LinuxMint, προβλήματα & απορίες

SmaTheGreek | Κυρ, 01/13/2008 - 23:19 | 1' | 10

Έχω 1 μηχάνημα με cpu @ 350Mhz και 330MB ram

Ανοίγει κανονικά το mint linux που δώσατε στο τελευταίο dvd (!) αλλά οταν ξεκινά η εγκατάσταση το σύστημα παγώνει χωρίς να διαβάζει από το cdrom .Αυτό γίνεται σε διάφορες φάσεις(πχ μπορεί μπάρα να έχει φτάσει στο 52 % και να κολήσει χωρίς όμως μετά να συνεχίζει)

Τι μπορώ να κάνω ?
SmaTheGreek2007-5-13 14:51:54

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Είσαι σίγουρος ότι είναι οκ το CD; Πήρες το md5sum του; Δοκίμασε το και σε ένα Virtual Machine ή ένα άλλο PC. Για να απορρίψεις το ενδεχόμενο του προβληματικού CD/DVD.

Μια λύση αν δεν φταίει το CD:

Στο boot menu του Mint, επέλεξε Safe VGA Mode. Αν δεν παίξει, κάνε reboot και δοκίμασε να πατήσεις F6. Θα εμφανιστεί μια γραμμή με παραμέτρους πυρήνα. Αφαίρεσε τις δύο τελευταίες (quiet splash) και πρόσθεσε μία ή συνδυασμούς από τις εξής παραμέτρους:
acpi=off
nolapic
noacpi
pci=noacpi
vga=normal
all-generic-ide

Λογικά κάποιος από αυτούς τους συνδυασμούς θα παίξει. Λογικά...
Παράλληλα θα μπορείς να δεις τα μηνύματα λάθους (και να ποστάρεις εδώ να τα δούμε).

ωπ. σορυ δεν κατάλαβα σωστά.

Έλεγξες το md5sum του CD και του ISO;

Το πιο πιθανό είναι ότι φταίει η μνήμη σου. Για κάνε ένα test από το boot.

έκανα test με το memtest86 πέρασε 1 pass και δεν εμφάνισε προβλήματα.

Το cd το ξαναέγραψα και συνεχίζει τα ίδια...

αληθεια τι μηχανημα εχεις?μηπως ειναι αρκετα παλιο?δεν δοκιμαζεις καμια διανομη που ειναι πιο συμβατες με παλιους υπολογιστες οπως το damn small linux η το puppy?

Το μηχάνημα είναι όντως παλιό(pentium 2 ...)Παλίοτερα είχα εγκατεστημένο το ubuntu 5.04 και το damn small linux, αλλά πρόσφατα του πρόσθεσα 256 Mb μνήμης(πριν είχε μόλις 64 MB) και είπα να δοκιμάσω μια πιο καινούργια διανομή
SmaTheGreek2007-5-15 16:15:52

Δοκίμασε το Puppy Linux να βρεις την υγειά σου.
50 ΜΒ όλο κι όλο και έχει:
Υποστήριξη Ελληνικών
AbiWord
Mozilla
Samba client

και γραφικό περιβάλλον με τέτοια ταχύτητα που δεν έχεις ξαναδεί. Το Puppy το είχαμε στο DVD του τεύχους 14.

Οντως, το puppy δεν ειναι απλα "μια ταπεινη λυση για παλαια μηχανηματα" αλλα μια πραγματικη βολιδα.
Απο τις "μικρες διανομες" ειναι αυτη που εχω ερωτευτει κυριολεκτικα, και πολλοι χρηστες παραθυριων μολις ειδαν ποσο σφαιρατο μπορει να γινει το linux εντυπωσιαστηκαν περισσοτερο ακομη κι απο τα -θεικά- κόλπα του beryl/compiz.
Ακομη και τα "ελαττωματα" του (καποια ελειψη ευκολιων, αλλα τιποτα το σοβαρο) πορωμενος χρηστης windoze τα θεωρησε απλα "ιδιομορφιες του" ...τοσο αγαπητο μπορει να γινει... Αξιζει μια δοκιμη, οσο για το mind, οκ, το ubuntu ειναι η αγαπημενη μου διανομη, αλλα καλυτερα αστο για ενα καλυτερο μηχανημα

Δεν ξερω αν μπορει καποιος να βοηθησει στην επομενη απορια, αλλα θα την θεσω: Εχω στο laptop, windows-ubuntu-fedora και τωρα τελευταια mint. Το προβλημα ειναι οτι στο mint ακουγεται απο τον σκληρο ενας θορυβος (κατι σαν την βελονα ισως) οταν παει να ξεκινησει καποια εφαρμογη και σε καποιες αλλες στιγμες. Θορυβος που δεν υπαρχει σε κανενα απο τα αλλα λειτουργικα. Κ ανησυχω μπας κ για καποιον λογο δημιουργησει προβλημα στον δισκο. Δεν ξερω. Να το βγαλω? (Κ μου αρεσει ρε γαμωτο). Γνωριζει καποιος κατι για το θεμα?

Εδω καλυτερα, alfisti, ετσι?
-Ριξε & μια ματια στο στο how to για το forum

Ισως & να ειανι προβλημα του δισκου & τυχαινει & "το πιανει" το ΜΙΝΤ ισως & να εχεις & καποιο λαθος στην εγκατασταση, δε ξερω... εικασιες μονο...

Ναι. Πολυ καλυτερα. (Λυπαμαι αλλα δεν ειδα κατι για το mint στην πρωτη σελιδα με τις αλλες διανομες και οταν μπηκα στην "βοηθεια" δεν κοιταξα.)