προβλημα με το upgrade

versys650 | Τρί, 12/08/2009 - 20:53 | 2' | 2

γεια σας παιδια,εχω τον monomaxo 4.0 με Wubi και κατα την εγκατασταση ειχα δηλωσει 10 gb.

τωρα πηγα να κανω αναβαθμιση και εγραψα στο τερματικο < sudo do-realese-upgrade>.ξεκινησε η αναβαθμιση και μετα εβγαλε αυτο<Δεν υπαρχει αρκετος χωρος στο δισκο

Η αναβαθμιση ακυρωθηκε.Η αναβαθμιση χρειαζεται συνολικα 2040Μ ελευθερο χωρο στο δισκο ' / ' .Παρακαλουμε ελευθερωστε επιπλεον τουλαχιστον 549Μ  χωρο στο δισκο ' / '  .Αδειασστε τα απορριματα και απομακρυνετε προσωρινα πακετα απο παλιοτερες εγκαταστασεις χρησιμοποιωντας την εντολη ' sudo apt-get clean' .

Γινεται επαναφορα αρχικης καταστασης συστηματος>

πρεπει να ξανακανω απο την αρχη εγκατασταση δηλωνοντας πιο πολυ χωρο?

επισης μπορω να κρατησω backup και να ξαναφορτωσω τον monomaxo ετσι οπως τον εχω φτιαξει μεχρι τωρα?

εχω εγκαταστησει εφαρμογες και παιχνιδια με το synaptic package manager και εχω φτιαξει την επιφανεια εργασειας στα γουστα μου,οποτε αν γινεται να μην τα ξαναφτιαχνω ολα απο την αρχη.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

versys650]

πρεπει να ξανακανω απο την αρχη εγκατασταση δηλωνοντας πιο πολυ χωρο?

Η πιο εύκολη λυση αλλά αρκετά χρονοβόρα .... Αλήθεια τι ακριβώς αναβάθμιση προσπάθησες να κάνεις ??? Σε Ubuntu 9.10 ???

versys650]επισης μπορω να κρατησω backup και να ξαναφορτωσω τον monomaxo ετσι οπως τον εχω φτιαξει μεχρι τωρα?

εχω εγκαταστησει εφαρμογες και παιχνιδια με το synaptic package manager και εχω φτιαξει την επιφανεια εργασειας στα γουστα μου,οποτε αν γινεται να μην τα ξαναφτιαχνω ολα απο την αρχη.

Από εγκατάσταση που έχει γίνει με wubi όχι , σε κανονική εγκατάσταση όμως μπορείς να φτιάξεις πολύ εύκολα ένα Live DVD με όλες σου τις ρυθμίσεις για να μην χρειάζεται να τις ξανακάνεις και φυσικά αργότερα να μπορείς να κάνεις και wubi εγκατάσταση σε οποιοδήποτε pc θέλεις...

Bέβαι αν σου χρειαστεί άλλη φορά μπορείς να κάνεις εκ των υστέρων resize την wubi partition όπως περιγράφεται εδώ ...

www.monomaxos.gr

<<Η πιο εύκολη λυση αλλά αρκετά χρονοβόρα .... Αλήθεια τι ακριβώς αναβάθμιση προσπάθησες να κάνεις ??? Σε Ubuntu 9.10 ???>>

ευχαριστω emcpn για τις πληροφοριες.βασικα βρηκα αυτη την εντολη και την χρησιμοποιησα για αναβαθμιση,θεωρησα οτι ισχυει αφου ο monomaxos 4.0 στηριζεται στο ubuntu 9.04.καλα τελοσπαντων,δεν ξερω καλα ακομα τα linux.πως γινεται η αναβαθμιση?οταν βγει ο καινουριος monomaxos τοτε θα γινει αναβαθμιση?
και κατι αλλο,χρησιμοποιω τα screenlets(μικροεφαρμογες στην επιφανεια εργασιας),πως μπορω να τα βαλω στην εκκινηση να ανοιγουν κατευθειαν?
ευχαριστω