depmode

philip | Κυρ, 01/13/2008 - 23:27 | 2' | 4

Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.


Έχω εγκαταστήσει το 10.3, και πήγα χθες να ρυθμίσω το wireless dongle WG111v2 netgear.  Για το συγκεκριμμένο έχω γράψει ένα how to στο PCLOS.  Κανένα πρόβλημα στο μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας, με την εντολή lsusb μου δίνει driver present, device present μέσω ndiswrapper.


Το πρόβλημα που έχω είναι ότι, όταν δίνω depmode -a μετά την εγκατάσταση του ndiswrapper, μου λέει ότι δεν υπάρχει τέτοια εντολή.  Επίσης ψάχνοντας μέσα στο /etc, όπου πρέπει να προσθέσουμε στο αρχείο (όχι στο φάκελλο) modules την γραμμή ndiswrapper ώστε να το φορτώνει απευθείας με την εκκίνηση δεν υπάρχει κάν τέτοιο αρχείο. 


Οι ερωτήσεις μου είναι δύο:


1.  Δίνεται διαφορετικά η εντολή depmode -a στο Suse?


2.  Σε ποιό αρχείο αποθηκεύονται τα modules στο suse?


ΥΓ:  Φυσικά μπαίνω στο σύστημα σαν root. 


ΥΓ2: Δουλεύω σε GNOME

philip2007-11-26 12:5:17

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Ευχαριστώ Δημήτρη,

Τώρα υπάρχει το εξής:

Δεν μου φορτώνει το wlan0 με την εκκίνηση, αλλά πρέπει να δώσω την εντολή modprobe ndiswrapper.  Αυτό προφανώς συμβαίνει διότι δεν έχει προστεθεί η γραμμή ndiswrapper  στο αρχείο modules στο /etc.  Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο /etc, ονομάζεται κάπως διαφορετικά;

Μικροδιαφορές φαντάζομαι ανάμεσα στο KDE και το GNOME.

Μια ακόμη παρατήρηση:

Στο παράθυρο σύνδεσης, μπορώ να ορίσω το ESSID name όμως το κομμάτι που πρέπει να ορίσω WEP KEY είναι γκριζαρισμένο (ανενεργό) αν έχει καποιος αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα και έχει λύση θα το εκτιμούσα.

philip2007-11-27 10:41:24

Once again...THANKS

Θα το δοκιμάσω το απόγευμα.  Από ό,τι είδα μάλλον το πρόβλημά μου οφείλεται σε conflict του Knetmanager που χρησιμοποίησα.

Θα γράψω τι έγινε.

Νεώτερα.  Το dongle αναγνωρίζεται προσπαθεί να συνδεθεί αλλά δεν μπορεί.  Μου δίνει μήνυμα να εισάγω το key του δικτύου.  Προφανώς εννοεί το wep key το οποίο και έχω ορίσει κατά το στήσιμο της κάρτας.  Ρυθμίσεις μάλλον είναι το πρόβλημα.  Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει τον ευχαριστώ εν των προταίρων. philip2007-11-29 10:38:38