Πρόβλημα με Kubuntu και UltraVNC

tterranigma | Τρί, 05/12/2009 - 22:07 | 2' | 9

Γειά! Έχω ένα το εξής πρόβλημα. Έχω ένα netbook με windows xp και στον κανονικό έχω το kubuntu. Θέλω να μπορώ να μπαίνω από τα xp στο kubuntu. Έχω εγκαταστήσει το Ultravnc και στα δυο μηχανηματα και στο linux το τρέχω μέσω του Wine. Ενω μπορώ να ελέγξω τα xp από το Kubuntu δεν μπορώ να κάνω το αντίστροφο. Παίρνω ένα σφάλμα: WriteExact: Socket error while writing και πρόσφατα: your connection has been rejected. Έχω ψάξει αρκετα στο internet για το θεμααλλα δεν βρηκα κατι που να βοηθαει..Εχετε να προτεινετε κατι; Προσπαθησα να εγκαταστησς το tightvnc αλλα δεν τα καταφερεγιατι ειμαι νεοσ στο linux και μου φανηκε πολυπλοκη διαδικασια. Αν εχετε να προτεινετε καποια εναλλακτικη εφαρμογη..Κατι! Ευχαριστώ!

Φόρουμ
Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Στα windows άσε το ultravnc και στο λίνουξ εγκατέστησε με το adept (νομίζω) το tightvnc.

Νομίζω ότι υπάρχει ξεχωριστό πακέτο tightvnc-server ή κάπως έτσι. Όποιος θυμάται καλύτερα να βοηθήσει παρακαλώ. Το θέμα είναι να σηκωθεί ένας vnc server στο linux και μετά από xp θα έχεις πρόσβαση με το UltraVNC. Γενικά δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείς το ίδιο πρόγραμμα για vnc server και vnc client, αρκεί να χρησιμοποιείται το πρωτόκολλο vnc. Επίσης σε Kubuntu νομίζω ότι υπάρχουν εγκατεστημένα τα krfb (vnc server) και krdc (vnc client).

************************

www.postokano.gr

Έβαλα το tightvncserver μεσω του adept. Δεν βρηκα καποιο γραφικο περιβαλλον οποτε πιγα στην γραμμη εντολων και εγραψα tightvncserver. Moυ ειπε οτι νεο x desktop εινια το 1 και ολα καλα.. Υπεθεσα πως ο server ακουει στην 5900 (δοκιμασα και με 5800) αλλα τπτ.. Τους δυο υποολογιστεσ τους εχω συνδεσει στο ιδιο router και εχω κανει καταλληλους κανονες ωστε τα πακετα να πηγαινουν στον υπολογιστη του δικτυου που θελω. Παρόλα αυτα, όταν παω να συνδεθω στον σερωερ μου λεει παλι το φοβερο WriteExact: socket error klp...τι μπορω να κανω? Στο web ειδα οτι πολυ ειχαν τετοιο προβλημα με το norton antivirus, το zone alarm και γενικα με την προστασια. Εγω εχω το avira sta xp. Μηπως πρεπει να κανω καμια ρυθμιση ειτε στο avira ειτε στο router;

Στο ρούτερ δε νομίζω, κι εγώ έχω στο σπίτι 3 υπολογιστές και ποτέ δε χρειάστηκε να ρυθμίσω κάτι στο ρούτερ για να παίξει το vnc πρωτόκολλο και έχω δοκιμάσει όλους τους συνδυασμούς (linux-win, linux-linux, win-linux, win-win). To antivirus είναι μια σκέψη όπως επίσης δες πρώτα αν έχεις κανά firewall ενεργοποιημένο και ειδικά αυτή τη βλακεία των windows. Απο κει και πέρα δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο προς το παρόν.

************************

www.postokano.gr

Λοιπον, απεγκατεστησα το antivirus, εκλεισα το windows firewall και απενεργοποιησα το firewall που εχει το router μου. Αλλα και παλι τπτ.. Μηπως πρεπει να κανω καποια ρυθμιση απο πλευρας Kubuntu?

Update: Στο μηχανημα που τρεχω τα windows τρεχω και το xubuntu. Οντας πεπεισμενος πως δεν φταιει το wine oute to ultravnc εγκατεστησα το τελευταιο μεσω του πρωτου. Τελικα, το αποτελεσμα ηταν να μην μπορω να συνδεθω ουτε στο Kubuntu απο το xubuntu, αλλα ουτε και αντιστροφα. Σε καθε περιπτωση επαιρνα το WriteExact error... Κανοντας μια αναζητηση, βρηκα καποιες αιτιες που σε αλλουσ χρηστες προκαλουν αυτα τα σφαλματα. Πσραθετω εδω καποια αποσπασματα μπας και βγαλουμε καποιαν ακρη.

Απο http://forum.ultravnc.info/viewtopic.php?t=15232&highlight=writeexact .  Αναφερονται τα εξης:

     *This is a general network error, network broken.

     *I get the same error when trying to connect to a workstation that is locked.

     *I used to get this when Fast User Switching was enabled on the server.

Απο http://forum.ultravnc.info/viewtopic.php?t=13527&highlight=writeexact .

     *norton 360 has a firewall component that is blocking writing and reading to a socket.

Απο http://forum.ultravnc.info/viewtopic.php?t=14448&highlight=writeexact . Αναφερεται οτι αν αλλαξεις τις ρυθμισεις για τη συνδεση που προκειται να κανεις σε LAN τοτε λειτουργει. Δεν με βοηθησε.

 

Δεν ξερω αν βγαινει καμια ακρη με ολα αυτα... Να σημειωσω οτι δοκιμασα και με τις Desktop Sharing εφαρμογες του Kde, Xfce kai Gnome αλλα παροτι στις δυο τελευταιες μου εμφανιζει το Kde, οταν παω να κανω συνδεση, αμεσως μου βγαζει σφαλμα.

Λοιπον.. Βρηκα και αυτο: Υποδοχές (περιοχής) (Domain sockets): ένας τύπος ειδικού αρχείου, παρόμοιες με τις TCP/IP υποδοχές, που παρέχει δια-διεργασιακή επικοινωνία, η οποία προστατεύεται από τον έλεγχο πρόσβασης του συστήματος αρχείων.

 

Μηπως πρεπει να τρεξω τπτ σαν root?

Στο Kubuntu εγκατέστησε το x11vnc. Τρέξτο γράφωντας στην κονσόλα "x11vnc -ncache 10". Μπες στις ρυθίσεις του ρούτερ και βρες την ip που έχει το netbook (DHCP clients). Τώρα απ' το πρόγραμμα που έχεις στα windows (π.χ. tightvnc) δώσε την ip του netbook. Αν δε δουλέψει πήγαινε πάλι στις ρυθμίσεις του ρούτερ, στo Virtual Server (ή κάπως έτσι) και φτιάξε έναν κανόνα για το vnc όπως δείχνει η εικόνα router.jpg δίνοντας στο Local IP Address την ip του netbook

Φίλε μου, με έσωσες! Αν δε σε κουράζω, όμως, μπορείς να μου εξηγηήσεις με ποιόν τροπο αυτη η παράμετρος -ncache 10, της οποιας διάβασα το man, έλυσε το πρόβλημα με το socket? Όπως και να χει παντως ευχαριστω!

Δεν νομίζω να παίζει ρόλο αυτό. Δοκίμασες και χωρίς το -ncache; Το λάθος σου μάλλον ήταν με τις ips ή με το port forwarding στο router.