προσπαθησα να συνδεθω σε μια καινουρια συνδεση wifi [γιατι μετακομισα] και στο ubuntu δεν εμπαινε με κανεναν απο τους συνδυασμους που μου εδινε στις ρυθμισεις και στα windows ενω φαινοταν οτι συνδεοταν, δεν μπορουσε να κανει τιποτα [firefox, skype..].
πηρα τηλεφωνο λοιπον την τηλεφωνικη εταιρια και μου εδωσε οδηγιες για διαφορες αλλαγες ρυθμισεων[για τα windows φυσικα] οποτε τωρα στα windows ειμαι συνδεδεμενη αλλα στο linux δεν μπορω να μπω..
Φόρουμ
Δώσε αστέρια!
- Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να σχολιάσετε
Σχόλια
eliz,
έχεις πρόβλημα να συνδεθείς στο router ή αυτό γίνεται και απλά δεν μπορείς να δεις τίποτα internetικό (web pages, email...) ??
Μήπως θυμάσαι τι οδηγίες σου έδωσε το support για τα γουιν ??
(άσχετο, αλλά πρώτη μου φορά βλέπω support να δίνει πραγματικό support !!)
ναι, ειμαι στην ισπανια, γι' αυτο μαλλον το support εδωσε support.. μου ειπε να κανω δεξι κλικ στο εικονιδιακι της συνδεσης κατω δεξια στην μπαρα των windows και να πατησω view available wireless networks. μετα να πατησω το εικονιδιο με το αστερακι στην αριστερη στηλη που λεει change the order of preferred networks, οποτε ανοιξε ενα καινουριο παραθυρακι οπου τικαρα το use windows to configure my wireless network settings [δεν ηταν τικαρισμενο]. και νομιζω οτι ηταν μονο αυτο..
το linux δεν μπαινει καν στο ρουτερ.
ερωτήσεις - διευκρινίσεις, ίσως περιτές αλλά θα τις κάνω.
μιλάς γιά το ίδιο μηχάνημα (laptop?) το οποίο έμπαινε ασύρματα σε κάποιο δίκτυο, ενώ τώρα όχι, χωρίς να αλλάξεις κάτι στο μηχάνημα? άλλαξε στην ουσία, μόνο το δίκτυο?
====
the hamster's is out there
http://hamster.tuxhost.gr/
ναι, μονο το δικτυο.
άρα η κάρτα δουλεύει, δεν έχει πρόβλημα.
λογικά τα δίκτυα πρέπει να τα βλέπεις αλλά δεν μπορείς να συνδεθείς.
έχει αλλάξει καί ο κωδικός wpa (τού ασύρματου δικτύου).
μπες από τα win στην σελίδα τού router, καί δώσε τον ίδιο κωδικό πού είχες περάσει στο ubuntu (αυτόν πού έδινες γιά να συνδεθείς στο δίκτυο.)
κάτι με τούς κωδικούς παίζει.
====
the hamster's is out there
http://hamster.tuxhost.gr/
να προσθεσω οτι μου ειπαν να κανω και το εξης:
start/run και να γραψω services.msc
τελικα μου ειχαν πει πιο πολλα πραγματα [τωρα που "επαιξα" λιγο τα θυμηθηκα]: μετα το start/run/services.msc οταν πατησα οκ εμφανιστηκε ενα παραθυρο services οπου πατησα στο wireless zero configuration και στο startup time αλλαξα την επιλογη σε manual και απο κατω πατησα ενα κουμπακι "start". και μετα πηγα στο εικονιδιακι της συνδεσης και εκανα δεξι κλικ κτλ. [αυτα που ειχα γραψει στην αρχη..]
παντως μπηκα επισης στα dos και βρηκα τις διευθυνσεις ip και subnetmask και default gateway και πηγα στο linux να κανω manual configuration και παλι δεν εμπαινε..
Ανοιξε τον browser σου. Δες στο manual του τι διευθυνση εχει το router σου. Θα πρεπει να ειναι κατι του στυλ: 192.168.1.1 η καπως ετσι.
Βαλε αυτη τη διευθυνση. Σε παει στις ρυθμισεις του router σου. Eκει θα βαλεις τον κωδικο του router. (admin & το pass).
Mετα προχωρα βημα-βημα, με next. Οταν σε φτασει στο σημειο, που βαζεις τα στοιχεια σου, που σου εχει δωσει ο παροχος σου, βαλτα & συνεχισε με next, εως οτου σου πει να κλειεσεις τον browser, να περιμενεις ενα-δυο λεπτακια, να κανει restar & μετα ανοιξε παλι τον browser σου.
μεχρι να βρω αυτα τα στοιχεια [γιατι ειναι της συγκατοικου] μπηκα προσωρινα με καλωδιο!
thanks
Ωραια & ετσι, μια χαρα εισαι.
Κλικ στο εικονιδιο της συνδεσης> Conect to Wired Network η καπως ετσι. Επελεξε το δικτυο σας & εισαι οκ.
α συνδεθηκε κατευθειαν μονο του :)
Ε, ναι. κανονικα ετσι γινεται παντα. Απλα μπορει να τυχει να αργησει λιγο πιο πολυ να "πιασει" την ασυρματη, απ' οτι την ενσυρματη...
Αντε μαθαινε σιγα-σιγα το Linux σου, ωστε να μπορεις πια να κανεις ολες μα ολες τις καθημερινες σου δουλειες, που κανεις με το... αλλο σου λειτουργικο
οχι, δεν χρησιμοποιω πια το.. αλλο λειτουργικο! :D
μονο για autocad και 3dsmax.. που καποια στιγμη θα ψαξω για αντιστοιχα κι εδω.
Ανοιξε το synaptik & κανε αναζητηση για cad. Επειδη απο τα προγραματα που λες αντιλαμβανομαι, οτι εχει να κανει με αρχιτεκτονικη, προσωπικα, μετα απο πολλες αναζητησεις, χρησιμοποιω το QCAD. Βεβαια περασα & τη περιοδο, οπου με το wine, ετρεχα μια παλαιοτερη εκδοση του autocad & μια χαρα μαλιστα. Αλλη περιπτωση που ξερω, επειδη το ειχε δει λιγο καπως, για το autocad, το οποιο & ειχε χρησοπληρωσει, εφτιαξε απλα ενα Virual machine, με πετσοκομενα windows & τρεχει το autocad & μονο απο εκει.
Τωρα οσο αναφορα τα 3d, υπαρχουν παααρα πολλα, μια αναζητηση θα σε πεισει, επιλογη σου πιο θα χρησιμοποιησεις τελικα.
κατεβασα το QCAD και φαινεται να μοιαζει αρκετα με το autocad! χρειαζεται βεβαια λιγο ψαξιμο.
οσον αφορα το ιντερνετ, νομιζω οτι το προβλημα δεν ειναι μονο οι κωδικοι τελικα.. πηγα να συνδεθω στη συνδεση του πανεπιστημιου σημερα [που μεχρι τωρα συνδεομουν κανονικα] και δεν εμπαινε ουτε απο linux ουτε απο windows..
σε οτι αφορα την συνδεση στο campus μαλλον δεν εχεις δωσει σωστα τους κωδικους σου ή μαλλον δεν εχουν ενεργοποιησει τον λογαριασμο σου απο την σχολη ωστε να μπορεις να συνδεθεις.Βεβαιωσου πρωτα οτι αυτα τα δυο εχουν γινει σωστα.
Επισης απο λινουξ ειναι πολυ πιθανο να μην μπορεις να μπεις στο κανονικο δικτυο της σχολης λογω m$ αλλα και πρωτοκολου ασφαλειας που ειναι μονο για win.
Αυτο που μπορεις να κανεις σ αυτη την περιπτωση ειναι να ρωτησεις τους υπευθηνους αμα υπαρχει συνδεση Vpn και
αν ναι τοτε κατεβασε εναν οποιονδηποτε openvpn client και με δυο τρεις κωδικους θα σαι μεσα.
Eναλλακτικα αντι του 3d studio max δες το blender www.blender.org για rendering
εχω ξαναμπει πολλες φορες στη συνδεση του πανεπιστημιου, δεν ηταν η πρωτη φορα.. σχεδον καθε μερα συνδεομουν. αυτο εχει γινει απο τοτε που ανεβασα το thread με το ιντερνετ.. δεν ξερω τι εχει γινει..
ειναι πολυ παραξενο εως κουφο να μην μπορεις να μπεις ουτε απο το λινουξ ουτε απο τα win. για αυτο σου λεω οτι μαλλον παιζει να εχεις αλλαξεις τους κωδικους σου καταλαθος ή εκτος και αν ετυχε να χαλασεις τις ρυθμισεις και στα δυο λειτουργικα...
Πες μας ομως τι εννοεις οτι δεν μπορεις να μπεις στο δικτυο; το σημα το βλεπεις; στα win οι ρυθμισεις ειναι σωστες; (zero conf, πρωτοκολα κτλ κτλ), η κεραια του λαπτοπ ειναι ενεργοποιημενη; στα λινουξ ανοιξε τον network manager απο κονσολα και δες τι λαθη βγαζει...
δεν εχουν αλλαξει οι κωδικοι.. φοβαμαι οτι φταινε οι ρυθμισεις που μου ειπε η τηλεφωνικη εταιρια να αλλαξω στα windows και ισως να εκανα κι εγω καμια βλακεια στο linux με το manual configuration.. θα προσπαθησω να τα ξε-κανω και να ξαναγυρισουν στις αρχικες ρυθμισεις.
απο κονσολα δεν ξερω να ανοιξω τον network manager..
αν ολα απο αποψη hardware δουλευουν σωστα, τοτε μαλλον ειναι αυτο που λες εσυ...και πολυ πιθανον εκει που σκαλιζες να πειραξες και τις ρυθμισεις του μοντεμ σου, μαζι με τις ρυθμισεις σε win και λινουξ.Αν oντως πειραξες τις ρυθμισεις απο το μοντεμ σου παιζει να εχεις αλλαξει την κωδικοποιηση του ασυρματου σηματος.Σιγουρα τα vista δεν βλεπουν την wpa-psk κωδικοποιηση και ισως και αλλες.Στα λινουξ προσπαθησε να βαλεις την ιδια επιλογη κωδικοποιησης που εχεις και στο μοντεμ σου φτιαχνοντας απ την αρχη μια "νεα συνδεση".
οι συνδεσεις σου ανοιγουν με sudo network-admin
στην τελικη δανεισου ενα λαπτοπ και δες αμα μπαινει στο δικτυο σου.Αν ναι τοτε αντεγραψε τις ρυθμισεις του.
ελπιζω να βγαλεις ακρη γιατι κατι τετοια ειναι πολυ σπασιμο...εχεις ιντερνετ και δεν μπορεις να το ευχαριστηθεις...
δανειστηκα ενα λαπτοπ που εχει vista και μπηκε κανονικα, ενω ενα αλλο με mac και win xp δεν μπηκε στο mac[εγω εχω ubuntu 8.04 και windows xp]. που να αντιγραψω τις ρυθμισεις; να κανω manual configuration στο ubuntu?
Γενικα δεν ξερω να σου πω και πολλα επειδη μου φαινονται παραξενα ολα αυτα, αλλα αμα θελεις κανε κλικ στο connection ή οπως λεγεται τελοσπαντων των vista που καταφερε να συνδεθει στο δικτυο και δες τις καρτελες τhς συνδεσης του..προσπαθησε να βαλεις τις ιδιες ρυθμισεις (πρωτοκολα, κωδικοποιηση σηματος κτλ) και στο δικο σου XP.Το ιδιο κανε και για το λινουξ σου πανω κατω (ονομα δικτυου, κωδικοποιηση, password κτλ).
Πριν απ ολα ομως βεβαιωσου οτι:
1.δεν εχεις πειραξει τις ρυθμισεις του μοντεμ οταν μιλησες με την εταιρια (ουτε εσυ αλλα ουτε και ο υπαλληλος)
2.δουλευει η κεραια του λαπτοπ σου δηλ.οτι εστω βλεπεις τα σηματα ασχετως του οτι δεν μπορεις να μπεις στο δικτυο.
Τι κεραια ειναι; εξωτερικη pcmcia, usb; ή ενσωματωμενη;
ενσωματωμενη, ειναι λαπτοπ.
νταξει, θα ξαναγυρισω τα windows στις αρχικες τους ρυθμισεις γιατι ουτως η αλλως δεν τα χρησιμοποιω και θα βαλω τις ρυθμισεις στο linux οπως τις σημειωσα απο τον υπολογιστη που συνδεθηκε..
και ελπιζω.