προβληματακι με το JDownloader στον monomaxo4

versys650 | Σάβ, 01/02/2010 - 01:46 | 2' | 8

καλησπερα,πηγα να κατεβασω κατι με το JDownloader στον monomaxo4 και συναντησα το εξης προβληματακι:

μου εβγαλε σφαλμα οτι η διευθυνση που αποθηκευει τα αρχεια δεν υπαρχει.

πηγα μετα configuration->Download/Network->Download directory, και βρηκα τι εφταιγε.

ειχε δηλωμενο εναν φακελο /home/emcpn ο οποιος δεν υπηρχε.αλλαξα την διευθυνση με εναν δικο μου φακελο και τωρα δουλευει αψογα.

ρυθμισα και το reconnect με το router (ειμαι free user) και ολα ok.

ελπιζω να εβαλα ενα μικρο λιθαρακι ωστε ο monomaxakos να ειναι ακομα πιο καλος στην επομενη εκδοση του

α,και μια παρακληση,αν μπορει καποιος να απαντησει σε μια απορια που εχω εδω :

http://www.linuxinsider.gr/forum/%CE%B5%CE%BC%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%B9%C…

για να μην γεμιζω με post το forum? στην τελευταια καταχωρηση κατω

 

 

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

emcpn]

Να υποθέσω ότι πρόκειται για την έκδοση 3 αυτό ???

www.monomaxos.gr

 

οχι την τελευταια εκδοση monomaxos4 εχω,και εκανα κανονικα εγκατασταση σε δικο του partition

 

τσεκαρε το,αν πας στις ρυθμισεις του JDownloader και δεις το download directory ειναι:/home/emcpn, αλλα αν πας στο home θα δεις οτι δεν υπαρχει τετοιος φακελος.

και κατι αλλο ,ο monomaxos4 εχει την εκδοση JDownloader 0.4.936 ,η οποια ειναι πολυ παλια και δεν αναβαθμιζεται πια.υπαρχει πουθενα οδηγος πως γινεται εγκατασταση του JDonloader στο linux να βαλω την καινουρια εκδοση?αυτη η 0.4.936 μου δουλευει αλλα δεν ειναι ενημερωμενη σε καινουριους hosts(ας πουμε ο netloader που δινει φοβερες ταχυτητες στους free user).οταν θελω να κατεβασω κατι απο rapidshare(μπλιαχ)το κατεβαζω απο τον monomaxo4, αλλα αν θελω να κατεβασω κατι απο netload (το οποιο περπαταει πολυ στα forum τωρα) αναγκαζομαι και παω windows και το κατεβαζω απο εκει με το JDownloader(με το netload κατεβαζω μεχρι και 1,8mbps σαν free user,εχω εως 24αρα ταχυτητα)

OK δεν είναι δύσκολο μπορείς να βάλεις την τελευταία έκδοση ως εξής (και δουλεύει εξακριβωμένα πολύ καλά). Κατεβάζεις από εδώ το πιο πρόσφατο Jdownloader το αποσυμπιέζεις στο home directory σου κάπου και ακολούθως φτιάχνεις μια συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας ή στο dock αν προτιμάς που να τρέχει με χρήση Java runtime  το JDownloader.jar και είσαι έτοιμος !!! Την πρώτη φορά θα κάνει ένα σύντομο update και θα έχεις στην διάθεση σου για δοκιμή την πιο ενημερωμένη του έκδοση για να την δοκιμάσεις και να μας πεις εντυπώσεις !!!

www.monomaxos.gr

καλημερα,κατεβασα την τελευταια εκδοση του JD  μου εκανε και update,δουλευει αψογα.το δοκιμασα και με rapidshare,και με netload κατεβασα και ενα βιντεακι απο το youtube,ρυθμισα και το reconnect ολα ενταξει.

βασικα το JD το ξερω απο τα windows το οποιο το δουλευω παρα πολυ καιρο(ακομα και πριν την σειρα 0,4)και για μενα ειναι ο καλυτερος download manager,και για premium και για free.μονο στις εκδοσεις 0,6-0,7 εβγαλε κατι bugs ,βιαστηκαν τοτε να το βγαλουν στην κυκλοφορια αλλα αυτη η σειρα τωρα 0,9 ειναι πολυ σταθερη.

 

συναντησα ομως αυτα τα προβληματακια επειδη εδω στο linux αλλαζουν τα πραγματα :

1 το jDownloader.jar ξεκιναει μονο αν ειναι μεσα στον φακελο jDonloader.προσπαθησα να κανω εναν εκκινητη στην επιφανεια εργασιας οπως εδω: 

http://www.linuxinsider.gr/forum/%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%89-%CF%84%CE%BF-jdownloader

αλλα βγαζει σφαλμα οταν το ξεκινω απο εκει.

2 πως να σβησω τον φακελο με το παλιο JD,ουσιστικα τωρα ειναι σκουπιδια.βρηκα τον φακελο στο /usr/share/ αλλα δεν μπορω να τον σβησω.

 

 

oops,τωρα δεν ξερω τι εγινε,αλλα εκανα επανεκινηση και εξαφανιστηκε το εικονιδιο του jd απο το cairo dock.

το καινουριο δουλευει αλλα παλι μονο μεσα απο τον φακελο και ο φακελος με το παλιο jd συνεχιζει να υπαρχει

OK Θα σου πω τον πιο απλό και μπακάλικο τρόπο αλλά θα κάνεις την δουλειά σου !!! Μέσα στο φάκελλο που βρίσκεται το καινουργιο JDownloader θα δημιουργήσεις μια συντόμευση του JDownloader.jar (με δεξί κλικ πάνω στο αρχείο) και έπειτα θα κάνεις μια αντιγραφή αυτής της συντόμευσης στην επιφάνεια εργασίας σου .... Μπορείς να το ξεκινάς από εκεί αν θες ή και πολύ πιο όμορφα να σύρεις το αντίγραφο της συντόμευσης στο dock και να το δουλεύεις από εκεί ... (εικονίδιο , ονομασία κτλ μπορείς πολύ εύκολα να αλλά ξεις από τις ιδιότητες του εκκινητη στο dock αργότερα αν θες).

Τώρα για να διαγράψεις από το directory usr/share κτλ το παλιό Jdownloader πρέπει να μπεις στο directory σαν root έτσι ώστε να έχεις δικαιώματα να κάνεις κάτι τέτοιο ...

www.monomaxos.gr

ευχαριστω emcpn,τελικα τα καταφερα.μπηκα καταρχιν στο usr/share σαν root και εσβησα την παλιατζουρα με το παλιο JD.

Μετα πηγα στον φακελο του καινουριου JD και με δεξι κλικ στο jDownloader.jar πατησα δημιουργια συνδεσμου και την συντομευση την πηγα κατευθειαν στο cairo-doc.

αφου το δοκιμασα και ξεκιναει κανονικα το προγραμμα, πηγα πανω στο εικονιδιο και στο "Modify this launcher" και απο το "images' name of path" διαλεξα το εικονιδιο του JD.:

/home/versys/JDownloader/jd/img/logo/jd_logo_256_256.png (οπου versys το δικο σας username)

αυτο που πρεπει να προσεξει καποιος ειναι οτι οταν φτιαξει την συντομευση πρεπει να την συρει κατευθειαν στο cairo-dock(αν θελει να δουλευει απο εκει)

γιατι αν την παει στην επιφανεια εργασιας  και μετα συρει την συντομευση στο cairo-dock δεν θα δουλευει