Compiz σε OpenSuSE 10.3

yiannis | Κυρ, 01/13/2008 - 23:26 | 2' | 2

Καλημέρα σε όλους. έκανα εγκατάσταση το SuSE10.3 και μετά την έγκατασταση του driver της nvidia κάνω εγκατάσταση των xgl/xgl-hardware-lis και compiz και από το yast επιλέγω σαν XServer το Xgl (από το Xorg) -αυτές είναι κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την ενεργοποίηση του compiz σύμφωνα με το documentation του SuSe. Μετά την πρώτη επανεκίνηση δουλεύει καλά, αλλά μετά απο τερματισμό μου εμφανίζει μία λευκή οθόνη  στην οπόια φαίνεται μόνο το ποντίκι. Παίζοντας με το πληκτρολόγιο παρατήρησα ότι ο κύβος περιστρέφεται. Φαίνεται λοιπόν ότι το Xgl δουλεύει. Μήπως έχετε καμιά ιδέα για το τι πάει στραβά; Η κάρτα γραφικών είναι μια Asus GeForce 8800GTX 768MB.

Φόρουμ
Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Δεν χρειάζετε να βάλεις το xgl μια και οι driver της nvidia υποστιρίζουν aiglx δλδ θα μπορείς να τρέξεις το compiz χωρίς να χρειαστεί να επιλέξεις σαν xserver το xgl.Δοκίμασε να το απεγκαταστήσεις και τρέξε το compiz στο υπάρχον xserver.

OΚ, σωστή η παρατήρηση και μάλιστα το compiz τώρα δουλεύει κανονικά. Όταν δοκιμάζω το fusion όμως μου γυρνάει αυτόματα τον Xserver σε xgl με αποτέλεσμα πάλι να φορτώνει σε λευκή οθόνη. Όταν το αλλάζω δουλεύει και το fusion αλλά δεν δουλεύουν όλες οι επιλογές (πχ zoom στον κύβο, skydome κλπ). Με το 10.2 που είχα πριν δουλεύαν τα πάντα μέσω Beryl. Καμιά ιδέα?  Α και κάτι ακόμα αν η επιλογή των χρομάτων είναι στα 16bit δεν δουλεύει καλά.