Απο το 2007 στο... 2008

lynx | Τρί, 03/25/2008 - 18:28 | 3' | 2

Ενα πληρως ενημερωμενο PCLOS 2007 δεν εχει να ζηλεψει σχεδον τιποτα απο τις αναβαθμισμενες εκδοσεις που φερουν το σικατο 2008 στον τιτλο τους. Με αυτο το "σχεδον" θα ασχοληθουμε σε αυτο το τοπικ προσπαθωντας να κανουμε τις αλλαγες που θα μας φερουν πιο κοντα στο ... μελλον.

Βημα 1. Ας ανανεωσουμε τη λιστα των πακετων. Ανοιγουμε το synaptic και επιλεγουμε reload-> Mark all upgrades -> apply. Αυτο ηταν !

Βημα 2. Νεο kernel. Στο synaptic επιλεγουμε search και απο τη λιστα που εμφανιζεται διαλεγουμε εναν πυρηνα της μορφης kernel-2.6.24.3.tex2. Αυτο θα δουλεψει για τα περισσοτερα desktop συστηματα. (Καλο ειναι να μην απεγκαθιστουμε αμεσως τον πυρηνα με τον οποιο δουλευουμε πριν βεβαιωθουμε για την αξιοπιστια του νεου. )

Βημα 3. Νεοι drivers για την καρτα γραφικων μας. Στο πεδιο του search γραφουμε τον τυπο της καρτας που διαθετουμε και επιλεγουμε τον τελευταιο οδηγο πχ nvidia-169.xx ή nvidia-171.xx (αυτος ειναι beta στο testing με υποστηριξη και για geforce 9600 gt καρτες !! )

Βημα 4. Αφαιρεση !!! Μεχρι στιγμης εμαθα οτι μπορουμε να αφαιρεσουμε καποια πακετα για να επιταχυνθει το συστημα χωρις να χασει σε σταθεροτητα. Αυτα ειναι τα LVM2 και DMRAID τα οποια εγκαθιστανται στο 2007 αλλα οχι στο minime 2008. Τα πακετα αυτα ας μην τα απεγκαταστησουν οσοι εχουν raid συστοιχιες δισκων.

Αν βρω κατι νεοτερο θα επανελθω.

Φόρουμ
Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Εγώ που σήμερα έκανα upgrade στο PCLOS το σύστημα "έσπασε" (πριν το ποστ του lynx).Ήταν ενεργοποιημένα τα 3D γραφικά αλλά τα απενεργοποιήσα και τώρα δείχνει άλλα ντάλλον πράγματα (μικρότερη ανάλυση,χαλασμένα γραφικά κ.α)...Τεσπα παίζει να κάνω φορμάτ στο παρτίσον για καμιά άλλη διανομή,αν δεν βρω λύση.

-------------------

Η ΔΕΗ σας εύχεται Καλές Διακοπές !!!!

thanos] Εγώ που σήμερα έκανα upgrade στο PCLOS το σύστημα "έσπασε" (πριν το ποστ του lynx).Ήταν ενεργοποιημένα τα 3D γραφικά αλλά τα απενεργοποιήσα και τώρα δείχνει άλλα ντάλλον πράγματα (μικρότερη ανάλυση,χαλασμένα γραφικά κ.α)...Τεσπα παίζει να κάνω φορμάτ στο παρτίσον για καμιά άλλη διανομή,αν δεν βρω λύση.

-------------------

Η ΔΕΗ σας εύχεται Καλές Διακοπές !!!!

Δοκιμασε να ενεργοποιησεις την καρτα γραφικων σου απο το configure your computer -> υλικο -> ρυθμιση εξυπηρετητη γραφικων

και για 3d εφε σε nvidia να προσθεσεις Option "AddARGBGLXVisuals" "True"  στο section "device" του xorg.conf ή να επαναφερεις το παλιο καλο xorg.conf που δουλευε (αν το εχεις κανει backup)

---

always look on the Tux side of life