Sabayon Linux σε Asus eeePC 1008ha!

blackcoatman | Σάβ, 08/01/2009 - 18:14 | 2' | 4

Hello!

Προσπαθώντας να βρω μία διανομή που να "παίζει" όσο το δυνατόν καλύτερα στο φρέσκο eeePC μου (το 1008ha συγκεκριμένα), δοκίμασα Ubuntu Netbook Remix και xubuntu, ενώ απέτυχα να κάνω εκίνηση από USB stick Sidux και pcLinuxOS... Τελευταία διανομή άφησα την Sabayon, η οποία θυμάμαι πριν από 2-3 χρόνια που την είχα πρωτοδοκιμασει στο desktop pc μου είχε αρκετά προβλήματα και ήταν και κάπως βαριάαα....

Στο eeePC όμως κατάφερα να εγκαταστήσω την Sabayon 4.2 με περιβάλλον Gnome και δηλώνω πολύ ευχαριστημένος. Σε αντίθεση με Ubuntu που έπρεπε να κάνω κάποιες αλχημείες με drivers, η Sabayon αναγνώρισε κανονικότατα τα network interfaces του eeePC και είχα internet από την αρχή. Το Compiz τρέχει άψογα, κάτι που δεν το περίμενα, και γενικότερα... δουλεύει. Μόνο πρόβλημα ήταν μετά την εγκατάσταση, όπου δεν ξεκίναγε ο Grub, και τελικά έπρεπε να ξαναμπω στο livecd mode και από τερματικό να τρέξω:

"sudo grub" // default κωδικός για root είναι... root

"find /boot/grub/stage1"

"root (hd0, x)" // ό,τι επέστρεψε η εντολή find

"setup (hd0)"

... και έτοιμος.

 

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Στο δικό μου Eee PC 1000H εγκατέστησα Ubuntu 9.04 εκκινώντας με flash stick, παράλληλα με τα XP και όλα δουλέψανε τέλεια από την πρώτη φορά

 

Ναι το 1000h είναι πιο παλιό και το έχει προλάβει το Ubuntu :) Για το 1008ha, πρέπει να εγκαταστησεις restricted modules για να παίξει το wireless, ενώ για ethernet πρέπει να βάλεις drivers χειροκίνητα. Ίσως αλλάξει αυτό στο Karmic Koala!

Να ρωτήσω κάτι? Η εγκατάσταση πως έγινε? Μέσω usb stick με το sabayon επάνω, μέσω εξωτερικού dvdrom? Υπάρχει έτοιμο image του sabayon για usb stick? Ευχαριστώ.