Αρχάριος βήμα 2ο

skordoss | Σάβ, 02/28/2009 - 14:28 | 2' | 2

Λοιπών παιδιά τα κατάφερα (λέω εγώ τώρα) διότι το σύστημα δείχνει να δουλεύει μια χαρά χωρίς το swap, από τα 2 Gb χρησιμοποιεί τα 300-350 Μb (μέσες άκρες). Πάλεψα σθεναρά για να βγάλω τον ακατονόμαστο από μέσα (4 ώρες το διάβαζα και το εξόρκιζα (παγκόσμιο ρεκόρ).Τώρα αυτό που έχω να αντιμετωπίσω είναι ότι δεν έχω internet, οπότε προφανώς ούτε η εγκατάσταση πρέπει να έχει γίνει όπως πρέπει από άποψη οδηγών! Χρησιμοποιώ ethernet σύνδεση και το router είναι u.s robotics και από ότι καταλαβαίνετε πρέπει να αλλάζω σύστημα κάθε 3 και λίγο.
Αυτά για την ώρα μόλις μπορέσω θα επανέλθω!
Υ.Γ 1: Έφτιαξα καινούργιο θέμα για να μην σας κουράζω και κατεβαίνετε προς τα κάτω καμιά εβδομάδα από τις συχνές μου ερωτήσεις.
Υ.Γ 2: Σας ευχαριστώ όλους προκαταβολικά για την διάθεση σας και ελπίζω να μπορέσω να βοηθήσω και εγώ όπως μπορώ στο μέλλον.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Λοιπόν τώρα εγώ δεν έχω καταλάβει το εξής; Πως και δεν έχεις swap αφού όπως μας είπες εδώ τα έχεις βγάλει τα ακατανόμαστα από τον υπολογιστή;

Αν έχεις τα ακατανόμαστα μέσα θα πρέπει να έχεις ένα ή δύο partitions σε ntfs για αυτά και δύο partitions αφιερωμένα στο linux σου.
Αν τα έχεις βγάλει εντελώς θα πρέπει να είχες την δυνατότητα να έχεις τρία partitions εκ των οποίων το ένα θα ήταν swap.
Το έργο έχει ως εξής.
Μπορείς να έχεις μέχρι 4 primary partitions ( ανεξαρτήτου τύπου δηλαδή είτε ntfs για παντζούρια, και ext 3 για linux), είτε καθαρή εγκατάσταση linux με τρία partitions, δηλαδή 2 σε ext3 και ένα για swap.

Θα ήθελα λοιπόν να μου πεις τι έχεις φτιάξει μέχρι τώρα.

Τώρα.. Το δίκτυο έπρεπε λογικά να στο έχει σετάρει από την αρχή. Όταν έβαλες το live cd μέσα και φόρτωσε στην μνήμη ΔΕΝ σου έβγαλε σύνδεση στο δίκτυο;
Κανονικά θα έπρεπε, ανεξάρτητα από το ρούτερ, αφού μπαίνεις με καλώδιο, να είσαι συνδεμένος στο δίκτυο.
Είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί αν δεν έχεις σύνδεση δεν θα μπορέσουμε να πάμε παρακάτω αφού τα περισσότερα, και τις ενημερώσεις σου πρέπει να τις κατεβάσεις από εκεί.

Θέλω σε παρακαλώ να μου απαντήσεις σε αυτές τις δύο ερωτήσεις.

Καλησπέρα
1. Δεν έχω εκχωρήσει διαμέρισμα για swap, τρέχει με την πραγματική μνήμη. Σχηματικά ntfs βαλούτα> ext3 />ext3 /home σύνολο 3 τεμάχια!
2. Αυτό με το δίκτυο δεν το πρόσεξα στο live γιατί έκανα απευθείας instal.