Gentoo

enos | Κυρ, 05/24/2009 - 13:16 | 1' | 4

Παίδες καλημέρα, αποφάσισα να ασχοληθώ με τη διανομή Gentoo.Είχα προσπαθησει στο παρελθόν να την εγκαταστήσω αλλά δεν τα κατάφερα..Δοκίμασα και απ'το live cd αλλά πάλι τίποτα.Απλά θέλω να πέσω στα "βαθιά" και να μάθω περισσότερα για το linux.Κάπου διάβασα ότι χρειάζεται να ξέρεις εξ'ολοκλήρου το hardware που έχεις...Δηλαδή τί ακριβώς; Το μοντέλο της μητρικής ή του επεξεργαστή?και αυτά σε τί θα μου χρησιμεύσουν?Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων...

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

σου χρησιμευουν για να μπορεις να φορτονει τους σωστους οδηγους για καλυτερα αποτελεσματα, καθως και να μπορεις να βρισκεις τυχον ασυμβατοτητες ή προβληματα που μπορει να δημιουργηθουν.

πχ στον kernel 2.6.29_2.smp με τους latest drivers της NVIDIA επαιρνα error "Segmentation fault" καποιο overflow γινοταν με αποτελεσμα να μην μπαινω σε γραφικο. Οποτε ξηλωμα οι καινουριοι drivers install οι παλιοι και ειμαι μια χαρα, αλλα δεν μπορω να δω High Definition ταινειες λογω οδηγων.

Ελπιζω να σε καλυψα.

 

[oprime@dexter]$uname -a | awk '{print $1, "on the ROCKS"}' | sed -e 's/on\ the\ ROCKS/ROCKS/'

 

Οκ αλλά τι ρυθμίσεις κάνω για το δικό μου hardware?Δηλαδή πχ έχω core 2 duo 2,2ghz και η μητρική μου είναι asus P5LP-LE. Τι ρυθμίσεις κάνω στο σύστημά μου κατά την εγκατάσταση;; αυτο δεν μπορώ να καταλάβω..Το αναφέρει μέσα στο handbook??Δεν το έχω διαβάσει ακόμα..Ευχαριστώ για την απάντηση..

συνιθως δεν χρειαζεται να κανεις καποιες extra ρυθμισεις για το hardware σου. Διαβασε το handbook, στησε το Gentoo, δουλεψε το και κανε συγκεκριμενες ερωτησεις. Θα μας πολυ περισσοτερα ετσι. Τουλαχιστον απ' οσο θυμαμαι το handbook του Gentoo ειναι το πιο πληρες που υπαρχει απο οτι εχουν οι αλλες linux διανομες, οποτε πρεπει να το διαβασεις προσεκτικα.

 

[oprime@dexter]$uname -a | awk '{print $1, "on the ROCKS"}' | sed -e 's/on\ the\ ROCKS/ROCKS/'