Πρόβλημα με τον Ναυτίλο σε Sabayon 5

rpil | Δευ, 10/26/2009 - 15:34 | 2' | 3

Πέρασα πρόσφατα σ' ένα παλιό pc μου (AMD Athlon XP 1800+ 1539 MHz), το Sabayon 5.  Επειδή έβγαζε κάποια προβληματάκια στην εγκατάσταση (το σύστημα βρήκε μικροπροβληματάκια στο Hardware), του πέρασα την Fluxbox έκδοση από το DVD του Sabayon 5-Gnome.  Το ενημέρωσα μια χαρά, το Fluxbox πετάει, αλλά όταν μπαίνω στο Gnome περιβάλλον, δεν μπορώ ν' ανοίξω τις τοποθεσίες του Computer από τον Ναυτίλο.

Το μήνυμα είναι: Could not display Computer: Nautilus cannot handle "computer" locations.

Επίσης, δεν κάνει mount!  Όταν είχα το Sabayon 3.5, ό,τι και να συνέδεα στον υπολογιστή, το έβρισκε και το ενσωμάτωνε μ' ένα απλό δεξί κλικ!  Τώρα, επιχείρησα να περάσω στην μπάρα το εικονίδιο "Disk Mounter" (φαντάζομαι ότι είναι αυτό), αλλά δεν αντιδρά καθόλου η εφαρμογή "Add to panel" σχετικά με αυτό.

Μπορεί κανείς ν' αντιληφθεί τι φταίει;

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Δεν είμαι γνώστης καθώς δεν έχω ασχοληθεί με το Sabayon, αλλά έχω την εντύπωση ότι το FluxBox ως περιβάλλον εργασίας έχει για file manager ως προεπιλογή τον Thunar. Το Ναυτίλο τον πρόσθεσες εσύ? Η μόνη σκέψη που μπορώ να κάνω είναι μήπως δε λειτουργεί καλά με το FluxBox μιας και ο Ναυτίλος είναι σχεδιασμένος για Gnome περιβάλλον. Άμα λέω βλακείες παρακαλώ μη με βαρέσετε...

************************

www.postokano.gr

Οι τοποθεσίες computer, network, κλπ του Nautilus νομίζω ότι υλοποιούνται στο σύστημα gnome-vfs (vfs=Virtual File System). Οπότε τσέκαρε για αρχή αν υπάρχει κάτι σε gnome-vfs στα πακέτα σου που να μην είναι εγκατεστημένο κ δοκίμασε να το βάλεις.

-- gnu_labis

Το Linux ΔΕΝ είναι Windows!!!

Λογικά επιχειρήματα.  Είναι πιθανόν να μην έχουν εγκατασταθεί βασικά πακέτα του Gnome!  Βλέποντας ότι μπορώ να μπω και σε περιβάλλον Gnome, πιθανόν να θεώρησα ότι έχει εγκατασταθεί 100%...

Θα το ψάξω. Thanks.

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!