"Παγωμένο" PC

giso_new | Κυρ, 06/08/2008 - 18:58 | 2' | 17

 

Σ' ένα ADSL router έχω "κρεμασμένο" ένα desktop PC και ένα laptop. Το μεν desktop τρέχει το Ubuntu 7.10 και το laptop τα Windows Vista και σ' ένα usb εξωτερικό δίσκο (συνδεδεμένος με το laptop) τα Ubuntu 7.10.

Το linux και στα δύο PC βρίσκονται έξη μήνες περίπου χωρίς κανένα πρόβλημα. Εδώ και δέκα ημέρες, αν το desktop PC παραμήνει αδρανές για 5-10 λεπτά περίπου, τότε όλα "παγώνουν". Δεν "ακούει" πληκτρολόγιο, ποντίκι ούτε το κουμπί του reset (η διακοπή παροχής του ρεύματος η μόνη λύση).

Δυστυχώς εδώ και δύο ώρες παρουσιάσθηκε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και στο laptop.

Σκέφτηκα να κάνω compilation του kernel (και στα δύο PC ο kernel είναι ο 2.6.22-14-generic), αλλά προτού μπω σ' αυτήν την περιπέτεια μήπως υπάρχει κάποια ιδέα για το τι φταίει και έτσι να οδηγηθώ στη λύση του προβλήματος.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!
Σχόλια

Νομίζω πως τώρα με τις ζέστες ένα "παγωμένο pc" είναι ότι πρέπει :-)
Αφήνεις και τον φραπέ ή τις μπύρες επάνω και τα κρατάει δροσερά.
Αν βρεις τι φταίει πες μου να το κάνω και στο δικό μου pc.

Πέρα απ'την πλάκα, ότι και να συμβαίνει δε νομίζω να χρειάζεται copmile ο kernel.

Θα ρωτούσα αν υπερθερμαίνονται πολύ τα μηχανήματα, αλλά λες πως συμβαίνει όταν βρίσκονται σε αδράνεια (δηλαδή μπορεί και να δουλεύεις 10 ώρες και με το που τ'αφήσεις 10 λεπτά να κολήσουν)
Μετά θα ρωτούσα αν έκανες upgrade τελευταία, αλλά λες πως ούτε το power button δεν δουλεύει και με οδηγεί περισσότερο σε hardwarικό πρόβλημα.
Μετά λες ότι το ίδιο έπαθε και το laptop !!

Μήπως σε καταράστηκε κανείς τελευταία ??

Το πρόβλημα στον φορητό υπάρχει μόνο με ubuntu ή και με τα σβήστα??

Καλό το ubuntu ρε παιδιά αλλά πολύ βαρύ... έχουν αυτό το cron που τρέχει 500 services...(ειδικά αυτό το updatedb...) Για δοκίμασε να μην ενεργοποιήσεις το acpi και το cron. Μόλις ανοίξεις το PC κλείστα και για πες μας αν άλλαξε κάτι.

Nα ρωτήσω κάτι; Μετά το δεκάλεπτο μήπως ξεκινάει το screensaver;; Επίσης μήπως έχεις βάλει στο δεκάλεπτο να δηλώνονται τα pcs αδρανή;;

Όχι δεν ξεκινάει ο screensaver ούτε έχει δηλωθεί να γίνονται idle τα PC μετά από κάποιο χρόνο. Αλλά τις τελευταίες ώρες συμβαίνουν διάφορα περίεργα. Θα επανέλθω όταν έχω συνολική εικόνα των συμβαινόντων.

Ναι αλλά μήπως θα ήταν καλύτερα να μας πεις και εμάς αυτά τα περίεργα;;; Γιατί μας τα λες εδώ αποσπασματικά και έτσι δεν πρόκειται να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει για να σε βοηθήσουμε. Π.χ αν είχες βάλει το screensaver παίζει να κόλλαγε η κάρτα οθόνης.
Επίσης επειδή νομίζω ότι είπες ότι δεν κλείνεις τους υπολογιστές ( νομίζω έτσι... :) ) υπάρχει περίπτωση τώρα που σφίξανε οι ζέστες, να ανέβηκε η θερμοκρασία στα μηχανήματα. Και όταν συμβαίνει αυτό τότε αρχίζουν και συμπτώματα σαν αυτά που περιγράφεις. ( και εγώ το ίδιο θέμα έχω εδώ με τα laptops).
Καλύτερα λοιπόν θα είναι μόλις επανέλθεις να είσαι όσο πιο αναλυτικός γίνεται.

 

Άνοιξα το desktop PC... το απόλυτο μαύρο. Δε φόρτωσε τίποτε. Μετά από δέκα λεπτά δεύτερη προσπάθεια, φορτώνεται το Linux και αφήνω το PC αδρανές για τρεις ώρες χωρίς κανένα "πάγωμα". Σκέφτηκα ότι κάποια ίωση ήταν και πέρασε, αλλά πάλι έπεσα έξω. Μετά από μία ώρα δουλειάς με το PC και ενώ συνέχισα να δουλεύω μ' αυτό επέστρεψε το γνωστό "πάγωμα", αυτή την φορά όχι μετά από αδράνεια του PC, αλλά κατά τη διάρκεια χρήσης του PC. Υπ' όψη ότι στα σβήστα όλα πάνε καλά (άρα δεν είναι θέμα υπερθέρμανσης). Δε βγάζω άκρη.

Άνοιξες τον υπολογιστή και είδες το απόλυτο μαύρο. Άρα δεν σου φόρτωσε τον grub γιατί τότε θα έβλεπες το μενού επιλογής λειτουργικού. Μήπως δεν πήρε καθόλου ρεύμα ο υπολογιστής; Μήπως δεν ξεκίνησε η οθόνη;; Όταν τον άνοιξες και είδες το μαύρο η μονάδα λειτουργούσε ή δεν ξεκίνησε καθόλου;;
Ρωτάω γιατί προσπαθώ να εικάσω τι ακριβώς έγινε αλλά αυτά που μας αναφέρεις εδώ δεν λένε και κάτι συγκεκριμένο.

Μετά από τρεις ώρες που το είχες αδρανές αλλά δεν κόλλησε, έπιασες να κάνεις μία ώρα δουλειά..
Τι έκανες πάνω στο pc εκείνη την μία ώρα που δούλεψες πριν "παγώσει";; Μπορείς να θυμηθείς ποιες εφαρμογές είχες ανοιχτές; Έτρεχες κάποια βαριά εφαρμογή που είχε σχέση με την κάρτα οθόνης;; Κανένα παιχνίδι; Ήσουν στο ίντερνετ;; Θυμάσαι τι έκανες ακριβώς λίγο πριν παγώσει;

Κοίτα.. αν δεν μας αναφέρεις με πιο πολλές λεπτομέρειες τι είναι αυτό που συμβαίνει δεν μπορεί να σε βοηθήσει κανείς γιατί κανείς δεν είναι εκεί μπροστά στον υπολογιστή σου, για να δει τι τρέχει. Έτσι πρέπει να μεταφέρεις εδώ όσο περισσότερες πληροφορίες μπορείς. Το είδα μία μαύρη οθόνη, ή πάγωσε όταν έκανα μία δουλειά δεν λέει και πολλά πράγματα;; ( δεν σε μαλώνω απλά θέλω να καταλάβω τι τρέχει :) )

Marlene δε νοιώθω ότι με μαλώνεις και βρίσκω τις παρατηρήσεις σου εύστοχες.

Θα προσπαθήσω να είμαι ποιο συγκεκριμένος.

Ο υπολογιστής πήρε ρεύμα, αλλά η οθόνη χωρίς κανένα μύνημα.

Όταν δημιουργήθηκε το "πάγωμα" έτρεχαν ο firefox (απλά ανοικτός), o k_torrent (έκανε downloading) και ο Msn Kopete (συνομιλούσα).

Κde τρέχεις ή gnome;;;

Aυτά που λες εδώ ότι σου κάνει είναι περίεργα

Ο υπολογιστής πήρε ρεύμα, αλλά η οθόνη χωρίς κανένα μύνημα.

Τις προάλλες που είχα παρόμοια συμπτώματα στο δικό μου desktop του είχε καεί η μητρική. Αλλά μετά μου λες ότι στην δεύτερη δόση ξεκίνησε κανονικά οπότε αποκλείεται να είναι αυτό ( άμα τα παίξει η μητρική τέλος, δεν έχει κάτι άλλο από μαύρη οθόνη).
Μπορεί όμως να τα έχει παίξει και η κάρτα οθόνης; ( δεν σε παίρνω στον λαιμό μου για αυτό).
Αρχικά υποψιάστηκα από αυτά που μου λες ότι πρέπει να υπάρχει κάποιο πρόβλημα hardware του desktop.

Όμως αυτό που με έχει μπερδέψει απόλυτα είναι ότι στο πρώτο ποστ σου είπες ότι στο κάνει και στο laptop ( ???????? κουφό..??? ) Κοίταξα μήπως είναι κάποιο πρόβλημα που παρουσιάστηκε μετά τις τελευταίες ενημερώσεις του 7.10 αλλά δεν βρήκα κάποιον να ανέφερε κάτι σχετικό..ΑΛΛΑ .....βρήκα κάποιες αναφορές για πάγωμα υπολογιστή με το kde
και επειδή οι εφαρμογές που λες ότι έτρεχες, λογικά δεν θα έπρεπε να σου δημιουργούν πρόβλημα , αλλά είναι του kde λέω... ( τώρα..) μήπως έχεις πέσει στην περίπτωση και για αυτό σου κάνει αυτά τα κόλπα.

Ενίοτε αν μπορεί και κάποιος άλλος να δώσει μία χείρα βοηθείας εδώ μήπως και βγάλουμε άκρη παρακαλώ να το κάνει..

*** Υ.Γ τι έκανες βρε στους καημένους τους υπολογιστές;;; :D

Για να δούμε που βρισκόμαστε:

1. Σε μια περίπτωση πήρε ρεύμα το pc αλλά το monitor δεν συγκινήθηκε.
-> Άρα μπορεί να παίζει κάτι hardwarικό. Αν είναι όντως έτσι, έχουμε να κάνουμε με μια οριακή κατάσταση. Δηλαδή κάποιο μηχανάκι είναι στα όρια του, παρουσιάζει προβλήματα και ίσως να τα φτύσει σε λίγο καιρό.

2. Το πρόβλημα δεν υφίσταται με τα Vista, αλλά μόνο με Ubuntu.
-> Αυτό μπορεί και να είναι τυχαίο, μπορεί και όχι.
Αν είναι, τότε απλά τα Vista στάθηκαν τυχερά ή δεν πίεσαν πολύ το βλαμμένο μηχανάκι ώστε να καταρρεύσει.
Αν δεν είναι, τότε φταίει το ubuntu ή κάποιο πρόγραμμα (ή γραφικό περιβάλλον) που χρησιμοποιείς. (ωραία, αλλά τι ??)

3. Το πρόβλημα υπάρχει σε δυο υπολογιστές !!
-> Αυτό αναιρεί τον συλλογισμό ότι το πρόβλημα είναι hardwarικό (βασισμένοι πάντα στην πιθανότητα να μην είναι βλαμμένα δυο μηχανάκια ταυτόχρονα και τα Vista να μην είναι απλά τυχερά)
Όμορφα, Δηλαδή φταίει το Ubuntu (ή τέλος πάντων κάτι εκεί μέσα) ??
Ίσως !! Όμως τόσοι χρήστες που του αλλάζουν τα φώτα γιατί δεν έχουν πρόβλημα (μάλλον δεν έχουν το συγκεκριμένο πρόβλημα :-p) ??
Μήπως να ψάξουμε σε κάτι κοινό που έχουν τα δυο αυτά pc (δίκτυο, τροφοδοσίες, περιβαλλοντολογικές συνθήκες(θερμοκρασία,σκόνη,υγρασία), πιτσιρίκια, cracker που μπήκε στο δίκτυό σου, γενικά κάποιος που σε καταράστηκε...) ??

Το ξέρω, δεν δίνω λύση. Απλά μοιράζομαι τη σκέψη μου μήπως έρθει έμπνευση σε κανέναν άλλο.
:-)

PS. Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις να κάνεις crash test με μια άλλη διανομή σε live μορφή

Οι υποψίες μου οδηγούνται προς κάτι κοινό που έχουν τα 2 pc (όπως έγραψε ο luckyb) το δίκτυο. Και σε κάποιο update έχουν αλλαχθεί ρυθμίσεις του δικτύου (πιθανόν να γράφω βλακίες!).

Τα δύο pc έχουν ορισθεί με αυτόματη ρύθμιση (DHCP) στο ubuntu και στα vista.

Όταν το desktop pc δεν κατάφερε να φορτώσει linux στο δίκτυο υπήρχε ενεργό το laptop και πριν την προσπάθεια επανεκκίνησης του desktop έκλεισα το laptop και όπως το έγραψα προηγουμένως η δεύτερη προσπάθεια έναρξης του linux στο desktop ήταν επιτυχής (ίσως να ήταν τυχαίο που μετά το κλείσιμο του laptop μπόρεσε να φορτωθεί το linux στο desktop).

Να σημειώσω και κάτι ακόμη, ότι τα 2 pc επικοινωνούσαν μεταξύ τους μέσω του Kopete για αρκετούς μήνες πριν τα τωρινά προβλήματα.

Ευχαριστώ πολύ για την υπομονή και τη διάθεσή σας να βοηθήσετε για να βρω μια άκρη.

Προσωπικά απορρίπτω το δίκτυο ο οποίος είναι και ο μόνος συνδετικός κρίκος μεταξύ desktop και laptop παρόλο που εκεί μπορεί να πάει ο νους μας αφού είναι και το μόνο κοινό που έχουν ( συνδετικός κρίκος ή μήπως ο αδύναμος κρίκος).
Και αυτό γιατί δεν έχω ξανά ακούσει ποτέ να δημιούργησε η σύνδεση δικτύου πρόβλημα στο boot υπολογιστή με σύμπτωμα μία μαύρη οθόνη, και φυσικά αυτό δεν στο παρουσίασε στο laptop.
Αν δηλαδή η αιτία ήταν το γεγονός ότι και οι δύο υπολογιστές είναι πάνω στο ίδιο δίκτυο θα έπρεπε λογικά να έχουν και οι δύο την ίδια ακριβώς συμπεριφορά, με το ίδιο λειτουργικό και στην εκκίνηση τους.
Εδώ όμως φίλε μου μας λες ότι ο καθένας από τους υπολογιστές παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα με το πάγωμα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, αλλά μόνο το dektop κόλλησε και στην εκκίνηση.

Θα πρότεινα να τα πάρουμε ένα ένα τα μηχανήματα.

Δώσε dmesg σε μία κονσόλα να δούμε τι ακριβώς παίζει με το desktop για αρχή. Θα σου δώσει ένα σεντόνι μήνυμα αν μπορείς βάλε το εδώ, έστω και σε δύο δόσεις να το δούμε μήπως και καταλάβουμε τι λέει για αρχή το desktop.

Παραδοξως σημερα εκλεισα 6,5 ωρες με τα ubuntu στο laptop χωρις να παρουσιαστει το προβλημα, αφου πρωτα τερματισα τι διεργασια
cron... Λοιπον τωρα στο desktop δινοντας στη κονσολα dmesg εμφανιζονται τα εξης ( ας ελπισουμε οτι θα βγει ακρη..):

[email protected]-desktop:~$ dmesg
[ 0.000000] Linux version 2.6.22-14-generic ([email protected]) (gcc version 4.1.3 20070929 (prerelease) (Ubuntu 4.1.2-16ubuntu2)) #1 SMP Tue Feb 12 07:42:25 UTC 2008 (Ubuntu 2.6.22-14.52-generic)
[ 0.000000] BIOS-provided physical RAM map:
[ 0.000000] BIOS-e820: 0000000000000000 - 000000000009fc00 (usable)
[ 0.000000] BIOS-e820: 000000000009fc00 - 00000000000a0000 (reserved)
[ 0.000000] BIOS-e820: 00000000000e6000 - 0000000000100000 (reserved)
[ 0.000000] BIOS-e820: 0000000000100000 - 000000001ff2fc00 (usable)
[ 0.000000] BIOS-e820: 000000001ff2fc00 - 000000001ff30000 (ACPI NVS)
[ 0.000000] BIOS-e820: 000000001ff30000 - 000000001ff40000 (ACPI data)
[ 0.000000] BIOS-e820: 000000001ff40000 - 000000001fff0000 (ACPI NVS)
[ 0.000000] BIOS-e820: 000000001fff0000 - 0000000020000000 (reserved)
[ 0.000000] BIOS-e820: 00000000fecf0000 - 00000000fecf1000 (reserved)
[ 0.000000] BIOS-e820: 00000000fed20000 - 00000000feda0000 (reserved)
[ 0.000000] 0MB HIGHMEM available.
[ 0.000000] 511MB LOWMEM available.
[ 0.000000] found SMP MP-table at 000ff780
[ 0.000000] Entering add_active_range(0, 0, 130863) 0 entries of 256 used
[ 0.000000] Zone PFN ranges:
[ 0.000000] DMA 0 -> 4096
[ 0.000000] Normal 4096 -> 130863
[ 0.000000] HighMem 130863 -> 130863
[ 0.000000] early_node_map[1] active PFN ranges
[ 0.000000] 0: 0 -> 130863
[ 0.000000] On node 0 totalpages: 130863
[ 0.000000] DMA zone: 32 pages used for memmap
[ 0.000000] DMA zone: 0 pages reserved
[ 0.000000] DMA zone: 4064 pages, LIFO batch:0
[ 0.000000] Normal zone: 990 pages used for memmap
[ 0.000000] Normal zone: 125777 pages, LIFO batch:31
[ 0.000000] HighMem zone: 0 pages used for memmap
[ 0.000000] DMI 2.3 present.
[ 0.000000] ACPI: RSDP signature @ 0xC00F61E0 checksum 0
[ 0.000000] ACPI: RSDP 000F61E0, 0014 (r0 ACPIAM)
[ 0.000000] ACPI: RSDT 1FF30000, 0038 (r1 INTEL D865GBF 20040122 MSFT 97)
[ 0.000000] ACPI: FACP 1FF30200, 0081 (r2 INTEL D865GBF 20040122 MSFT 97)
[ 0.000000] ACPI: DSDT 1FF30370, 4231 (r1 INTEL D865GBF 1 MSFT 100000D)
[ 0.000000] ACPI: FACS 1FF40000, 0040
[ 0.000000] ACPI: APIC 1FF30300, 0068 (r1 INTEL D865GBF 20040122 MSFT 97)
[ 0.000000] ACPI: ASF! 1FF345B0, 0099 (r16 LEGEND I865PASF 1 MSFT 100000D)
[ 0.000000] ACPI: TCPA 1FF34649, 0034 (r1 INTEL TBLOEMID 1 MSFT 97)
[ 0.000000] ACPI: WDDT 1FF3467D, 0040 (r1 INTEL OEMWDDT 1 MSFT 100000D)
[ 0.000000] ACPI: PM-Timer IO Port: 0x408
[ 0.000000] ACPI: Local APIC address 0xfee00000
[ 0.000000] ACPI: LAPIC (acpi_id[0x01] lapic_id[0x00] enabled)
[ 0.000000] Processor #0 15:3 APIC version 20
[ 0.000000] ACPI: LAPIC (acpi_id[0x02] lapic_id[0x01] enabled)
[ 0.000000] Processor #1 15:3 APIC version 20
[ 0.000000] ACPI: LAPIC_NMI (acpi_id[0x01] dfl dfl lint[0x1])
[ 0.000000] ACPI: LAPIC_NMI (acpi_id[0x02] dfl dfl lint[0x1])
[ 0.000000] ACPI: IOAPIC (id[0x02] address[0xfec00000] gsi_base[0])
[ 0.000000] IOAPIC[0]: apic_id 2, version 32, address 0xfec00000, GSI 0-23
[ 0.000000] ACPI: INT_SRC_OVR (bus 0 bus_irq 0 global_irq 2 dfl dfl)
[ 0.000000] ACPI: INT_SRC_OVR (bus 0 bus_irq 9 global_irq 9 high level)
[ 0.000000] ACPI: IRQ0 used by override.
[ 0.000000] ACPI: IRQ2 used by override.
[ 0.000000] ACPI: IRQ9 used by override.
[ 0.000000] Enabling APIC mode: Flat. Using 1 I/O APICs
[ 0.000000] Using ACPI (MADT) for SMP configuration information
[ 0.000000] Allocating PCI resources starting at 30000000 (gap: 20000000:decf0000)
[ 0.000000] Built 1 zonelists. Total pages: 129841
[ 0.000000] Kernel command line: root=UUID=52ec2218-f1c7-4341-a172-22df9e637608 ro quiet splash
[ 0.000000] mapped APIC to ffffd000 (fee00000)
[ 0.000000] mapped IOAPIC to ffffc000 (fec00000)
[ 0.000000] Enabling fast FPU save and restore... done.
[ 0.000000] Enabling unmasked SIMD FPU exception support... done.
[ 0.000000] Initializing CPU#0
[ 0.000000] PID hash table entries: 2048 (order: 11, 8192 bytes)
[ 0.000000] Detected 2992.810 MHz processor.
[ 16.764138] Console: colour VGA+ 80x25
[ 16.764373] Dentry cache hash table entries: 65536 (order: 6, 262144 bytes)
[ 16.764589] Inode-cache hash table entries: 32768 (order: 5, 131072 bytes)
[ 16.772858] Memory: 507404k/523452k available (2015k kernel code, 15540k reserved, 915k data, 364k init, 0k highmem)
[ 16.772867] virtual kernel memory layout:
[ 16.772868] fixmap : 0xfff4d000 - 0xfffff000 ( 712 kB)
[ 16.772870] pkmap : 0xff800000 - 0xffc00000 (4096 kB)
[ 16.772871] vmalloc : 0xe0800000 - 0xff7fe000 ( 495 MB)
[ 16.772872] lowmem : 0xc0000000 - 0xdff2f000 ( 511 MB)
[ 16.772873] .init : 0xc03e3000 - 0xc043e000 ( 364 kB)
[ 16.772874] .data : 0xc02f7e86 - 0xc03dce84 ( 915 kB)
[ 16.772875] .text : 0xc0100000 - 0xc02f7e86 (2015 kB)
[ 16.772878] Checking if this processor honours the WP bit even in supervisor mode... Ok.
[ 16.772917] SLUB: Genslabs=22, HWalign=64, Order=0-1, MinObjects=4, CPUs=2, Nodes=1
[ 16.852904] Calibrating delay using timer specific routine.. 5990.25 BogoMIPS (lpj=11980505)
[ 16.852928] Security Framework v1.0.0 initialized
[ 16.852932] SELinux: Disabled at boot.
[ 16.852945] Mount-cache hash table entries: 512
[ 16.853070] CPU: After generic identify, caps: bfebfbff 00000000 00000000 00000000 0000041d 00000000 00000000
[ 16.853079] monitor/mwait feature present.
[ 16.853082] using mwait in idle threads.
[ 16.853088] CPU: Trace cache: 12K uops, L1 D cache: 16K
[ 16.853091] CPU: L2 cache: 1024K
[ 16.853094] CPU: Physical Processor ID: 0
[ 16.853096] CPU: After all inits, caps: bfebfbff 00000000 00000000 0000b180 0000041d 00000000 00000000
[ 16.853107] Compat vDSO mapped to ffffe000.
[ 16.853122] Checking 'hlt' instruction... OK.
[ 16.868987] SMP alternatives: switching to UP code
[ 16.869384] Early unpacking initramfs... done
[ 17.153860] ACPI: Core revision 20070126
[ 17.153916] ACPI: Looking for DSDT in initramfs... error, file /DSDT.aml not found.
[ 17.156067] CPU0: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz stepping 03
[ 17.156086] SMP alternatives: switching to SMP code
[ 17.156206] Booting processor 1/1 eip 3000
[ 17.166337] Initializing CPU#1
[ 17.244734] Calibrating delay using timer specific routine.. 5985.88 BogoMIPS (lpj=11971760)
[ 17.244744] CPU: After generic identify, caps: bfebfbff 00000000 00000000 00000000 0000041d 00000000 00000000
[ 17.244751] monitor/mwait feature present.
[ 17.244758] CPU: Trace cache: 12K uops, L1 D cache: 16K
[ 17.244761] CPU: L2 cache: 1024K
[ 17.244764] CPU: Physical Processor ID: 0
[ 17.244767] CPU: After all inits, caps: bfebfbff 00000000 00000000 0000b180 0000041d 00000000 00000000
[ 17.245145] CPU1: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz stepping 03
[ 17.245186] Total of 2 processors activated (11976.13 BogoMIPS).
[ 17.245314] ENABLING IO-APIC IRQs
[ 17.245497] ..TIMER: vector=0x31 apic1=0 pin1=2 apic2=-1 pin2=-1
[ 17.392791] checking TSC synchronization [CPU#0 -> CPU#1]: passed.
[ 17.412798] Brought up 2 CPUs
[ 17.449507] migration_cost=8
[ 17.449694] Booting paravirtualized kernel on bare hardware
[ 17.449766] Time: 21:37:34 Date: 05/10/108
[ 17.449793] NET: Registered protocol family 16
[ 17.449893] EISA bus registered
[ 17.449899] ACPI: bus type pci registered
[ 17.451080] PCI: PCI BIOS revision 2.10 entry at 0xf0031, last bus=2
[ 17.451082] PCI: Using configuration type 1
[ 17.451084] Setting up standard PCI resources
[ 17.462471] ACPI: EC: Look up EC in DSDT
[ 17.466259] ACPI: Interpreter enabled
[ 17.466264] ACPI: (supports S0 S1 S4 S5)
[ 17.466284] ACPI: Using IOAPIC for interrupt routing
[ 17.473370] ACPI: PCI Root Bridge [PCI0] (0000:00)
[ 17.473393] PCI: Probing PCI hardware (bus 00)
[ 17.473865] PCI quirk: region 0400-047f claimed by ICH4 ACPI/GPIO/TCO
[ 17.473870] PCI quirk: region 0500-053f claimed by ICH4 GPIO
[ 17.474283] PCI: Firmware left 0000:02:08.0 e100 interrupts enabled, disabling
[ 17.474354] PCI: Transparent bridge - 0000:00:1e.0
[ 17.474382] ACPI: PCI Interrupt Routing Table [\_SB_.PCI0._PRT]
[ 17.474482] ACPI: PCI Interrupt Routing Table [\_SB_.PCI0.P0P1._PRT]
[ 17.474557] ACPI: PCI Interrupt Routing Table [\_SB_.PCI0.P0P3._PRT]
[ 17.476698] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKA] (IRQs 3 4 5 6 7 9 10 *11 12 14 15)
[ 17.476869] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKB] (IRQs *3 4 5 6 7 9 10 11 12 14 15)
[ 17.477031] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKC] (IRQs 3 4 5 6 7 9 *10 11 12 14 15)
[ 17.477193] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKD] (IRQs 3 4 *5 6 7 9 10 11 12 14 15)
[ 17.477355] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKE] (IRQs 3 4 *5 6 7 9 10 11 12 14 15)
[ 17.477518] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKF] (IRQs 3 4 5 6 7 9 10 11 12 14 15) *0, disabled.
[ 17.477683] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKG] (IRQs 3 4 5 6 7 9 10 11 12 14 15) *0, disabled.
[ 17.477848] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKH] (IRQs 3 4 5 6 7 *9 10 11 12 14 15)
[ 17.478011] ACPI: Power Resource [URP1] (off)
[ 17.478046] ACPI: Power Resource [FDDP] (off)
[ 17.478081] ACPI: Power Resource [LPTP] (off)
[ 17.478099] Linux Plug and Play Support v0.97 (c) Adam Belay
[ 17.478111] pnp: PnP ACPI init
[ 17.478124] ACPI: bus type pnp registered
[ 17.481505] pnp: PnP ACPI: found 14 devices
[ 17.481508] ACPI: ACPI bus type pnp unregistered
[ 17.481513] PnPBIOS: Disabled by ACPI PNP
[ 17.481575] PCI: Using ACPI for IRQ routing
[ 17.481579] PCI: If a device doesn't work, try "pci=routeirq". If it helps, post a report
[ 17.485526] NET: Registered protocol family 8
[ 17.485529] NET: Registered protocol family 20
[ 17.485604] pnp: 00:0c: ioport range 0x400-0x47f has been reserved
[ 17.485607] pnp: 00:0c: ioport range 0x680-0x6ff has been reserved
[ 17.485610] pnp: 00:0c: ioport range 0x500-0x53f has been reserved
[ 17.485614] pnp: 00:0c: iomem range 0xfec00000-0xfec00fff has been reserved
[ 17.485617] pnp: 00:0c: iomem range 0xfee00000-0xfee00fff has been reserved
[ 17.485621] pnp: 00:0c: iomem range 0xfed20000-0xfed9ffff could not be reserved
[ 17.485627] pnp: 00:0d: iomem range 0x0-0x9ffff could not be reserved
[ 17.485631] pnp: 00:0d: iomem range 0xc0000-0xdffff could not be reserved
[ 17.485634] pnp: 00:0d: iomem range 0xe0000-0xfffff could not be reserved
[ 17.485637] pnp: 00:0d: iomem range 0x100000-0x1fffffff could not be reserved
[ 17.488658] Time: tsc clocksource has been installed.
[ 17.516012] PCI: Bridge: 0000:00:01.0
[ 17.516015] IO window: disabled.
[ 17.516020] MEM window: fc900000-fe9fffff
[ 17.516024] PREFETCH window: d4800000-f47fffff
[ 17.516029] PCI: Bridge: 0000:00:1e.0
[ 17.516033] IO window: b000-bfff
[ 17.516038] MEM window: fea00000-feafffff
[ 17.516042] PREFETCH window: disabled.
[ 17.516059] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1e.0 to 64
[ 17.516070] NET: Registered protocol family 2
[ 17.552771] IP route cache hash table entries: 4096 (order: 2, 16384 bytes)
[ 17.552809] TCP established hash table entries: 16384 (order: 5, 196608 bytes)
[ 17.552917] TCP bind hash table entries: 16384 (order: 5, 131072 bytes)
[ 17.552992] TCP: Hash tables configured (established 16384 bind 16384)
[ 17.552995] TCP reno registered
[ 17.564876] checking if image is initramfs... it is
[ 18.016431] Switched to high resolution mode on CPU 0
[ 18.016524] Switched to high resolution mode on CPU 1
[ 18.131570] Freeing initrd memory: 7124k freed
[ 18.132197] audit: initializing netlink socket (disabled)
[ 18.132213] audit(1213133854.096:1): initialized
[ 18.134711] VFS: Disk quotas dquot_6.5.1
[ 18.134777] Dquot-cache hash table entries: 1024 (order 0, 4096 bytes)
[ 18.134878] io scheduler noop registered
[ 18.134881] io scheduler anticipatory registered
[ 18.134883] io scheduler deadline registered
[ 18.134899] io scheduler cfq registered (default)
[ 18.134989] Boot video device is 0000:01:00.0
[ 18.135173] isapnp: Scanning for PnP cards...
[ 18.488705] isapnp: No Plug & Play device found
[ 18.516528] Real Time Clock Driver v1.12ac
[ 18.516637] Serial: 8250/16550 driver $Revision: 1.90 $ 4 ports, IRQ sharing enabled
[ 18.516730] serial8250: ttyS0 at I/O 0x3f8 (irq = 4) is a 16550A
[ 18.517481] 00:08: ttyS0 at I/O 0x3f8 (irq = 4) is a 16550A
[ 18.518315] RAMDISK driver initialized: 16 RAM disks of 65536K size 1024 blocksize
[ 18.518538] input: Macintosh mouse button emulation as /class/input/input0
[ 18.518639] PNP: PS/2 Controller [PNP0303:PS2K,PNP0f03:PS2M] at 0x60,0x64 irq 1,12
[ 18.521511] serio: i8042 KBD port at 0x60,0x64 irq 1
[ 18.521519] serio: i8042 AUX port at 0x60,0x64 irq 12
[ 18.521720] mice: PS/2 mouse device common for all mice
[ 18.521857] EISA: Probing bus 0 at eisa.0
[ 18.521899] EISA: Detected 0 cards.
[ 18.521991] TCP cubic registered
[ 18.522003] NET: Registered protocol family 1
[ 18.522027] Using IPI No-Shortcut mode
[ 18.522189] Magic number: 12:559:651
[ 18.522342] hash matches device PNP0A03:00
[ 18.522601] Freeing unused kernel memory: 364k freed
[ 18.545851] input: AT Translated Set 2 keyboard as /class/input/input1
[ 19.746223] AppArmor: AppArmor initialized<5>audit(1213133855.596:2): type=1505 info="AppArmor initialized" pid=1206
[ 19.753303] fuse init (API version 7.8)
[ 19.758625] Failure registering capabilities with primary security module.
[ 19.797769] ACPI: Processor [CPU1] (supports 8 throttling states)
[ 19.797793] ACPI: Processor [CPU2] (supports 8 throttling states)
[ 20.493187] SCSI subsystem initialized
[ 20.502022] libata version 2.21 loaded.
[ 20.507381] ata_piix 0000:00:1f.1: version 2.11
[ 20.507399] PCI: Enabling device 0000:00:1f.1 (0005 -> 0007)
[ 20.507413] ACPI: PCI Interrupt 0000:00:1f.1[A] -> GSI 18 (level, low) -> IRQ 16
[ 20.507459] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1f.1 to 64
[ 20.507549] scsi0 : ata_piix
[ 20.507611] scsi1 : ata_piix
[ 20.507783] ata1: PATA max UDMA/133 cmd 0x000101f0 ctl 0x000103f6 bmdma 0x0001ffa0 irq 14
[ 20.507788] ata2: PATA max UDMA/133 cmd 0x00010170 ctl 0x00010376 bmdma 0x0001ffa8 irq 15
[ 20.508817] usbcore: registered new interface driver usbfs
[ 20.508853] usbcore: registered new interface driver hub
[ 20.508894] usbcore: registered new device driver usb
[ 20.510425] USB Universal Host Controller Interface driver v3.0
[ 20.536875] Floppy drive(s): fd0 is 1.44M
[ 20.559493] FDC 0 is a post-1991 82077
[ 20.594436] e100: Intel(R) PRO/100 Network Driver, 3.5.17-k4-NAPI
[ 20.594441] e100: Copyright(c) 1999-2006 Intel Corporation
[ 20.672339] ata1.00: ATA-6: WDC WD1200JB-00EVA0, 15.05R15, max UDMA/100
[ 20.672344] ata1.00: 234441648 sectors, multi 16: LBA48
[ 20.688301] ata1.00: configured for UDMA/100
[ 21.170986] ata2.00: ATAPI: HL-DT-ST DVDRAM GSA-4120B, A102, max UDMA/33
[ 21.170992] ata2.01: ATAPI: DVD-ROM DDU1621, VER S4.1, max UDMA/33
[ 21.342896] ata2.00: configured for UDMA/33
[ 21.514810] ata2.01: configured for UDMA/33
[ 21.514960] scsi 0:0:0:0: Direct-Access ATA WDC WD1200JB-00E 15.0 PQ: 0 ANSI: 5
[ 21.519113] scsi 1:0:0:0: CD-ROM HL-DT-ST DVDRAM GSA-4120B A102 PQ: 0 ANSI: 5
[ 21.519445] scsi 1:0:1:0: CD-ROM SONY DVD-ROM DDU1621 S4.1 PQ: 0 ANSI: 5
[ 21.519538] ata_piix 0000:00:1f.2: MAP [ P0 -- P1 -- ]
[ 21.519562] ACPI: PCI Interrupt 0000:00:1f.2[A] -> GSI 18 (level, low) -> IRQ 16
[ 21.519609] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1f.2 to 64
[ 21.519664] scsi2 : ata_piix
[ 21.519722] scsi3 : ata_piix
[ 21.519861] ata3: SATA max UDMA/133 cmd 0x0001ec00 ctl 0x0001e802 bmdma 0x0001dc00 irq 16
[ 21.519867] ata4: SATA max UDMA/133 cmd 0x0001e400 ctl 0x0001e002 bmdma 0x0001dc08 irq 16
[ 21.849263] ACPI: PCI Interrupt 0000:00:1d.0[A] -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 17
[ 21.849282] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1d.0 to 64
[ 21.849288] uhci_hcd 0000:00:1d.0: UHCI Host Controller
[ 21.849532] uhci_hcd 0000:00:1d.0: new USB bus registered, assigned bus number 1
[ 21.849566] uhci_hcd 0000:00:1d.0: irq 17, io base 0x0000cc00
[ 21.849746] usb usb1: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 21.849790] hub 1-0:1.0: USB hub found
[ 21.849800] hub 1-0:1.0: 2 ports detected
[ 21.863679] sd 0:0:0:0: [sda] 234441648 512-byte hardware sectors (120034 MB)
[ 21.863700] sd 0:0:0:0: [sda] Write Protect is off
[ 21.863705] sd 0:0:0:0: [sda] Mode Sense: 00 3a 00 00
[ 21.863736] sd 0:0:0:0: [sda] Write cache: enabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
[ 21.863843] sd 0:0:0:0: [sda] 234441648 512-byte hardware sectors (120034 MB)
[ 21.863867] sd 0:0:0:0: [sda] Write Protect is off
[ 21.863873] sd 0:0:0:0: [sda] Mode Sense: 00 3a 00 00
[ 21.863909] sd 0:0:0:0: [sda] Write cache: enabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
[ 21.863915] sda: sda1 sda2 < sda5 >
[ 21.904836] sd 0:0:0:0: [sda] Attached SCSI disk
[ 21.909703] sd 0:0:0:0: Attached scsi generic sg0 type 0
[ 21.909734] sr 1:0:0:0: Attached scsi generic sg1 type 5
[ 21.909763] scsi 1:0:1:0: Attached scsi generic sg2 type 5
[ 21.925344] sr0: scsi3-mmc drive: 40x/40x writer dvd-ram cd/rw xa/form2 cdda tray
[ 21.925351] Uniform CD-ROM driver Revision: 3.20
[ 21.925709] sr 1:0:0:0: Attached scsi CD-ROM sr0
[ 21.928182] sr1: scsi3-mmc drive: 39x/40x cd/rw xa/form2 cdda tray
[ 21.928587] sr 1:0:1:0: Attached scsi CD-ROM sr1
[ 21.950607] ACPI: PCI Interrupt 0000:02:08.0[A] -> GSI 20 (level, low) -> IRQ 18
[ 21.964622] ACPI: PCI Interrupt 0000:00:1d.1 -> GSI 19 (level, low) -> IRQ 19
[ 21.964637] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1d.1 to 64
[ 21.964643] uhci_hcd 0000:00:1d.1: UHCI Host Controller
[ 21.964781] uhci_hcd 0000:00:1d.1: new USB bus registered, assigned bus number 2
[ 21.964811] uhci_hcd 0000:00:1d.1: irq 19, io base 0x0000d000
[ 21.965015] usb usb2: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 21.965055] hub 2-0:1.0: USB hub found
[ 21.965065] hub 2-0:1.0: 2 ports detected
[ 21.973869] e100: eth0: e100_probe: addr 0xfeaef000, irq 18, MAC addr 00:0C:F1:B9:83:1C
[ 22.066503] ACPI: PCI Interrupt 0000:00:1d.2[C] -> GSI 18 (level, low) -> IRQ 16
[ 22.066521] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1d.2 to 64
[ 22.066527] uhci_hcd 0000:00:1d.2: UHCI Host Controller
[ 22.066564] uhci_hcd 0000:00:1d.2: new USB bus registered, assigned bus number 3
[ 22.066591] uhci_hcd 0000:00:1d.2: irq 16, io base 0x0000d400
[ 22.066735] usb usb3: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 22.066777] hub 3-0:1.0: USB hub found
[ 22.066786] hub 3-0:1.0: 2 ports detected
[ 22.125386] Attempting manual resume
[ 22.125391] swsusp: Resume From Partition 8:5
[ 22.125393] PM: Checking swsusp image.
[ 22.125581] PM: Resume from disk failed.
[ 22.158999] kjournald starting. Commit interval 5 seconds
[ 22.159011] EXT3-fs: mounted filesystem with ordered data mode.
[ 22.170487] ACPI: PCI Interrupt 0000:00:1d.3[A] -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 17
[ 22.170507] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1d.3 to 64
[ 22.170512] uhci_hcd 0000:00:1d.3: UHCI Host Controller
[ 22.170554] uhci_hcd 0000:00:1d.3: new USB bus registered, assigned bus number 4
[ 22.170591] uhci_hcd 0000:00:1d.3: irq 17, io base 0x0000d800
[ 22.170766] usb usb4: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 22.170827] hub 4-0:1.0: USB hub found
[ 22.170840] hub 4-0:1.0: 2 ports detected
[ 22.274545] ACPI: PCI Interrupt 0000:00:1d.7[D] -> GSI 23 (level, low) -> IRQ 20
[ 22.274560] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1d.7 to 64
[ 22.274564] ehci_hcd 0000:00:1d.7: EHCI Host Controller
[ 22.274592] ehci_hcd 0000:00:1d.7: new USB bus registered, assigned bus number 5
[ 22.274627] ehci_hcd 0000:00:1d.7: debug port 1
[ 22.274635] PCI: cache line size of 128 is not supported by device 0000:00:1d.7
[ 22.274646] ehci_hcd 0000:00:1d.7: irq 20, io mem 0xfebffc00
[ 22.278540] ehci_hcd 0000:00:1d.7: USB 2.0 started, EHCI 1.00, driver 10 Dec 2004
[ 22.278629] usb usb5: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 22.278659] hub 5-0:1.0: USB hub found
[ 22.278666] hub 5-0:1.0: 8 ports detected
[ 30.280802] pci_hotplug: PCI Hot Plug PCI Core version: 0.5
[ 30.288370] shpchp: Standard Hot Plug PCI Controller Driver version: 0.4
[ 30.308372] input: PC Speaker as /class/input/input2
[ 30.350954] intel_rng: Firmware space is locked read-only. <4>intel_rng: If you can't or
[ 30.350958] don't want to <4>intel_rng: disable this in firmware setup, and <4>intel_rng: if
[ 30.350961] you are certain that your <4>intel_rng: system has a functional
[ 30.350963] RNG, try<4>intel_rng: using the 'no_fwh_detect' option.
[ 30.394620] Linux agpgart interface v0.102 (c) Dave Jones
[ 30.397128] agpgart: Detected an Intel 865 Chipset.
[ 30.400496] agpgart: AGP aperture is 64M @ 0xf8000000
[ 30.778023] iTCO_vendor_support: vendor-support=0
[ 30.779521] iTCO_wdt: Intel TCO WatchDog Timer Driver v1.01 (21-Jan-2007)
[ 31.036021] input: ImPS/2 Generic Wheel Mouse as /class/input/input3
[ 31.041717] iTCO_wdt: Found a ICH5 or ICH5R TCO device (Version=1, TCOBASE=0x0460)
[ 31.041767] iTCO_wdt: initialized. heartbeat=30 sec (nowayout=0)
[ 31.041874] parport_pc 00:09: reported by Plug and Play ACPI
[ 31.041901] parport0: PC-style at 0x378, irq 7 [PCSPP,TRISTATE,EPP]
[ 31.050653] nvidia: module license 'NVIDIA' taints kernel.
[ 31.309033] ACPI: PCI Interrupt 0000:01:00.0[A] -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 17
[ 31.309297] NVRM: loading NVIDIA UNIX x86 Kernel Module 100.14.19 Wed Sep 12 14:12:24 PDT 2007
[ 31.559551] ACPI: PCI Interrupt 0000:00:1f.5 -> GSI 17 (level, low) -> IRQ 21
[ 31.559569] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1f.5 to 64
[ 31.981333] intel8x0_measure_ac97_clock: measured 52080 usecs
[ 31.981336] intel8x0: clocking to 48000
[ 32.379447] lp0: using parport0 (interrupt-driven).
[ 32.432743] Adding 1510068k swap on /dev/sda5. Priority:-1 extents:1 across:1510068k
[ 32.713343] EXT3 FS on sda1, internal journal
[ 33.811435] No dock devices found.
[ 33.970303] input: Power Button (FF) as /class/input/input4
[ 33.970331] ACPI: Power Button (FF) [PWRF]
[ 33.970458] input: Sleep Button (CM) as /class/input/input5
[ 33.970495] ACPI: Sleep Button (CM) [SLPB]
[ 35.615598] e100: eth0: e100_watchdog: link up, 100Mbps, full-duplex
[ 36.872573] agpgart: Found an AGP 3.0 compliant device at 0000:00:00.0.
[ 36.872591] agpgart: Putting AGP V3 device at 0000:00:00.0 into 8x mode
[ 36.872627] agpgart: Putting AGP V3 device at 0000:01:00.0 into 8x mode
[ 37.460078] Failure registering capabilities with primary security module.
[ 37.729461] ppdev: user-space parallel port driver
[ 38.290861] audit(1213133874.708:3): type=1503 operation="inode_permission" requested_mask="a" denied_mask="a" name="/dev/tty" pid=4952 profile="/usr/sbin/cupsd"
[ 38.422413] apm: BIOS version 1.2 Flags 0x03 (Driver version 1.16ac)
[ 38.422420] apm: disabled - APM is not SMP safe.
[ 43.872164] Bluetooth: Core ver 2.11
[ 43.872588] NET: Registered protocol family 31
[ 43.872595] Bluetooth: HCI device and connection manager initialized
[ 43.872603] Bluetooth: HCI socket layer initialized
[ 43.955394] Bluetooth: L2CAP ver 2.8
[ 43.955400] Bluetooth: L2CAP socket layer initialized
[ 44.055685] Bluetooth: RFCOMM socket layer initialized
[ 44.056137] Bluetooth: RFCOMM TTY layer initialized
[ 44.056146] Bluetooth: RFCOMM ver 1.8
[ 47.903554] NET: Registered protocol family 17
[ 62.609662] NET: Registered protocol family 10
[ 62.609790] lo: Disabled Privacy Extensions
[ 73.484355] eth0: no IPv6 routers present
[email protected]-desktop:~$

Καλημέρα,
Προσωπικά δεν βλέπω να βγάζει κάποιο λάθος, ( αν κάποιος βλέπει κάτι ας το πει ), οπότε δεν μπορώ να δω κάποια αιτία για την μαύρη σου οθόνη.
Κοίτα .. παρακολούθησε το λίγες μέρες να δεις τι κάνει και όποτε και αν σου κάνει νούμερα πάλι, σημείωσε τι ακριβώς σου έκανε με όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς εκείνη την ώρα. Διαφορετικά στις εικασίες θα παραμείνουμε.
Και κοίτα. Ότι λεπτομέρειες κρατήσεις κράτα τες χωριστά για το desktop και το laptop γιατί διαφορετικά δεν μας βλέπω να βγάζουμε άκρη.

δοκίμασε να τρεξεις χωρις cron μερικές μέρες. αλλά για κοίτα τι services τρεχει το cron