Ρυθμίσεις λογαριασμού: Επιλογή για κειμενογράφο χωρίς κουμπάκια κ λαμπάκια

gnu_labis | Δευ, 01/03/2011 - 16:28 | 2' | 10

Κ κάτι που είχα πει κ προηγούμενως, αλλά χάθηκε μέσα στη πολυφωνία του πρώτου θέματος.

Θα ήθελα να είχα την επιλογή από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού μου να μου ανοίγει ο κειμενογράφος -by default- χωρίς κουμπάκια κ λαμπάκια. Το είχαμε στο LF αν δεν κάνω λάθος, έπειτα από απαίτηση της marlene.

Ακόμη καλύτερα, νομίζω θα ήταν πιο βολικό/κομψό (κ linuxάδικο αν το θέλετε) να υπάρχει ένα textile widget για εισαγωγή κειμένου, προκειμένου να μη γράφουμε κ (σχεδόν) καθαρό html (που κ πάλι το προτιμώ από αυτό που έχουμε τώρα), αλλά αυτό σίγουρα μπορεί να περιμένει.

Οι λόγοι που το ζητώ είναι:

1) Θα ήθελα να επεξεργάζομαι (ειδικά για μεγάλα post, tutorials, blog entries κλπ) το κείμενο μου στον εξωτερικό μου editor, με το "It's all text" addon του Firefox/Iceweasel

2) Στο μικρό μου λάπτοπ, τούτο δω το rich text editor "χρεώνει" αρκετά στο χρόνο που ανοίγει η εκάστοτε σελίδα του φόρουμ, ειδικά όταν ανοίγω πάνω από 5-10 θέματα σε tabs

3) Βαριέμαι να κάνω κλικ κάθε φορά στο disable rich-text κάτω από τον κειμενογράφο

4) Έχω χρόνια αλλεργία στα πολλά κουμπάκια Tongue out

Δώσε αστέρια!
Σχόλια

βασικά τα ίδια γούστα έχουμε :D
εγώ το πρόβλημα με το κειμενογράφο το έλυσα με το NoScript το οποίο δεν τον αφήνει να εμφανιστεί καθόλου και αμέσως έχω τον drupal editor ;)

Έχεις δίκιο rizitis, αυτό ήταν "γνωστό" κόλπο κ παλιότερα στο LF πριν γίνει επιλογή. Όμως εδώ, αν το μπλοκάρω από το noscript (που φυσικά κ έχω), χάνω κάποια από τη λειτουργικότητα του site, όπως τα μενού που πετάγονται "αυτόματα" όταν περνάω με το ποντίκι από τις καρτέλες πάνω-πάνω. Οπότε προς το παρόν, το αφήνω ανοιχτό...

Υπάρχει ένα bug σε ένα module το οποίο δεν επιτρέπει την εμφάνιση της επιλογής "εμφάνιση ή όχι του editor" στο προφίλ των χρηστών σας. 

Παρακολουθώ το θέμα και μόλις βγει σωστό patch, θα το βάλω. 

 

Λοιπόν, το bug εξακολουθεί να υφίσταται, αλλά για να σε γλυκάνω τουλάχιστον πρόσθεσα το Textile.

Κάτω από τον κειμενογράφο, κάνεις κλικ στο Τύπος κειμένου και επιλέγεις Textile.

Και για του λόγου το αληθές: * This is a bullet *# this is a numbered list *# this is another numbered list * This is another bullet
Κι ένα ενδιαφέρον κολπάκι: Βάζοντας ένα rel="lightbox" στο a link για μια φωτό, αυτή εμφανίζεται μέσα στη σελίδα σε lightbox εφέ. Δηλαδή γράφεις: <a rel="lightbox" href="http://www.linuxinsider.gr/files/imagecache/scale410/stallman-410px.jpg">http://www.linuxinsider.gr/files/imagecache/scale410/stallman-410px.jpg…; και παίρνεις αυτό (κάνε κλικ!):

http://www.linuxinsider.gr/files/imagecache/scale410/stallman-410px.jpg

Να'σαι καλά βρε Δημήτρη, εκτιμώ πολύ τη προσπάθεια σου. Καταπληκτικό το lightbox, τόσο αισθητικά, όσο κ από άποψη ταχύτητας που φορτώνει αρχικά η σελίδα χωρίς εικόνες. Όσο για τη ρύθμιση προεπιλεγμένου κειμενογράφου, χωρίς βιασύνες, όποτε γίνει δυνατόν.

gnu_labis, η ρύθμιση για τον προεπιλεγμένο κειμενογράφο επανήλθε επιτέλους.
Από το προφίλ σου (Επεξεργασία) μπορείς να αποεπιλέξεις το σε ποια φίλτρα θα εμφανίζεται ο rich text editor.

Δημήτρη πράγματι πλέον μου ανοίγει με τον απλό κειμενογράφο. Ευχαριστώ :)

Αυτό που δεν κρατάει όμως, είναι την επιλογή μου για Textile (αντί για κανονικό html). Κάθε φορά που γράφω κάποιο σχόλιο πρέπει να το αλλάζω μόνος μου σε Textile.

gnu_labis]Δημήτρη πράγματι πλέον μου ανοίγει με τον απλό κειμενογράφο. Ευχαριστώ :)

Αυτό που δεν κρατάει όμως, είναι την επιλογή μου για Textile (αντί για κανονικό html). Κάθε φορά που γράφω κάποιο σχόλιο πρέπει να το αλλάζω μόνος μου σε Textile.

Θα δω τι μπορώ να κάνω και γι' αυτό. :)