Φτιάξε την δικιά σου ROM για Android

DimitrisV Channel | Τρί, 08/20/2013 - 18:28 | 13' | 29

Το Android είναι ένα κατά κύριο λόγο ελεύθερο λειτουργικό σύστημα που αναπτύχθηκε κυρίως από την Google. Δυστυχώς, οι οδηγοί για τις περισσότερες των συσκευών και τις περισσότερες των εφαρμογών από την «αγορά» δεν είναι ελεύθεροι όπως στην ελευθερία. Συχνά λειτουργούν εναντίον των συμφερόντων των χρηστών, τους κατασκοπεύουν και μερικές φορές δεν είναι δυνατό ούτε να αφαιρεθούν.

Επειδή είμαστε Linuxάδες  εδώ και δεν μας αρέσει να  λειτουργούν οι εφαρμογές  εναντίων μας  σε αυτό τον οδηγό θα φτιάξουμε την δικιά μας Rom  με ότι & όσα καλούδια θέλουμε ,και όσα δεν τα θέλουμε θα πάρουνε δρόμο!!!!

Οι περισσότεροι θα μου πείτε  : γιατί να κατασκευάσω μια custom rom  ,ενώ υπάρχουν τόσες και τόσες στο Internet ???Η απάντηση είναι πως  η κάθε  ROM που βρίσκουμε έχει φτιαχτεί βάσει με τα ενδιαφέροντα του δημιουργού .Άρα ίσως περιέχουνε άχριστες εφαρμογές που δεν της θέλουμε !

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:

Άδεια ROOT στην συσκευή μας
ROOT Browser
ClockWorkMod

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΜΕ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΕΥΘΗΝΗ !ΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕ ΔΟΥΛΕΨΕΙ Ή ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΖΗΜΙΑ ΔΕΝ ΦΑΙΡΝΩ ΕΥΘΗΝΕΣ!! ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΧΟΥΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΚΣΕΥΕΣ ΜΕ ANDROID & ΔΟΥΛΈΨΑΝΕ !EΠΙΣΗΣ ΟΣΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΥΡΑΓΜΑ ΣΤΗ  ROM ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ  WIFI & ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΟΝΙΑΣ  !

 

Ξεκινάμε smiley

Πρώτα θα πρέπει να κάνετε 1 backup τα αρχεία σας ώστε αν κάτι δε πάει καλά να μπορέσετε να τα επαναφέρετε

Η ROM της συσκευής σας είναι σίγουρα γεμάτη με εφαρμογές που ΔΕΝ θέλετε & υπάρχουν επειδή αυτό θέλει ο κατασκευαστής της συσκευής .Επίσης από αυτές που θέλετε οι ενημερώσεις είναι εγκατεστημένες στη μνήμη & χρησιμοποιούν πολύ χώρο.Πολλοί κι όλας από εσάς  δεν τρελένονται για τους ήχους που περιλαμβάνει η συσκευή τους και θέλουνε να τους διαγράψουνε και να βάλουν άλλους στην θέση τους!!

 

Πρώτα από όλα ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ το Google Play Store από την ROM  !

Για τους περισσότερους, το Play Store είναι η μόνη πηγή για τις εφαρμογές τους. Δεν σας λέει ούτε αν μια εφαρμογή είναι Ελεύθερο Λογισμικό ή όχι !!!. Δυστυχώς, οι περισσότερες εφαρμογές από αυτήν είναι ιδιοκτησιακές.Η χρήση του Google Play απαιτεί έναν Google λογαριασμό.

Για να σβήσουμε το Play Store  πρώτα καταργούμε την ενημέρωση από την συσκευή και μετά  ανοίγουμε το Root Browser & πάμε στον φάκελο /system/app ,όπου εκεί είναι όλες οι εφαρμογές της ROM !Κρατάτε 3 δευτερόλεπτα το δάχτυλό σας πάνω στην εφαρμογή Vending.apk και μετά πατάτε Delete  !Σε κάποιες συσκευές υπάρχει και Vending.odex  ,το διαγράφουμε κι αυτό! Μετά κάνουμε επανεκκίνηση στη συσκευή μας και λογικά ο Launcher δεν πρέπει να δίχνει το Play Store !

 

Για να κατεβάζετε τις εφαρμογές σας υπάρχουν sites όπως το www.androiddrawer.com   ,όπου εχουν τα .apk αρχεία να τα κατεβάσετε & να τα περάσετε χωρίς να ανακατευθεί η Google.

Επίσης υπάρχει και το F-Droid ,μια αγορά για το Android με ΜΟΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ!

Μπορείτε να το κατεβάσετε από το http://f-droid.org/

 

_________________________________________________________________________________

Σε δεύτερη φάση θα  διαλέξουμε ποιες εφαρμογές θα ενημερωθούν και ποιες θα διαγραφτούν από την  ROM μας !!

Ανοίγουμε το Root Browser & πάμε στον φάκελο /system/app ,όπου εκεί είναι όλες οι εφαρμογές της ROM !Κρατάτε 3 δευτερόλεπτα το δάχτυλό σας πάνω στην εφαρμογή όπου δε θέλετε & πατατε "Delete" !Το ίδιο κάνετε & με τα αρχεία .odex ,όπου έχουν ίδιο όνομα με την εφαρμογή όπου θα σβήσετε .

Αν θέλετε να εγκατεστήσετε την νέα έκδοση μιας εφαρμογής που βρίσκεται στην ROM στην ROM,τότε με τον ROOT Browser πάτε στο /data/app ,άντιγράφετε την εφαρμογή στο /system/app & της δίνετε το όνομα  που έχει η παλιά έκδοση της εφαρμογής στην ROM ! .Όταν θα σας πει αν θέλετε να τη αντικατεστήσετε πατήστε YES .

Ίσως κάποιες από τις εφαρμογές που αναβαθμίσατε να το παίξουν “χαλασμένες” ,άλλα μόλις κάνετε επανεκκίνηση θα παίξουν κανονικότατα !!!

(ΝΕW)Οι περισσότεροι θα σκέφτεστε τι θα κάνετε με τα Google Apps !!Τα μόνα που ίσως χριαστήτε είναι τα Maps ! Ιδικά μετά την νέα έκδοση υποστηρίζει να κατεβάσετε όσους χάρτες θέλετε  ώστε να μην χριάζεστε πάντα Internet &  τα Maps  από εδώ & πέρα μιλάνε  & σας λένε πως να στρίψετε όπως κάνει και ένα GPS !Επίσης οι Υπηρεσίες Google & οι Υπηρεσίες Google Play απαγορεύονται να υπάρχουν λόγω πως είναι οι κύριοι λόγοι που φένεστε δημοσίως τι κάνετε !Από τότε που βγήκανε τα Google Play Games όσοι έχουν Gmail βλέπουν τι κάνετε μέσω των Υπηρεσιών Google play!!!!

 

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ:ΔΕΝ ΣΒΗΝΟΥΕ ΤΟΝ LAUNCHER ,KAI AΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟΝ  !!!!

_________________________________________________________________________________

Το επόμενο πράγμα που θα κάνουμε είναι να προσθέσουμε μερικές εφαρμογές στην ROM  τις οποιές τις θέλουμε μόνιμα στην συσκευή μας & θα πιάνουνε λιγότερο χώρο στην μνήμη !

Η βασική εφαρμογή που θα δώsω το λινκ είναι το  Facebook  !!!Η νέα έκδοση της εφαρμογής έχει άδεια να ανοίγει την φωτογραφική σας μηχανη (του κινητού) και να τραβάει φωτογραφίες που πάνε απευθείας στην ομάδα του Facebook !Επίσης έχει δικαίωμα να βλέπει επαφές και άλλα προσωπικά σας στοιχεία !

Στο http://mediafire.com/?mc05vtc4nknwga0 θα βρείτε μια παλιά έκδση του Facebook που δεν έχει τέτοια τέρατα κώδικα !Πως θα το βάλουμε στην ROM?

Πρώτα από όλα εγκατεστούμε την συγκεκριμένη έκδοση  που έχει το λινκ ως απλά μια εφαρμογή .Μετά με τον ROOT BROWSER   πάτε στο /data/app ,άντιγράφετε την εφαρμογή στο /system/app και την ονομάζεται Facebook.apk

Mια ακόμη καλή εφαρμογή είναι το Clean Master που θα το βρείτε εδώ: http://www.androiddrawer.com/10504/download-clean-master-cleaner-3-4-0-app-apk/#.UhN1NH_YwSk  !Την βάζεται στην ROM με τον ίδιο τρόπο που κάναμε και το Facebook (Άντε θα το πω άλλη μια φορά : εγκατεστούμε την συγκεκριμένη έκδοση  που έχει το λινκ ως απλά μια εφαρμογή .Μετά με τον ROOT BROWSER   πάτε στο /data/app ,άντιγράφετε την εφαρμογή στο /system/app ) ,όμως θα την ονομάσετε Clean Master.apk

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με άλλες εφαρμογές όπως twitter ,Viber,Firefox κ.α ,μόνο που πρέπει να προσέχετε μην γεμίσετε την ROM  σας γιατί έχουμε ακόμα μερικά πράγματα να κάνουμε !!

ΠΡΟΣΟΧΗ:ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ LAUNCHER ΣΤΗΝ ROM ,ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Tώρα θα προσθέσουμε καινούριος ήχυς στην συσκευή μας ,και αν θέλουμε διαγράφουμε κάποιους!

Ανοίγουμε τον  ROOT BROWSER  και πάμε /system/media /audio

Εκεί θα δούμε τρεις φακέλους : alarms (Ξυπνητήρια) ,notifications ( Ειδοποιήσεις),ringtones (Ήχους κλήσης) & ui (συστήματος )

Στους παραπάνω φακέλους ότι βάζουμε εμφανίζεται αυτόματα στα ενσωματομένα  πολυμέσα της συσκευής !

Για να σας βοηθήσω εδώ: https://docs.google.com/file/d/0B78PXSShu-RkUTI5NlVwTnhkSmM/edit?pli=1 θα βρείτε ένα αρχείο .rar  όπου έχει μέσα όλους τους ήχους του S I I I  !Eπειδή είναι τεράστια τα κομμάτια ήχουν καλήτερα να διαλέξετε αυτά που σας αρέσουν και να βάλετε μόνο μερικά .!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ:ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ UI  ΔΕΝ ΤΑ ΠΥΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΧΟΙ  ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ !!!!

ΑΦΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ MICRO-SD ,ΝΑ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑΡΕΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ,ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΒΑΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΗΣΕΙΣ/ΑΠΟΡΡΗΤΟ/ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΓΟΣΤΑΣΙΑΚΩΝ ΡΥΘΜΗΣΕΩΝ (Αν και για την ακρίβεια δεν θα είναι πια εγοστασιακές ;)  ΚΑΙ ΒΑΖΕΤΕ ΤΙΚ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΟΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ SD ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ!

Αν παραλήψετε το παραπάνω βήμα θα έχετε μεγάλα προβλήματα σε θέμα ταχύτητας,χώρου & ERRORS !!!

 

ΜΕΡΙΚΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ :

Το root browser θα τον βρειτε εδω: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jrummy.root.browserfree

ή

http://mediafire.com/?01a7h0i2thm597t

 

Ο Holo Launcher είναι ένας από τους πιο γρήγορους launchers και δεν κολλάει (σχεδόν) καθόλου : http://dfiles.eu/files/3t3z9qy66

Μην τον βάλεται στην ROM ,εγκατεστήστε τον μετά τα πυράγματα σας

 

Αν  θέλετε να ξε-rootάρετε την συσκευή σας μετά από όλα αυτά ,διαγράφετε από το /system/app  το Superuser.apk και Superuser.odex (Δεν υπάρχει πάντα το .odex) ,όμως μετά από αυτό πρέπει να κάνετε Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμήσεων όπως σας έδιξα πιο πάνω !!!

 

Αν έχετε κάποιο ερώτημα γράφτε σχόλιο από κάτω !Επίσης θέλω να ξέρω πόσο χώρο και ταχύτητα γλυτώσατε!!!

 

 

Δημήτρης Βαγιακάκος

Βρείτε με στο  Facebook : www.facebook.com/linuxakias

 

 

Το κείμενο είναι για προσωπική χρήση .Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου !

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Μπραβο για τον οδηγο, αλλα ρε Δημητρη εχεις κανει ορθογραφικα που βγαζουν ματι παρολο που υπαρχει ο ορθογραφικος ελεγχος στο φορουμ.

Επισης μια επισημανση οσο αφορα το τελευταιο σχολιο, γιατι απαγορευεται η αντιγραφη και αναπαραγωγη? Σαν linuxakias που εισαι και αφου χρησιμοποιεις ΕΛ/ΛΑΚ, θα πρεπε να επιτρεπεις την αντιγραφη, αναπαραγωγη και αλλαγη-διορθωση του οδηγου σου.

Άλλο να διαβασεις κατι και να προσθεσεις κατι βασει σε αυτο και αλλο να αντιγραψεις το κειμενο και να το παρουσιασεις σαν δικο σου!!!Επισης τοβ συγκεκριμενο οδηγο δεν τον εγραψα σε 15 λεπτα! Μου πηρε 2 ωρες να ο γραψω πρωτα στο writer του libre office,να κανω ελενχο αν βγαζουν νόιμα αυτα που γραφω,να το αντιγραψω στο linuxinside,να φτιαξω τις σειρες, εντονα ,γραμμες κτλπ , να ψαξω και να προσθεσω εικονες ,να κανω δοκιμες εμφανισης,να ψαξω να βρω τα αρχεια σε .apk κτλπ. ,και μετα να το βρω καπου αλλου ολόιδιο οπως το εχω γραψει εγω,σε αλλο site.

Δημήτρης Β.]Άλλο να διαβασεις κατι και να προσθεσεις κατι βασει σε αυτο και αλλο να αντιγραψεις το κειμενο και να το παρουσιασεις σαν δικο σου!!!Επισης τοβ συγκεκριμενο οδηγο δεν τον εγραψα σε 15 λεπτα! Μου πηρε 2 ωρες να ο γραψω πρωτα στο writer του libre office,να κανω ελενχο αν βγαζουν νόιμα αυτα που γραφω,να το αντιγραψω στο linuxinside,να φτιαξω τις σειρες, εντονα ,γραμμες κτλπ , να ψαξω και να προσθεσω εικονες ,να κανω δοκιμες εμφανισης,να ψαξω να βρω τα αρχεια σε .apk κτλπ. ,και μετα να το βρω καπου αλλου ολόιδιο οπως το εχω γραψει εγω,σε αλλο site.

Προφανώς, ο Δημήτρης Β. εννοεί ότι επιτρέπεται η αναπαραγωγή του οδηγού που έγραψε αλλά θα πρέπει να αναφέρεται η πηγή του άρθρου (όπως συμβαίνει με όλα τα άρθρα του linuxinsider.gr που έχουν άδεια Creative Commons BY-NC-SA). 

Αυτό που δεν επιτρέπεται (γιατί δεν είναι σωστό) είναι να πάρει κάποιος τα κείμενο αυτό (και γενικά οποιοδήποτε κείμενο από οποιοδήποτε site) και να το παρουσιάσει ως δικό του κάπου αλλού...

dimitris]

Δημήτρης Β.]Άλλο να διαβασεις κατι και να προσθεσεις κατι βασει σε αυτο και αλλο να αντιγραψεις το κειμενο και να το παρουσιασεις σαν δικο σου!!!Επισης τοβ συγκεκριμενο οδηγο δεν τον εγραψα σε 15 λεπτα! Μου πηρε 2 ωρες να ο γραψω πρωτα στο writer του libre office,να κανω ελενχο αν βγαζουν νόιμα αυτα που γραφω,να το αντιγραψω στο linuxinside,να φτιαξω τις σειρες, εντονα ,γραμμες κτλπ , να ψαξω και να προσθεσω εικονες ,να κανω δοκιμες εμφανισης,να ψαξω να βρω τα αρχεια σε .apk κτλπ. ,και μετα να το βρω καπου αλλου ολόιδιο οπως το εχω γραψει εγω,σε αλλο site.

Προφανώς, ο Δημήτρης Β. εννοεί ότι επιτρέπεται η αναπαραγωγή του οδηγού που έγραψε αλλά θα πρέπει να αναφέρεται η πηγή του άρθρου (όπως συμβαίνει με όλα τα άρθρα του linuxinsider.gr που έχουν άδεια Creative Commons BY-NC-SA). 

Αυτό που δεν επιτρέπεται (γιατί δεν είναι σωστό) είναι να πάρει κάποιος τα κείμενο αυτό (και γενικά οποιοδήποτε κείμενο από οποιοδήποτε site) και να το παρουσιάσει ως δικό του κάπου αλλού...

Φυσικα και δεν ειναι σωστο να παρει καποιος το κειμενο και να το δημοσιευσει για δικο του χωρις να αναφερει την πηγη. Σε καμια περιπτωση δεν εννοησα κατι τετοιο. Απλα ετσι οπως το εγραψε ειναι σαν μην επιτρεπει καν την αναπαραγωγη του οδηγου για αυτο μου εκανε εντυπωση.

 O οδηγός ενημερώθηκε !!!

 

Όπου δείτε (NEW) συμαίνει πως γράφτηκε μετά την δημοσίευση στο LinuxInside

Επισημαινω οτι το a**t*p.c*m δε θα επρεπε να αναφερεται εφοσον συμπεριλαμβανει warez προς download.

manolos]

Επισημαινω οτι το a**t*p.c*m δε θα επρεπε να αναφερεται εφοσον συμπεριλαμβανει warez προς download.

Τι εννοείς "warez προς download" ; Copyrighted πράγματα;

Ειχε professional εκδοσεις εμπορικων εφαρμογων.4 μηνες κατεβαζα απο εκει χαμπαρι δεν τα ειχα παρει!!!

Δε πειραζει. Δεν χανω τιποτα με το να κατεβαζετε απο αυτο το site απλα το επισημαινω.

ΟΚ, τώρα κατάλαβα. @Δημήτρης Β., σε παρακαλώ έλεγχε τα links που δίνεις στα άρθρα σου. Μην μας πουν ότι ωθούμε και στην πειρατεία στα καλά καθούμενα ;)

Αυτός είναι και ο λόγος που θεωρώ ότι το android ενώ είναι με πυρήνα linux, δεν είναι ελεύθερο λογισμικό .....

Αυτό σημαίνει ότι, για να έχεις προγράμματα της προκοπής, πρέπει ή να τα αγοράσεις ή να τα κλέψεις ....

Αυτό το θέμα μου θυμίζει windows ....

tom το F droid εχει εφαρμογες μονο ανοιχτου κωδικα!!Αρα αν κανεις αυτα που λεω απο επανω θα ανοιξεις αρκετο απο τον κωδικα της συσκευης σου.Η αν δεν ενδιαφερεσαι να φτιαξεις την δικια σου Rom,υπαρχουν roms οπως το CyanogenMod που ειναι full ανοικτου κωδικα .

"αν δεν ενδιαφερεσαι να φτιαξεις την δικια σου"

Τη δική μου .... !! Ουπς !! Πρέπει να φάω ψωμιά ακόμη για να βρω τα χρήματα να πάρω μια ταμπλετούλα ..!!

Για την ειδική περίπτωση που ανέφερες δε γνωρίζω, και αυτά που ανέφερα για το "επίσημο" android είναι καθαρά προσωπική γνώμη, από ζήλια για όσους έχουν το παραδάκι να αγοράσουν ταμπλέτες !

Φυσικά θα ήθελα τη διόρθωση ή τη συμβουλή από ειδικούς γνώστες του θέματος "ανοικτό-ελεύθερο λογισμικό", για να μη λέω αρλούμπες ....

Αυτή τη στιγμή "δουλεύω" (αν μπορείς να το πεις κι έτσι), σε LG KS20 (2.8'' με win mobile 6). Δηλαδή αθλιότητα !!

Ενδιαφέρον Δημήτρη, αλλά μάλλον επίφοβο κι επικίνδυνο ...!!

Η ROM του κινητού πήγαινε πακέτο με το ενσωματωμένο λογισμικό της τηλεφωνικής εταιρίας ..... Για να απαλλαγώ από αυτή, το φλάσαρα με υβριδική rom ....

Αν ξαναγίνει επέμβαση απλά δε θα ξαναλειτουργήσει το κινητό !!

Οπότε κάνω υπομονή και οικονομίες για ένα της προκοπής ....

Είχα σκεφτεί παλιά να βάλω limo (linux mobile), αλλά μετά τις εγχειρήσεις φοβάμαι ότι θα πεθάνει ....

Σχετικά με αυτό που λες ,το έψαξες ή στο είπανε ? Γιατί και με το κινητό μου όταν το έκαψα μου είχανε πει πως άλλη μια φορά να πυράξω την ROM δεν θα ανοίγει!Όπως καταλαβαίνεις ως στιγμής του έχω αλλάξει ROM ζήτημα με ......20 φορέςlaugh

 

Πάντως αν κρατάς μισθούς για smartphone.tablet καλήτερα να περιμένεις να βγουν τα firefox os phones

Ως προς το δικό κινητο, έχει ως εξής ...

Με δοκιμές για φλασάρισμα, το κλείδωσα 2 φορές και το έστειλα στην εταιρία στην Αθήνα για να ξαναπεράσουν τη μητρική ROM ...

Την 3η φορά τα κατάφερα, κάποια στιγμή πέρασα υβριδική .... (να σου πω τα εχω ξεχάσει όλα αυτά πως γίνονται ... τα έκανα πριν μάθω τι είναι το linux).

Κάποια στιγμή το "πέθανα", και κάποια στιγμή το ανέστησα κατά τύχη και τότε είπα "Έως εδώ !!".

Ευχαριστώ πάντως για τον σύνδεσμο και την προτροπή !!

ΥΓ:

Η τεχνολογία του ks20 είναι τραγικά αρχαία .... αν γκουγκλάρεις θα πάθεις ....

CPU: 400 MHz

Εσωτερική μνήμη : 150 Mbyte

RAM: 80-90 Mbyte

Όσο για οθόνη δεν είναι κρυστάλλινη, αλλά "πατιέται" προς τα μέσα σα μεμβράνη ...

Αρχαιολογία κανονική !!

Το ειδα. Παντως αν θες να εισαι αρχηγος αγορασε απο το ebay ενα nokia 3310 ! Στα γεραματα θα σκεφτεσαι ποσα χρονια το ειχες .Και απο μπαταρια ,3 φορες το τριμηνο φορτησμα και οταν βαριεσαι τερματιζεις και κανενα snake Αυτο ειναι κινητο οχι αυτα που μας πουλανε με τη ονομασια κινητο!!  

Άσε τα γεράματα στην ησυχία τους γιατί μου δημιουργείς ψυχολογικά προβλήματα !! smiley

Σκέφτομαι για μια ταμπλέτα γύρω στα 150-160 ευρώ, με 7'' χωρίς τηλέφωνο ...

To galaxy tab 2 7.0 νομιζω πως εχει λιγοτερο .Οπως και να εχει σε καμια περιπτωση κινεζικο (Εχω δει κατι περιεργα μοντελα.....

Τεσπα,κανενας δοκιμασε να φτιαξει την δικια του ROM ¿¿¿¿¿

Μόλις τα οικονομήσω, θα πετάξω το lg στη θάλασσα να το φάνε τα ψάρια, και θα πάρω μια ταμπλέτα της προκοπής ...
 

Εγώ και πάλι θα το έκανα βίδες και θα το πούλαγα για ανταλακτικά !!

 

Λοιπόν και πάλι στο θέμα μας :Μετά από 1 μήνα που έχω γράψει τον οδηγό το έχει εφαρμόσει κανένας ή τζάμπα το 2ωρο που χάλασα;

Ποτέ ένας οδηγός δεν παέι χαμένος ...

Εγώ προσωπικά δεν έχω τα χρήματα για σύγχρονη ταμπλέτα, οπότε δεν έχει νόημα ο οδηγός γι'αυτή τη στιγμή...

Να ξέρεις ότι ο χρόνος που χαλάς για έναν οδηγό, ποτέ δεν πάει χαμένος. Κάποια στιγμή σε κάποιον θα είναι χρήσιμος ... μπορεί και σε μένα!

 

Τώρα παρήγγειλα την 1η μου ταμπλέτα και θα φτάσει από βδομάδα !!

Σε θεωρώ guru στο android ... Ότι βοήθεια χρειαστώ για root, εφαρμογές, κόλπα, πιστεύω ότι θα βοηθήσεις !!! Έτσι δεν είναι ?
 

Εν πάση περιπτώσει, αυτό είναι ένα ενδιαφέρον άρθρο. Είναι δροσερό όταν μπορείτε να μάθετε κάτι νέο για Android και smartphones από άτομα που γνωρίζουν περισσότερα γι 'αυτά από εσάς.