω ότι αφού την είδε το live cd υπάρχει δυνατότητα να λειτουργήσει με win98 drivers & ndiswrapper.  Γίνεται μέσω synaptic ή terminal (εντολές;)

5. Στο Synaptic υπάρχουν ένα σωρό πακέττα που δεν έχουν επιλεγεί για εγκατάσταση, τα περνάμε για να είναι πλήρως αναβαθμισμένο ή περνάμε μόνο ότι χρειαζόμαστε;

ΥΓ:  Πολύ ωραία η επιλογή όταν ξεκινάει να σε ρωτάει αν θες να μπεις σαν user ή root.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΑΡΧΑΡΙΟ: Καλό είναι να μην μπαίνουμε εμείς οι καινούργιοι κατ' ευθείαν σαν root στα συστήματα διότι μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα.  Καλύτερα να πληκτρολογούμε το root password όταν κάνουμε κάτι, ώστε να είμαστε προσεκτικότεροι

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Κωνσταντίνε, ευχαριστώ για τις συμβουλές.  Με μεγάλη χαρά να μεταφέρω το ποστ αλλά δεν ξέρω πως.  Δεν είχα δει τις άλλες καταχωρήσεις, συγγνώμη.

Το πληκτρολόγιο ρυθμίστηκε σύμφωνα με τις οδηγίες και παίζει ΟΚ.

Τώρα στο θέμα της ασύρματης κάρτας (ασύρματο USB DONGLE) καλύτερα.  Χρειάζεται να χρησιμοποιήσω το win driver που έχω σε cd,  εγκατέστησα το ndiswrapper και βλέπω ότι το φορτώνει κατά την εκκίνηση ο υπολογιστής.  Το πρόβλημά  μου είναι ότι δεν μπορώ να κάνω install στο σκληρό από το cd.  Μήπως μπορείς να μου δώσεις την κααλληλη εντολή;  Στο desktop βλέπω το cd  και τα περιεχόμενά αλλά δεν βρίσκω κάποιο αρχείο autorun (λογικό αφού είναι win driver).

Δυστυχώς για μένα δεν είναι όλα τόσο απλά, λόγω NETGEAR WG111 v2 USB dongle
 ΥΓ:  Παίζοντας με τις ρυθμίσεις, βλέπει ότι υπάρχει το συγκεκριμμένο usb dongle, ανάβει μια φορά το φωτάκι του dongle και μετά τίποτε.  είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να γίνει εγκατάσταση του win driver.  philip2007-6-15 11:27:53

Φιλλιπε, λογικα εισαι ετοιμος.Πηγαινε στις ρυθμισεις Internet (σου λεω πιο πανω, πως) , ρυθμισε το ασυρματο δικτυο, με οτι σου ζηταει & τελειωσες!
Δηλαδη τωρα δεν εχεις Internet? Nα ξερεις οτι μπορεις με το synaptik, να εγκαταστησεις οτι θες & απο cd/dvd.
Eγκαταστησε (με το synaptik) & τα:
dkms-madwifi
kdenetwork-kwifimanager
madwifi
madwifi-source

Tα αρχεια του router σου, λογικα ειναι καπου στο /etc.
constantinos2007-6-15 11:34:47

Πήγσ στις ρυθμίσεις, αφού πρώτα αποσύνδεσα την ethernet, είδε το dongle, όμως μου έλεγε να το ρυμίσω manual, εκεί έβαλα τα στοιχεία του παροχέα (ΟΤΕΝΕΤ) κλπ, κλπ όταν όμως έφτασασ το τέλος (finish) κι έκανα restart, δεν έπαιζε, πήγα στις ασύρματες κάρτες την επέλεξα, τίποτε.  Φυσικά όταν επέλεξα firefox πήρα πίσω μύνημα ότι δεν υπάρχει παροχέας.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει ο driver του dongle, τον έχω σε cd αλλά δεν ξέρω πως να τον κάνω install. 

Ωραια αν εχεις τους drivers, ειναι

ευκολο. "Ξεφορτωσετο" στην επιφανεια εργασιας & δες

εδω.

Φυσικα οπου foo-123 βαζεις το  ονομα του

αρχειου. Παντως συμφωνα με οσα λες παραπανω, σου το

αναγνωριζει κανονικα, αρα εσυ κανεις καπου κατι λαθος.

Ουτε ενσυρματα σου παιζει??? Στο /etc που σου ειπα δεν

ειναι? dimitris2007-6-15 16:36:35

Ενσύρματα παίζει κανονικά.  Μήπως πρέπει να αποσυνδέσω το ενσύρματο και να κάνω reboot? Στις δοκιμές αποσυνδέω μόλις κάνω τις ρυθμίσεις.  Θα δω στο /etc το απόγευμα, διότι στη δουλειά έχουμε υποχρεωτικά XP.

Ευχαριστώ.

Πώς μπορώ να κάνω paste εικόνες ;

Γενικά δεν με αφήνει να κάνω copy - paste οτιδήποτε, πως το ρυθμίζω;
philip2007-6-15 19:37:33

Εννοεις εικονες απο ιστοσελιδες? Η κρατα πατημενο το αριστερο πληκτρο του mouse & συρε την εικονα οπου θελεις η κατεβασε & κανενα αναλογο extetion το firefox (αν γραψεις copy paste θα σου βγουν διαφορα extetions. διαλεξε οποιο σου κανει...

Με το router τι εκανες τελικα?? Επιμενω, οτι εσυ κατι δε κανεις καλα. Το pppoe ρυθμιζεις, ετσι???constantinos2007-6-15 20:58:27

Όχι εννοώ εικόνες από το πρόβλημα στην εγκατάσταση snapshots. Έχω 12 εικόνες από τα βήματα και θέλω να τα ποστάρω.

Βρήκα σε ένα help site σχετικά με την εγκατάσταση http://www.pclinuxos.com/index.php?option=com_smf&Itemid =58&topic=20667.0

Αλλά δεν μπορώ να μπω στα αρχεία (δεν ξέρω την εντολή) και δεν γίνεται από το παραθυρικό περιβάλλον.

πχ:  πως κάνουμε add two lines to /etc/modprobe,config  αν έχει χρόνο μπες στο link.  Δεν μπορώ επίσης να κάνω copy paste τις εντολές που μου βλέπω είτε στο τερματικό, είτε από το site για να συνεννοηθούμε καλύτερα.  Μου δείχνει την επιλογή "επικόλληση" απενεργοποιημένη.  Είναι πολύ ενοχλητικό, διότι αναγκάζομαι να αντιγράφω ή να λέω περιγραφικά τι τρέχει με αποτέλεσμα να γίνομαι τουλάχιστον κουραστικός.

Εννοεις πως ανεβαζεις εικονες. Μπορεις με την εφαρμογη του kde: kflickr η απο το: Imageshack

OΛΑ μπορεις να τα κανεις απο παραθυρικο περιβαλλον!

Δεν εχω καταλαβει, το εχεις εγκαταστησει?? η το τρεχεις live?? Εχεις βαλει δυο χρηστες, μηπως, & εχεις κανει καμια αντιγραφη, η κατι τετοιο?? Τεσπα, ανεβασε εικονες & βλεπουμε. Πιστευω οτι κατι εχεις κανει λαθος, απο την αρχη στην εγκατασταση. Μη τυχον & εχεις κατεβασει τη light μορφη του pclos?? (εχει & μια πιο ελαφρια εκδοση, πιο γυμνη, φυσικα!)

Καταστρεψα τον σκληρο μου, δισκο & τα περναω παλι απο την αρχη, μεταφερω , διορθωνω,κλπ. Οποτε ολο το βραδυ εδω θα ειμαι & θα τα λεμε!! Που θα παει θα τα καταφερουμε!!   
ps: Mπες απο τον root acount & κανε τις ρυθμισεις. Εκει κανονικα ολα πρεπει να δουλευουν ρολοι...constantinos2007-6-15 22:28:32

Δημήτρη, Κώστα,
Μαθαίνω σιγά - σιγά. 

Όσον αφορά το laptop το έχω στο internet συνδεμένο με ethernet, γι αυτό λέω ότι είναι παραξενο. 

2.Στο λεει ο Δημητρης. "δειξε" στο ndiswrapper, που ειναι οι drivers

Πως να του το δείξω;  έχω το driver στο /philip/desktop

δεν κάνω τον πολύξερο, αλλά θεωρώ τον εαυτό μου καλύτερο από μέσο χρήστη υπολογιστών. Είμαι λιγάκι μπερδεμένος προς το παρόν.


Κάνω την εγκατάσταση από την αρχή δείτε τι μου λέει:
[root@localhost ndiswrapper-1.47]# lsusb
Bus 001 Device 002: ID 0846:6a00 NetGear, Inc. WG111 WiFi (v2)
Bus 001 Device 001: ID 0000:0000
Bus 002 Device 001: ID 0000:0000
[root@localhost ndiswrapper-1.47]# ndiswrapper -i net111v2.inf
driver net111v2 is already installed
[root@localhost ndiswrapper-1.47]# ndiswrapper -l
ls: /etc/ndiswrapper/my: No such file or directory
ls: computer.desktop: No such file or directory
my computer.desktop : invalid driver!
net111v2 : invalid driver!
win98net111v2 : invalid driver!

Αυτο, που καταλαβαινω, οτι σου λεει, ειναι οτι ο driver υπαρχει & ειναι εγκατεστημενος, δε μπορει ομως να βρει το φακελο, γιατι δεν τον εχεις ορισει...Με καθε επιφυλαξη, ε??? Παντως ο driver υπαρχει. Για κανε μια αναζητηση, να δεις που....

Κώστα,

Έχω το driver στο /home/desktop/driver/win98

πως να του το ορίσω;  Δεν βρίσκω κάποιο τρόπο με παραθυρικό περιβάλλον.

Μήπως είναι καλύτερα να κάνω remove - reinstall? κι αν ναι, με ποιά εντολή κάνουμε remove στο PCLOS? Με apt-get remove "file name" δεν γίνεται, επίσης δεν γίνεται ούτε με remove "file name".

Στο laptop έβαλα το linux mint 3.0 μου φαίνεται τι ίδιο φιλικό και μου ζητάει να εγκαταστήσω το WG511.inf driver, το έχω κι αυτό στο desktop,  το βρίσκω και μέσα από το μενού που μου εμφανίζει, αλλά δεν γίνεται τίποτε. Δεν είχα χρόνο να το ψάξω περισσότερο, αλλά μήπως πρέπει να του βάλω χειροκίνητα όλο το path?

Πάντως για να λέμε την αλήθεια, και οι δύο διανομές δουλεύουν καταπληκτικά, με ethernet εγώ μάλλον είμαι απαιτητικός και συνάμα άσχετος ακόμη.

Φίλιππε, να σου πω κάτι. Μήπως έχεις στην επιφάνεια εργασίας _μόνο_ το WG511.inf και όχι όλα τα υπόλοιπα αρχεία του driver; Έχεις δηλαδή αντιγράψει όλο το φάκελο με τους drivers από το CD στην επιφάνεια εργασίας, ή μήπως μόνο το αρχείο που σου ζητάει; Αν έχεις κάνει το δεύτερο, τότε μάλλον αυτό φταίει και δε γίνεται τίποτε...

Αυτά τα remove-reinstall, καλό είναι να τα ξεχάσεις στο Linux

Κανε παλι μια εγκατασταση στους drivers, σωστα αυτη τη φορα (λεμε πιο πριν) & ολα θα πανε καλα!!! Ι know, στο router καποια στιγμη ειχα δορυφορικο δεκτη, skype τηλεφωνο,δισκο, εκτυπωτη/scaner, 1laptop, 1 palmtop & 1 pc!!! & ασυρματα το κανονικο μου laptop & τηλεφωνο!!

Aφου αποφασισες (& πολυ καλα εκανες)να εγκαταστησεις το PCLOS, γραψου & στο forum του PCLOS, ειμαστε καμποσοι Ελληνες εκει, ωστε να καταφερουμε να δημιουργησουμε & το δικο μας Ελληνικο forum, εκει.... εδω. constantinos2007-6-19 12:6:36

constantinos]Κανε παλι μια εγκατασταση στους drivers, σωστα αυτη τη φορα (λεμε πιο πριν) & ολα θα πανε καλα!!! Ι know, στο router καποια στιγμη ειχα δορυφορικο δεκτη, skype τηλεφωνο,δισκο, εκτυπωτη/scaner, 1laptop, 1 palmtop & 1 pc!!! & ασυρματα το κανονικο μου laptop & τηλεφωνο!!
Aφου αποφασισες (& πολυ καλα εκανες)να εγκαταστησεις το PCLOS, γραψου & στο forum του PCLOS, ειμαστε καμποσοι Ελληνες εκει, ωστε να καταφερουμε να δημιουργησουμε & το δικο μας Ελληνικο forum, εκει.... εδω.

 

Κώστα,

Δεν είναι ξεκάθαρο πως λέμε το pclos να δεί το driver.  Μπορείς να μου πεις βήμα-βήμα;  Επίσης, στο DVD όταν το αντιγράφω έχει 2 folders, το ένα είναι το folder drivers εκεί υπάρχει και το *.inf.  Τι κάνω λάθος;

Το ίδιο και με το MINT, εκεί είναι πιο εύκολο, μου λέει να πάω παραθυρικά και να του πω που είναι το *.inf το δίνω και δεν μου δείχνει ότι έχει εγκαταστήσει το driver. Μετά από αυτό ούτε η ehternet σύνδεση λειτουργεί.

Έχω αρχίσει να απογοητεύομαι.  Και θεωρούσα ότι, είμαι αρκετά καλός χρήστης υπολογιστή. Μαλλον όμως δεν φτάνει...

Λοιπον δυο πραγματα:ας το παμε καπως αλλιως. ανοιξε τον device manager & βρες κατι τετοιο:

".sys driver file listed for the device"

Χρειαζεσαι τα: .sys file & .inf file(το .inf file ειναι στο:Windowsinf directory).

Aφου τα βρεις χρησιμοποιησε το: ΅ndiswrapperΆ tool για να εγκαταστησεις τους drivers, σαν: ndiswrapper -i filename.inf.Aυτο θα αντιγραψει τα απαραιτητα στο: /etc/ndiswrapper & δημιουργει τα config αρχεια για τη καρτα σου.Μολις τα κανεις αυτα ανοιξε μια κονσολα & γραψε:ndiswrapper -l.Εαν εχουν παει ολα καλα θα δεις κατι τετοιο:

bcmwl5: driver installed

device (14E4:4320) present


Aν υπαρχει i σημαινει οτι η καρτα μπορει να τρεξει με τον εγκατεστημενο οδηγο. Τεσπα, κανε αυτα & βλεπουμε. Ελπιζω να πιασει...


& κατα δευτερο αν θες πες μου πως προσπαθεις να κανεις τη συνδεση....constantinos2007-6-20 20:26:54

Φίλιππε, έχεις γίνει root πριν δώσεις την εντολή;
ndiswrapper -i net111v2xp.inf

Αν όχι αυτό φταίει.
Δώσε
su
και μετά την εντολή.

dimitris]Φίλιππε, έχεις γίνει root πριν δώσεις την εντολή;
ndiswrapper -i net111v2xp.inf

Αν όχι αυτό φταίει.
Δώσε
su
και μετά την εντολή.

Δημήτρη,

Θα το ξανακάνω το απογευμα, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έκανα logon σαν root από την αρχή.  Σαφώς γνωρίζεις ότι υπάρχει αυτή η επιλογή στο PCLOS. 

Σαφώς γνωρίζεις ότι υπάρχει αυτή η επιλογή στο PCLOS.

Μη το λες

Προτιμώ το Fedora μου ακόμα...

philip]

dimitris]Φίλιππε, έχεις γίνει root πριν δώσεις την εντολή;ndiswrapper -i net111v2xp.infΑν όχι αυτό φταίει.Δώσε su και μετά την εντολή.

Δημήτρη,

Θα το ξανακάνω το απογευμα, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έκανα logon σαν root από την αρχή. Σαφώς γνωρίζεις ότι υπάρχει αυτή η επιλογή στο PCLOS.

Φιλιππε, ειδα τι εχεις γραψει πριν απο τη κονσολα σου. ΟΧΙ δεν εισαι σαν root!!

linuxformat]
Σαφώς γνωρίζεις ότι υπάρχει αυτή η επιλογή στο PCLOS.

Μη το λες Προτιμώ το Fedora μου ακόμα...

Ok , σου δινουμε την ευκαιρια να δοκιμασεις το PCLOS, & ειμαστε βεβαιοι οτι θα αφησεις το Fedora, στην ακρη!!! constantinos2007-6-21 11:40:51

How to: πως κανουμε τις ρυθμισεις για ασυρματη καρτα, που την εγκαταστησαμε με τους windows drivers:
-Καλουμε το: Configure your computer (PCC) Ζηταει τον κωδικο root. To δινετε:

Πατατε: Eνταξει

Βλεπετε αυτο:

Οκ, μπηκατε. Τα βηματα ενα-ενα:
 
   

Eτσι προχωρας, τα λιγα επομενα βηματα ειναι ευκολα.. (Radically simple!! ). constantinos2007-7-26 20:28:10

Αυτό ακριβώς κάνω.  Στην επόμενη οθόνη ψαχνει για τυ drivers και μου δίνει τα μηνύματα που αναφέρω πιο πάνω.

Κανε ενα copy-paste, τι αρχεια εχει στο: /usr/sbin/ndiswrapper. Kαπου εκει ειναι το προβλημα σου... Η... αυτο που θεωρω πιο πιθανο, κατι δεν εκανες καλα στην εγκατασταση...

Την βοηθεια σας αλλη μια φορα παρακαλω. Το laptop εχει καρτα ασυρματης συνδεσης broadcom. (Για να την κανω να δουλεψει στο ubuntu βρηκα τις εντολες που επρεπε να δοθουν στο ubuntuforum). Τωρα, στο pclinuxos κ ενω εχει αναγνωριστει μια κ την βλεπω στις συσκευες, προσπαθω με το ndiswrapper, αλλα οταν του δειχνω που ειναι ο οδηγος, παιρνω το ακολουθο μηνυμα:

Unable to find ndiswrapper interface

(ενω στο synaptic φαινονται εγκατεστημενα ολα τα σχετικα με το ndiswrapper).

Απορια: Μια κ μου αρεσει να παιζω με διαφορες διανομες (περα βεβαια απο την σταθερη μου, ξερετε αν μηπως αλλαζοντας την καρτα με μια της indel λυθει το προβλημα μια κ καλη?)

Ευχαριστω για αλλη μια φορα.

Eδωσες σαν su την εντολη??

Τι modem/router εχεις??? Γιατι δε κοιτας & στο link, πιο πανω την PCLOS hardware database, να δεις τι λεει για το router σου??

Το πιο πιθανο ειναι οτι θα τα παει οκ με την καρτα της Intel.

Απο κει & περα, οταν με το καλο δοκιμασεις το PCLOS, ας ξαναμιλησουμε τοτε για το ποια θα ειναι η βασικη σου διανομη!!!
ps: κοιτα & στο κατω thred: wifi problemconstantinos2007-6-25 20:31:24

Τιποτα. Τι εννοεις αν την εδωσα σαν su. Οταν ξεκινησα το control center μου ζητησε τον κωδικο κ τον εδωσα. Το ρουτερ ειναι netgear αλλα το προβλημα ειναι στο ενσωματωμενο στο laptop τσιπ της broadcom το οποιο υπαρχει στο hardware.

Οκ,sorry, τωρα διαβασα καλυτερα το post σου. Δε μου λες, δοκιμασες απλα, να κανεις τη συνδεση σου?? & αν ναι, δε λειτουργει??? & πως πας να φτιαξεις τη συνδεση???

ανοιγω το admin center κ παω να φτιαξω καινουρια wirless συνδεση κ στο επομενο παραθυρο η μονη επιλογη που μου δινει ειναι μονο το ndiswrapper το οποιο ομως βγαζει το παραπανω μηνυμα

Κώστα,

ξαναέκανα εγκατάσταση, και τώρα αφού έδειξα που είναι το driver, μου δίνει device present, αλλά λέει ότι δεν υπάρχει το ndiswrapper interface. έχεις ιδέα πως το ορίζουμε;  Νομίζω ότι αυτό θα λύσει το πρόβλημα. 

Επίσης πριν κάνω πάλι εγκατάσταση, παρατήρησα ότι το /usr/sbin υπάρχει και στο partition που έφτιαξα εγώ αλλά και στο / partition είναι αυτό φυσιολογικό;

Μήπως πρέπει να πάω πάλι σε manual partitioning ορίζοντας όλα τα partitions που χρειάζονται;(/root, /etc κλπ κλπ?)

Alfisti & Philip, το προβλημα ειναι το ιδιο, αρα τα θεματα συγχωνευτηκανε.

Θα τα ξαναδιαβασω ολα απο την αρχη & θα επανελθουμε. Σιγουρα η λυση (που θα παει, θα τη βρουμε) θα ειναι κοινη & για τους δυο σας.

Κώστα,

κι εγώ αυτό πιστεύω.  Αυτό που σκέφτομαι να κάνω σήμερα είναι να κάνω blacklist το rt8187(νομίζω) διότι μάλλον μπερδεύει το ndiswrapper και δεν ξέρει τι να χρησιμοποιήσει.  Είμαι προς το παρόν στο σημείο όπου όταν του λέω να κάνει το wireless setup, να κάνει μόνο μια φορά blink το μπλε φωτάκι του dongle αλλά να μην ενεργοποιείται.  Επίσης τώρα μου εμφανίζει και το wifi μου, όμως το δείχνει κλειδωμένο ακόμη κι όταν του κάνω configure και του λέω να χρησιμποιήσει open wep με το σχετικό password. 

Όπως λες κι εσύ κοντά είμαστε που θα πάει.  Ευχομαι να καταφέρω να γράψω ένα αναλυτικό how to για να βοηθηθούν κι άλλοι.

Το rt8187 είναι το version του chipset που έχει απο default το PCLOS κατά την εγκατάσταση. Αυτό όπως είδα σε διάφορα forums, το κάνουν όλοι blacklist, απλά χθες δεν είχα πολύ χρόνο για δοκιμές.  Θα το δοκιμάσω το απογευμα.  Απλά μια ακόμη ερώτηση κι αυτή επειδή από την ΟΤΕΝΕΤ μόλις τους πεις ότι έχεις linux σε αντιμετωπιζουν σαν λεπρό:  Να δοκιμάσω σύνδεση με open wep ή encrypted wep?

ΥΓ: Κάτι χαζό είναι, κάτι παίζει με το σημείο που βρίσκονται το ndiswrapper κι ο driver.  Ημουν έτοιμος να αποδεχθώ την ήττα μου χθες και να πάω σούμπιτος να πάρω ένα ακόμη modem router.  Έκανα πάλι την εγκατάσταση και μόλις είδα τα αποτελέσματα αναθάρρυσα.  Είναι το τελικό στάδιο για να στείλω με ένα μεγαλοπρεπο format τον κο Βασίλειο Πόρτα στον αγύριστο.

constantinos] Συνηθως αυτοι οι κωδικοι αν δε τους εχεις αλλαξει ειναι του στυλ: ονομα χρηστη: user & για password το password. H καπως ετσι!!

Ποιούς κωδικόυς εννοείς, εγώ επιλέγω open wep κι από κάτω ακριβώς βάζω το wep key που έχει κάτω απο την συσκευή μου.  Βέβαια δεν είδα πουθενα να μου ζητάει άλλα στοιχεία του παροχέα μου εκτός από το όνομά του.

Ok, καλα βαζεις τους κωδικους, που βαζεις.

Ναι τωρα που το λες, οταν ειχα βαλει το PCLOS κατι ειχα κανει με αυτο το rt8187. & αν θυμαμαι ειχα προσθεσει κατι πακετα router με το Synaptik. δυστυχως αφηνω το laptop στη δουλεια τελευταια & απο το μηχανημα που γραφω τωρα, (με PCLOSminime), του εχω βαλει το sagem, & δε μπορω να δω, να σου πω με σιγουρια!! Πανε & κατι μηνες απο τοτε που εγκατεστησα, κιολας...Για κανε μια αναζητηση παντως, στο Synaptik & δες. Αντε να κλεισουμε... Πορτες & παραθυρα μια για παντα!! constantinos2007-6-26 21:3:30

Υπερήφανα δηλώνω ότι γράφω αυτό το post με wifi συνδεση με το netgear 111 v2 dongle.
Θα συγκεντώσω τις σημειώσεις μου και θα δώσω αναλυτικές οδηγίες.

Πληροφοριακά και γρήγορα:

επρεπε να γίνουν blacklist τα:
islsm_pci
islsm
islsm_usb
prism2_usb
rtl8187
r8187
r8187b

επίσης έπρεπε να γραφεί στο /etc/modules
το:
ndiswrapper

ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ.

Όταν έκανα boot, συνδεθηκε χωρίς πρόβλημα χωρίς καν να πάω να σετάρω την σύνδεση.

ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΒΟΣΒΗΝΕΙ ΤΟ ΜΠΛΕ ΦΩΤΑΚΙ

Mπραβο, βρε Φιλιππε!! Αναμενουμε το how to!!! Aν θες το "σενιαρουμε" για να το βγαλεις & στο επισημο site του PCLOS!!!
Y.Γ: alfisti, οριστε η απαντηση σου,    στην εδωσε ο Φιλιππος. ( ) constantinos2007-6-27 0:5:35

Να το συνεχισω σε αυτο το πνευμα λοιπον: Υπερηφανα δηλωνω οτι γραφω αυτο το post με wifi συνδεση εστω κ αν πηγα απο τον ευκολο δρομο. Αγορα ενα usb wifi netgear (ενταξει μονο 17 Ε ειχε) εγκατασταση οδηγων απο το cd με το  ndiswrapper κ ναμαστε. Βεβαια θα το προσπαθησω κ για την ενσωματωμενη καρτα.  (παιδια λυπαμαι αλλα αυτο το black list δεν το καταλαβαινω). Κ βεβαια θα επανελθω κ για τις εντυπωσεις που εχω απο το pclinux αλλα κ καποιες μικροαποριες.

Λιγο αργοτερα εχασα την συνδεση κ κολησε εντελως το laptop. Επανεκινηση απο το κουμπι κ ολα ενταξει.  Αυριο θα δουμε.
alfisti2007-6-27 3:22:23

Eγκατασταση Router>NetGear WG111v2 στο PCLOS
>>>>info:AΚΡΙΒΩΣ η ιδια διαδικασια, μπορει να γινει για οποιοδηποτε σχετικο win modem/router, που μπορει να εγκατασταθει με το ndiswrappe

*Διαβαστε λοιπον το "Ηοw to" , που εφτιαξε ο Φιλιππος,   για οποιον/α αντιμετωπισει το ιδιο, μελλοντικα!

-Λοιπόν επανέρχομαι, με ένα howto, ελπίζω κατανοητό.  Να τονίσω ότι με τον τρόπο που περιγράφω δούλεψε το usb dongle άψογα, αλλά χρειάστηκε να παιδευτώ αρκετό καιρό και να χρησιμοποιήσω οδηγίες που συνέλλεξα και δοκίμασα από διάφορα forum όχι μόνο του PCLOS αλλά και των UBUNTU και FEDORA.  Το linux είναι ένα έτσι κι αλλιώς.

Έχουμε και λέμε:

1.  Κατεβάζουμε από το site της NetGear το αρχείο WG111v2_1_3_0.zip το οποίο είναι το WIN98 driver για το USB dongle NetGear111v2.

2.  Το αποσυμπιέζουμε σε σημείο που να είναι εύκολα προσβάσιμο (πχ στο Desktop).  Το μετονομάζουμε σε "Netgearv2" για απόλυτη συμφωνία με τις παρακάτω εντολές.  ΠΡΟΣΟΧΗ στις εντολές παίζει ρόλο η εναλλαγή κεφαλαίων, πεζών.

3.  Συνδεόμαστε σαν root στον υπολογιστή (log off user) log on σαν root με το αντίστοιχο password

4.  Ανοίγουμε μια κονσόλα (λογικά είμαστε συνδεμένοι σαν root) αν όχι δίνουμε "su" και το root password που ορίσαμε κατά την εγκατάσταση.  Δίνουμε τις παρακάτω εντολές:

ndiswrapper -i /home/<username>/Desktop/Netgearv2/Drivers/WIN98/net11 1v2.inf

Όπου user name δίνουμε το user name που ορίσαμε στο σύστημα.

depmode -a

modprobe ndiswrapper

ndiswrapper -m

Κλείνουμε την κονσόλα.

5. Από το παραθυρικό περιβάλλον:

My Computer, επιλέγουμε το partition / ανοίγουμε το /etc/modprobe.d  εκεί υπάρχει το αρχείο "blacklist".  Το ανοίγουμε με double click και προσθέτουμε τις σειρές:

blacklist islsm_pci

blacklist islsm

blacklist islsm_usb

blacklist prism2_usb

blacklist rtl8187

blacklist r8187b

blacklist r8187.

Κανουμε save και κλείνουμε το αρχείο.

6. Στο /etc βρίσκουμε το αρχείο (όχι φάκελο) "modules" το ανοίγουμε και προσθέτουμε την σειρά:

ndiswrapper

7.  Κάνουμε reboot, τοποθετώντας το USB dongle στη θέση του. Πρέπει τώρα να αναβοσβήνει το μπλε ενδεκτικό φωτάκι της συσκευής.

8.  Εκκινείτε σαν user πλέον και επιβεβαιώνετε ότι όλα λειτουργούν κανονικά από μια κονσόλα δίνετε:

ndiswrapper -l

Πρέπει να πάρετε μια απάντηση σαν αυτή:

Net111v2 Driver installed

Netgear WG111v2 present

8.  Σε αυτό το σημείο το μόνο που μένει, είναι να ανοίξετε το PClinuxOS Control Center να πάτε στο Network&Internet και στο Wireless να δώσετε τα στοιχεία του παροχέα σας και το wep key που γράφει κάτω από το modem router σας. 

Να ευχαριστήσω τα παιδιά του forum για τις συμβουλές και ιδιαίτερα τον Constandinos κια τον Dimitris. 

 

constantinos2007-7-28 13:37:21


Αlfisti, αν θες, γραψε συγκεκεριμενο τυπο της συσκευης, που λες & γραψε & ενα how to, πως το εγκατεστησες, κλπ. Σιγουρα θα βοηθηθουν & αλλοι οι οποιοι πιθανως να μην εχουν τη παραμικρη ιδεα!!

φιλιππε, καλο το howto, & μου αρεσε που εβαλες & τους δυο τροπους! & ΜΟΝΟΣ σου τα καταφερες!! Φυσικα μπραβο για τη προσπαθεια & φυσικα την επιτυχια & στους δυο σας!!      constantinos2007-6-27 13:18:8

Ειναι το usb Netgear WG111T. Ομως πιστευω το ιδιο θα συνεβαινε με οποιοδηποτε αλλο. Απλη εγκατασταση των οδηγων απο το cd με το ndiswrapper. Ομως δεν βρηκα ακομα ακρη με το ενσωματωμενο broadcom. Δεν το προσπαθησα κ πολυ βεβαια πλεον αφου εχω συνδεση. Εχω ομως με το pclinux καποια αλλα προβληματακια που ομως ειναι γενικοτερα κ τα πηγαινω σε καινουργιο post. Για την broadcom θα επανερθω.

alfisti] Ειναι το usb Netgear WG111T. Ομως πιστευω το ιδιο θα συνεβαινε με οποιοδηποτε αλλο. Απλη εγκατασταση των οδηγων απο το cd με το ndiswrapper. Ομως δεν βρηκα ακομα ακρη με το ενσωματωμενο broadcom. Δεν το προσπαθησα κ πολυ βεβαια πλεον αφου εχω συνδεση. Εχω ομως με το pclinux καποια αλλα προβληματακια που ομως ειναι γενικοτερα κ τα πηγαινω σε καινουργιο post. Για την broadcom θα επανερθω.

Xe-xe, επιασες το 666 νουμερο σε αυτο το θεμα!!!

Βρε λες, να επεσε καμια καταρα στο router σου, απο το...Rendmond??
οκ. Τσεκαρε τα προβληματα, που λες & γραψτα!!

Φιλιππε, εσενα το pc σου δουλευει καλα με τη διανομη??? constantinos2007-6-28 0:52:48

Κώστα χωρίς να το έχω ζορίσει ιδιαίτερα, δουλεύει μια χαρά.@alfisti: Δοκίμασε με win98 drivers αυτά που λέω στο howto. Σε πολλά forum είδα ότι δεν παίζει το dongle με τα drivers από το CD. Επίσης είναι λίγο διαφορετικό το δικό σου αυτό το "Τ" στο τέλος μπορεί να τα αλλάζει όλα.

constantinos2007-6-28 1:29:49

philip] Κώστα χωρίς να το έχω ζορίσει ιδιαίτερα, δουλεύει μια χαρά.

Beryl εβαλες?? Ηχο, εικονα, video, κλπ, δοκιμασες?? (αν ασχολεισαι, δηλαδη!)

Ζορισε το! Linux τρεχει!!!
Αν θες γραψε καποια στιγμη τα χαρακτηριστικα του, αφου ειναι οκ, με το linux. Yυπαρχει το σχετικο forum. Δηλαδη θα εμπαινε, χαλαρρρρρα, στο pc σου αυτο???:

constantinos2007-6-28 1:1:42

Πολυ καλα κανεις, πιστευω, που μαθαινεις τα παιδια, σωστη χρηση του υπολογιστη. Ασε, Φιλιππε, σε λιγους μηνες, αν εχουμε απορια θα ρωταμε τα πιτσιρικια & θα μας το λυνουν!!!
Τωρα για καρτα, που λες με κλειστα ματια αυτη!!!.θα τη βρεις & πιο φτηνα στο eshop

Πρόβλημα με WG511 λύθηκε με PCLOS.  Ίδια βήματα με WG111 με χρήση WINDOWS2000 driver.

7 minutes only

Yποθετω θα κατεβασεις απο το site της εταιρειας καποιο αρχειο .exe για windows 98 & μετα θα την εγκαταστησεις με το ndiswrapper. constantinos2007-7-2 13:58:12