DIKTIO FEDORA

Carpe_Diem_Rj | Κυρ, 01/13/2008 - 23:27 | 1' | 9

Εγκατεστησα το fedora 8 .Εχω συνδεσει το pc μου στο fritz box της hol με lan  και θελω να εχω internet τι ρυθμισεις πρεπει να κανω? Μπορων να βλεπω το δικτυο που εχω σε win? 

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Ας βοηθησει καποιος ρε παιδια....τι ρυθμισεις  πρεπει να κανω για να εχω ιντερνετ?
Εχω το  fritzbox και το συνδεω με λαν....

Δεν έχει να κάνεις και πολλά. IP χρησιμοποιείς static ή παίρνεις απο DHCP. Το router δεν χρειάζεται να τον πειράξεις απλά δώσε ip στο pc και gateway.

Καταρχήν πρέπει να ξέρεις αν το Fritz δίνει δυναμικά διευθύνσεις IP (δηλαδή λειτουργεί με DHCP) ή περιμένει το PC σου να έχει μια στατική IP (static). Για παράδειγμα, αν στα Windows δεν χρειάζονται ρυθμίσεις στο PC σου για να μπαίνει στο Διαδίκτυο, δηλαδή δεν του έβαλες εσύ IP, τότε το Fritz λειτουργεί με DHCP. Επειδή όμως το Fedora (και κάθε Linux) ρυθμίζει κάθε κάρτα δικτύου με DHCP και εφόσον δεν έχεις ήδη Internet, τότε το πιθανότερο είναι ότι λειτουργεί με στατική διεύθυνση.

Αν έχεις Gnome, πήγαινε στο μενού Σύστημα > Διαχείριση > Δίκτυο. Εκεί δώσε τον κωδικό του root (τον όρισες στην εγκατάσταση), και μετά όταν δεις το νέο παράθυρο, κάνε κλικ στο "eth0" και όρισε τη σωστή IP.

Το χειρότερο σενάριο είναι ότι το Fedora δεν έχει ρυθμίσει σωστά την κάρτα δικτύου σου. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να δώσεις την εντολή
/sbin/lspci
από ένα τερματικό (Εφαρμογές > Βοηθήματα ή Εργαλεία Συστήματος > Τερματικό) και να κάνεις copy/paste ότι σου γράψει εδώ για να δούμε τι chip έχεις μπας και βγάλουμε άκρη.

Ela file de mporw na to sindesw de xerw ti paizei. Mhpws prepei na vrw drivers gia linux gia to wlan fritzbox?Thn  ip tou fritz box pws tha thn vrw?
Δε νομιζω οτι εχει στατικη ip...

Λοιπον στα win  το μονο που εβαλα ειναι οτι εγκατεστησα τους drivers του fritz box wlan.Στο TCP/IP σε αυτοματο....
Η καρτα δικτυου που εχω ειναι πανς στην motherboard και ειναι η marvell yukon ethernet 10/100/1000base t-adapter,copperrj-45....

Εβαλα μια ip και μου εχει βγαλει τωρα την συσκευη ενεργη αλλα οταν παω στο mozilla να μπω σε ενα site δεν μπαινει... Μηπως υπαρχει κανενα firewall?

carpe_diem, αδραξε την ευκαιρία να σε βοηθήσουμε, αλλά βοήθα μας κι εμάς. Πριν έγραψες για αυτόματο TCP/ΙP και τώρα λες ότι έβαλες μια IP. Την ίδια IP που έχεις στα Windows, εννοείς ότι έβαλες;

Ως "Προεπιλεγμένη Διεύθυνση πύλης Δικτύου" (κάτω κάτω στην δεύτερη εικόνα του post μου) έχεις βάλει κάτι; Αν δεν υπάρχει εκεί η IP του Fritz δεν πρόκειται να δεις Internet.

Θέμα firewall δεν είναι.

Θέλω να σε βοηθήσω, αλλά δεν βοηθάς κι εσύ .

Σου ζήτησα να εκτελέσεις μια συγκεκριμένη εντολή για να δούμε τι τσιπάκι φοράει η Ethernet κάρτα σου, μπας και είναι αυτό, αλλά δεν μου έδωσες τίποτε. Π.χ. τυχαίνει παλιότερα είχα πρόβλημα με Μarvell τσιπάκια και Fedora...

Φιλε μου σου ειπα η καρτα ειναι η  marvell yukon ethernet 10/100/1000base t-adapter,copperrj-45....

Στα win  ειναι στο αυτοματο δεν εχω βαλει ip..