Εγκατάσταση eortologio

mixalis | Πέμ, 11/27/2008 - 23:13 | 1' | 2

Στο dvd του τεύχους 23 υπάρχει η εφαρμογή eortologio έχω εγκαταστήσει το screenlets μετά τι να κάνω , πως θα εγκαταστήσω το eortologio στο Arch ?

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

mixalis]

Στο dvd του τεύχους 23 υπάρχει η εφαρμογή eortologio έχω εγκαταστήσει το screenlets μετά τι να κάνω , πως θα εγκαταστήσω το eortologio στο Arch ?

πρέπει να φτιάξω PKGBUILD ???

Αν μιλάς για αυτό [1] τότε δεν νομίζω πως είναι απαραίτητο να κάνεις PKGBUILD.Ένα απλό script έχει που σε ρωτάει που να το κάνεις εγκατάσταση και γίνεται αυτόματα.

Αντιγράφω από το readme του προγράμματος τους δύο τρόπους εγκατάστασης του:

Υπάρχουν 2 τρόποι να εγκαταστήσετε το εορτολόγιο :

Automatic :
Αφού βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε από κονσόλα στον κατάλληλο φάκελο, και το αρχείο INSTALL.sh είναι executable, εκτελέστε το με "./INSTALL.sh". Θα δημιουργήσει έναν κρυφό φάκελο (.eortologion) στο home directory του χρήστη που εισάγατε στον Installer, που θα περιέχει τις databases. ΠΡΟΣΟΧΗ, προηγούμενες databases θα αντικατασταθούν. Στη συνέχεια θα σας προτείνει directories για να αντιγράψει το executable (ίσως χρειστείτε δικαιώματα διαχειριστή για κάποιους φακέλους, δοκιμάστε να τρέξετε από την αρχή τον Installer με "sudo ./INSTALL"). Τέλος θα σας ρωτήσει αν θέλετε να δημιουργίσει το script για Graphical User Interface. Αν επιλέξετε ναι, θα σας ρωτήσει το γραφικό σας περιβάλλον, θα δημιουργήσει το script και θα το βάλει στο ίδιο directory με το executable.

Manual :
Αντιγράψτε το executable (eortologion) που παρέχεται ή αυτό που θα κάνετε compile από τον κώδικα (με την εντολή make ή με την εντολή gcc eortologio.c -o eortologio.out) σε κάποιο φάκελο με τα εκτελέσιμα αρχεία Linux πχ. "/usr/local/bin" (ή βάλτε το σε άλλο φάκελο και απλά κάντε μια συντόμευση εκεί με "ln -s /path/of/eortologion /path/to/make/the/link"). Κάντε το ίδιο και με το eortologion.sh αν θέλετε GUI και προσαρμόστε τα περιεχόμενα του script. Τέλος, αντιγράψτε κάπου, κατα προτίμηση στο ~/.eortologion, τα αρχεία database.dat, personal.dat, int_days.dat.

Θα μπορείτε πλέον να το τρέξετε με eortologion (χωρίς GUI) και eortologion.sh (με GUI).

[1] http://sourceforge.net/projects/eortologion/.

--------------------
happy_linux_downloads