Ερώτηση σχετικά με PulseAudio και 2 Κάρτες ήχου

xpan | Παρ, 04/24/2009 - 15:08 | 3' | 1

Καλησπέρα.

Εγκατέστησα χθες το βράδυ το Ubuntu 9.04. Όλα παίζουν μια χαρά εκτός απο τον ήχο με τον οποίον έχω το εξής πρόβλημα:

Έχω 2 κάρτες ήχου. Μια Realtek on board και μια USB Edirol UA-20. Και τις δυο το Ubuntu τις βλέπει μια χαρά. Εντυπωσιάστηκα μάλιστα όταν είδα με lsusb και την εξωτερική Edirol. Μέχρι εδώ καλά.

Άνοιξα τις ρυθμίσεις και επέλεξα για την αναπαρωγη την Edirol η οποία είναι σαφώς καλύτερη απο τη Realtek.Όλα παίζαν μια χαρά μέχρι που άνοιξα το Youtube.

Στο Youtube, ενώ παίζει το video κανονικά, δεν ακούγεται ήχος. Σκέφτηκα ότι μάλλον το flash plugin δεν ξέρει οτι εγώ στέλνω όλο το output στην Edirol. Διάβασα σε ένα post στα ubuntuforums πως πρέπει να εγκαταστήσω το PulseAudio Device Chooser. Το εγκατέστησα και πείραξα λίγο τις ρυθμίσεις. Απο τότε δεν ακούγετα ήχος πουθενά παρόλο που σύμφωνα με τις ρυθμίσεις έχω σαν defult "sink" την Edirol.

Εντύπως επίσης μου προκάλεσε το γεγονός οτι πριν εγκαταστήσω το Device Chooser απο τις ρυθμίσεις των ήχων η αναπαραγωγή γινόταν μόνο όταν επέλεγα Edirol UA-20 (OSS) και όχι ALSA ή κάτι άλλο. Μετά την εγκατάσταση του Device Chooser η αναπαραγωγή γινόταν μόνο όταν επέλεγα Edirol UA-20 (ALSA) (????)

OSS, ALSA, pulseAudio... ειλικρινά δεν έχω δει πιο σύνθετο σύστημα για τους ήχους και τη μουσική και δεν ξέρω αν αξίζει τελικά....

 ΥΓ: Χρησιμοποιώ την έκδοση Ubuntu 64bit

 

 

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Μερικές ακόμα πληφορίες που ίσως βοηθήσουν.

Όταν ανοίγω το Σύστημα-Προτιμήσεις-Ηχος και επιλέγω OSS τότε ήχος έρχεται απο την nVidia όταν επιλέγω Alsa και πατήσω το "Δοκιμή" τότε κολλάει η εφαρμογή και πρέπει αν δώσω "kill" για να κλείσει και αν δώσω Edirol (OSS) τότε ο ήχος ερχεται απο την Edirol. Αν διαλέξω οτιδήποτε άλλο τότε δεν ακόυγεται ήχος (ακόμα και PulseAudio)

Μάλλον το Ubuntu απευθύνεται στο OSS για να παίξει ήχους και αγνοεί το ALSA άλλα και το PulseAudio.

 

 

Ubuntu 9.04 64bit, AMD Athlon 64 3200+, 2GB Ram, nVidia 8600GT