Adobe photoshop CS3 και Mint

kostasp | Πέμ, 03/13/2008 - 19:56 | 1' | 7

Ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να εγκαταστήσω το Adobe Photoshop CS3 στην Mint και με ποιο τρόπο ώστε να μπορώ να εκμεταλλευτώ όλες τις δυνατότητες του...Ευχαριστώ...!

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

http://www.linuxinsider.gr/content/photoshop-cs2-%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-linux-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CF%89-wine

 

(ναι ξερω, ειναι cs2  -το cs3 δεν νομιζω  -ακομα-)

 

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

Το θέμα το έχουμε ξανασυζητήσει εδώ:

http://www.linuxinsider.gr/node/1283

Για να εκμεταλλευτείς όλες τις δυνατότητές του CS3, η λύση (αν έχεις Core 2 Duo) είναι το virtual box. Αντιγράφω από το παραπάνω thread:

"...να τρέχει Windows+Photoshop μέσα στο VirtualBox. Στο http://www.linuxinsider.gr/node/200 υπάρχει ένα αναλυτικό tutorial, αν και η εγκατάστασή του VirtualBox είναι απλούστατη. Στη συνέχεια ακολουθώντας τις οδηγίες του τεύχους 17 μπορεί να τρέχει το Photoshop με ένα κλικ από την επιφάνεια εργασίας του Linux του.

To tutorial του περιοδικού έχει ένα λάθος το οποίο έχει διορθωθεί εδώ: http://www.linuxinsider.gr/forum/virtualbox

Χρήσιμη είναι η κουβέντα που έκαναν οι χρήστες σε αυτό το thread
http://www.linuxinsider.gr/forum/Προγραμματα-win-σε-linux-με-vmware
"

Εδώ συζήτηση για VMware:
http://www.linuxinsider.gr/node/688

Ευχαριστώ και τους δύο που απαντήσατε,δυστυχώς δεν διαθέτω Core 2 Duo,έχω Intel Pentium4 στα 3,2 GHz.Αυτή την στιγμή διαβάζω τα links που μου έδωσες dimitris για να δω τι θα κάνω...Ξέχασα να αναφέρω ότι δεν έχω στην διάθεση μου το τεύχος 17,έχω ξεκινήσει από το 18!

Βασικά, δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις. Εγκατέστησε το virtual box, εγκατέστησε μέσα τα XP σου, κόψε τους ότι δεν χρειάζονται και εγκατέστησε μέσα εκεί το CS3.

Η άλλη λύση είναι CS2 με Wine.

Και πάντα υπάρχει το Gimp και το Krita στο Linux. Τα έχεις δοκιμάσει;

Διάβασα όλα όσα μου πρότεινες αν και τα είχα ξαναδιαβάσει αλλά επειδή δεν έχω εγκαταστήσει προηγουμένως virtual box μου φαίνονται λιγάκι δυσνόητες οι οδηγίες...αν υπήρχε ένα οδηγός με λίγο πιο απλές οδηγίες...

Το gimp σίγουρα το έχω υπόψην μου αν και δεν το έχω δουλέψει ακόμα,αλλά θέλω να έχω και τα δύο προγράμματα εγκατεστημένα...

Μόλις τώρα πρόσεξα ότι στο τεύχος 18 και όχι στο τεύχος 17 που δεν έχω, έχει αφιέρωμα για το virtual box...για να του ρίξω μια ματιά...!

Βασικά, αν έχεις κάποιο πρόβλημα με τις οδηγίες εγκατάστασης, απλώς ρώτα. Η' στο thread του VirtualBox ή εδώ.
Απλώς προτείνω να προτιμήσεις τις οδηγίες του thread που σου έδωσα:

http://www.linuxinsider.gr/node/200

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται στην αρχή :)