HARDY HERON ΣΕ DELL C510 LAPTOP

philip | Πέμ, 07/03/2008 - 15:40 | 2' | 7

Χαιρετώ την παρέα. 

Θέλησα να εγκαταστήσω το 8.04 στο παραπάνω μηχάνημα.  (ΡΙΙΙ, 512 RAM, 40MB HD).  Το σύστημα αργεί τρομερά να φορτώσει το live, μολις γίνει αυτό και φτάσω μέχρι την οθόνη partitioning, κολλάει και δεν προχωράει με τίποτε.  Με λίγα λόγια δεν κάθεται το ubuntu με τίποτε στο συγκεκριμμένο μηχάνημα. 

Δοκίμασα ό,τι έκδοση της διανομής είχα: το πλήρες από το εξτρα τεύχος αφιερωμένο στο ubuntu, το elisa, ακόμη και το 7.10 (με σκοπό να κάνω αναβάθμιση).  Το απόλυτο μηδέν. Το ίδιο και με άλλες ubuntu based distros (MINT 3.0, MINT 4.0)

Εντελώς πειραματικά, μπόρεσα να φορτώσω το Fedora 9, που θεωρητικά είναι πιο "βαρύ".  Καμιά ιδέα;

Να σημειώσω ότι παλαιότερα, είχα εγκαταστήσει το MINT 3.0 και το έβγαλα διότι εγκατέστησα PCLOS.

Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

έχω την εντύπωση ότι με αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν θα έχεις αποτέλεσμα με το ubuntu αλλά ας το επιβεβαιώσουν οι πιο έμπειροι χρήστες

μην χρησιμοποιείς liveCD, χρησιμοποίησε CD εγκατάστασης. Αλλά αν θές debian-based διανομή βάλε debian. Είναι πολύ πιο γρήγορο από το ubuntu. Πάντως δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα υποστήριξης.

Τι ταχύτητα έχει ο επεξεργαστής;

Δοκίμασε το Tinyme από το περιοδικό. Εγώ το έβαλα σε desktop με p4 512 ram και πάει σφαίρα.

Είναι διανομή pclos based πολύ ελαφριά με χαμηλές απαιτήσεις συστήματος, ειδικά
για παλιά εργαλεία. Δεδομένου οτι είναι live cd δεν εχείς να χάσεις τίποτε
δοκιμαζοντάς το. ;)

έγω μέχρι και πριν από λίγο καιρό είχα PC με 600MHz επεξεργαστή και 192MB μνήμη, Debian με KDE και πήγαινε πολύ γρήγορα. Πολλές φορές ήταν πιο γρήγορο και απο το φορητό μου (1.3GHz pentium Mobile) που έτρεχε και αυτό Debian. Είχα κάνει netinstall όμως.

Δοκίμασα να τρέξω liveCD Mepis έτρεξε αλλά κουράστηκα να περιμένω.

@ ilnak: Κοίτα να δεις που επαληθεύεται αυτό που η ρήση για την δύναμη της συνήθειας. ούτε που περασε από το γέρικο μυαλό μου να πάω σε netinstall. Μια και δεν το έχω ξανακάνει, μόνο μια πληροφορία: Χρειάζεται να έχω ήδη διαμορφώσει σκληρό με gparted, ή μου δίνει την δυνατότητα κατά τη διάρκεια του netinstall?

δεν χρειαζεται. Μπορείς κατά την διάρκεια του NetInstall. Δεν ξέρω τι γνώσεις έχεις στο linux αλλά σου προτείνω πριν ξεκινήσεις να σημειώσεις τα partition σε ένα χαρτί (αν έχεις κάποια πριν από το install), γιατί εγώ πάντα μπερδεύομαι. Πρέπει κάποτε να το ξεκαθαρίσω το θέμα με sectors και τα λοιπά.

 

Άντε καλή δουλεία και καλή τύχη.

Μην ανυσυσχείς, χωρίς να είμαι expert, έχω linux 2 περίπου χρόνια, δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλά λόγω απασχόλησης δεν έχω απεριόριστο χρόνο για ξόδεμα. Θα γίνει clean install μόνο linux. Τα ΧΡ και λοιπά υποπροϊόντα δεν υπάρχουν απλά στο σπίτι ;) . Μόνο linux. :)