Linux Mint 7 “Gloria” released!

ixirogian | Τετ, 05/27/2009 - 11:51 | 1' | 13

   Επιτέλους η επίσημη ανακοίνωση για την Gloria : linuxmint.com/

 Mε πολλά καλούδια όπως : εχτ4 , the application manager and the upload manager now provide new features such

as “Suggestions”, “Featured applications”, “SCP and SFTP support” , κλπ..........

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

θα βγει σε λιγο καιρο. καλα η διαφορα σε 32 κ 64 bit ειναι ανυπαρκτη σε καθημερινη χρηση. μονο σε καποια πολυ συγκεκριμενα πραγματα υπαρχει διαφορα.

οπως και να εχει το mint ειναι εξαιρετικο. οσο παει και βελτιωνεται και πραγματικα προκειται για την πιο ευκολη διανομη που υπαρχει.

ενταξει μεγαλο μερος οφειλεται στο ubuntu.

ναι άλλα και στο ubuntu και στο mint πάντα η 32-bit είναι πιο προσεγμένη απο την 64 και αυτό δεν μ'αρεσεί καθόλου.Βασικά έχω 4gb RAM στο desktop και έστι έχω ανάγκει 64-bit.

πως γινεται να ειναι πιο προσεγμενη. το ιδιο πραγμα ειναι και απλα τα πακετα αλλαζουν.

ενταξει καταλαβαινω για τα 4 gb μνημη αλλα που ακριβως θα σου χρειαστουν 4 gb στο λινουξ? θελω να πω οτι εχεις δικιο που θελεις 64 bit (και γω 64 εχω)

αλλα οκ και στα 32 μια χαρα. δεν μπορω να δω ιδιαιτερη διαφορα.

   Εγώ νομίζω ότι οι διανομές που δουλεύουν out of the box όπως το Mint,Mandriva,PCLinuxOs κλπ είναι ιδανικές γι' αυτόν που έρχεται σε επαφή

 για πρώτη φορά με Linux...

 Πριν από κανα δυό μήνες μαθητής μου με ρώτησε ποιά διανομή να βάλει...Του πρότεινα Ubuntu και του έδωσα γραπτές οδηγίες για το πως θα

  εγκαταστήσει codecs , flash κλπ.

  Η απάντησή του ήταν : Μα δάσκαλε αν κάθομαι να κάνω τόσες ρυθμίσεις σε ένα λειτουργικό που πρώτη φορά το βλέπω κάηκα....

  Οπότε του πρότεινα Mint το εγκατέστησε έβαλε και τα προγραμματάκια που τον ενδιέφεραν και ενθουσιάστηκε....

  Φανταστείτε ότι δεν του πρότεινα καμμιά στριφνή διανομή αλλά μια από τις φιλικώτερες (κατ' εμέ) δηλ. Ubuntu....

 

  Τέλός πάντων οι απόψεις για το αν πρέπει να ξεκινάει κάποιος από μια "εύκολη" (εύχρηστη...θα την έλεγα εγώ...) διανομή διίστανται...

 

   Κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντως , διανομές που δουλεύουν κατ'  ευθείαν από το Live CD , μπορούν να φέρουν (και έχουν φέρει...) πολλούς στο Linux...

 

  

στον νέο πού βάζει ubuntu, τού λέμε απλά πως να εγκαταστήσει το ubuntu tweak καί αυτό ήταν όλο  :)

 

====

the hamster's is out there

http://alfistigr.blogspot.com/

Kaltsinho]

Βασικά έχω 4gb RAM στο desktop και έτσι έχω ανάγκη 64-bit.

Αρκεί να περάσεις κάποιον kernel με υποστήριξη PAE. Νομίζω στα ubunt-οειδή το πακέτο είναι το linux-server.

Παρεπιπτόντως μεγάλη βλακεία των ubuntu που δεν περνάνε σαν προεπιλογή όπου είναι δυνατόν τον PAE kernel, όπως άλλες διανομές όπως η "πράσινη"

πολύ καλό το μιντ, με έκανε και εμένα από χρήστη παραθύρων πινγκουινίστα πριν δύο χρόνια.

δοκίμασα βέβαια και το ubuntu στο οποίο βασίζεται, αλλά τελικά δεν κατάφερα να καταλάβω τι παραπάνω προσφέρει εκτός από κάποια έτοιμα codecs και plugins και το μιντινσταλλ. μάλλον πλέον θα περάσω στο ubuntu και θα μείνω εκεί.

το οτι καταφερε να σε κανει χρηστη λινουξ αρκει. το αδικουμε πολλες φορες το mint.

οπως εχει πει και ο alfi: "το mint ειναι το ubuntu οπως θα επρεπε να ειναι" φυσικα αναφερομενος σε οτι αφορα το artwork και τις αλλες ευκολιες και οχι τοσο

στην ουσια. οπως και να εχει το mint ειναι εξαιρετικο.

Σε όσες εγκαταστάσεις έχω κάνει όλο αυτόν τον καιρό για λογαριασμό ανθρώπων που θέλουν να γνωρίσουν το Linux έχω εγκαταστήσει mint. ( και δεν είναι και λίγες. Είναι πάνω από 200.. )

Απλά γιατί είναι το απλόυστερο το φιλικότερο και το πιο γρήγορο στην εγκατάσταση του, και γιατί όσο άσχετος ή αδαής και να είναι αυτός που θα το πιάσει στα χέρια του ξέρω ότι θα καταφέρει να κάνει την δουλειά του με αυτό.

Το ubuntu παρόλο που ήταν η διανομή που ξεκίνησα και εγώ, είναι ψυχοβγάλτικο. Θέλει ένα κάρο ρυθμίσεις, θέλει να του βάλεις codecs να του προσθέσεις εφαρμογές και γενικότερα να απασχοληθείς για να το φέρεις στα ίσια του. Και οκ.. εγώ μπορεί να έχω τις γνώσεις και την υπομονή να το κάνω αυτό. Εκείνος που του δίνω το μηχάνημα νιώθει να κάνει τα ίδια πράγματα; Όχι.

Οπότε mint και είμαστε όλοι χαρούμενοι.. Αν μετά κάποιος θέλει να αλλάξει διανομή θα έχει τουλάχιστον την εικόνα ενός συστήματος Linux που δουλεύει και μετά μπορεί να ψαχτεί μόνος τους. ( και οι περισσότεροι το κάνουν αυτό.. Μετά από λιγο καιρό αρχίζουν τα διπλά boot και το καλύτερο;; Πάντα σε linux. )

Και το καλύτερο.. Κανείς από όλους αυτούς που έχουν παραλάβει το Mint άκι τους δεν γύρισε πίσω στα πατζούρια και δεν γκρινιάζουν καθόλου..

Κολλάνε κανονικά. ( γιατί άραγε; ) 

** Α όχι.. ψέματα λέω.. Έχουμε και μία γκρινιάρα.. την αδελφή μου.. Που όλο γκρίνια γκρίνια αλλα και αυτή.. δεν έχει ξεκολλήσει από το linux της εδώ που τα λέμε.. Αλλά τα έχουμε πει αυτά.. σε άλλο thread..

γεια και από εμένα...

 

τώρα τελευταία το πράσινο του mint μου αρέσει όλο και πιο πολύ...δεν ξέρω το λόγο , μπορεί  το αγαπημένο μου χρώμα να είναι το πράσινο και όχι το μπλέ

όπως νόμιζα...

 

πάντως είναι μια από τις πιο <<χαμογελαστές>> διανομές προς τους  άπειρους χρήστες σαν και εμένα...

marlene, πάνω από 200 άτομα στρατολόγισες, ουάου. Εσύ κάνεις ιεραποστολικό καθήκον. Μπράβο σου.

dimRHO]

marlene, πάνω από 200 άτομα στρατολόγισες, ουάου. Εσύ κάνεις ιεραποστολικό καθήκον. Μπράβο σου.

 

Χε χε.. Θα με πάρουν σε τάγμα Ιησουιτών στο τέλος.. Το ξέρω..  

Είναι κάμποσοι αλλά είναι και αρκετό το διάστημα. ( σας το έχω πει ότι κυκλοφορεί το κινητό μου γενικότερα και με παίρνουν άσχεοι και με ρωτάνε να τους λύσω προβλήματα με το linux τους;; Στόμα στόμα πάει αλλά η πλάκα είναι ότι τηλεφωνούν λίγο ψαρωμένοι στην αρχή και ευγενικοί και λένε..

Ναι γειά σου . Μου έδωσε το τηλέφωνο σου ο τάδε, που του το έδωσε ο τάδε που είναι φίλος του δείνα, που ξέρει τον Μήτσο, που είναι ξάδελφος του Περικλή που του φόρμαρες τον υπολογιστή πρόπερσι.. Τρέχα γύρευε δηλαδή.. χα χα χα .. )