Μαθητικoί, Intel, φορητοί με Mandriva...

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Κυρ, 01/13/2008 - 23:05 | 2'

Η Γαλλική εταιρεία Mandriva ανακοίνωσε ότι τα νέα Classmate laptops της Intel θα τρέχουν μια έκδοση του Mandriva Linux.

Τα νέα laptops, που ουσιαστικά είναι η απάντηση της Intel στο OLPC στο οποίο αποκλειστικός προμηθευτής επεξεργαστών είναι η AMD, μοιάζουν αρκετά με το 'φθηνό μαθητικό φορητό', αφού έχουν παρόμοιου μεγέθους οθόνη (όχι όμως με τις δυνατότητες του OLPC), 256ΜΒ RAM, μέχρι 2GB flash μνήμη και -το σημαντικότερο-  802.11b/g Wi-Fi και 10/100 Ethernet. Θυμίζουμε ό,τι αντίθετα ο μαθητικός φορητός του OLPC δεν διαθέτει Ethernet αλλά ένα καινοτόμο είδος peer-to-peer ασύρματης δικτύωσης (mesh networking).


Σύμφωνα με τη Mandriva, η διανομή Linux του Classmate (στο οποίο όμως θα τρέχουν και Windows) θα έχει όλες τις βασικές εφαρμογές γραφείου, δικτύωσης και πολυμέσων μαζί με διάφορες εφαρμογές της Intel για την εκπαίδευση.

Οι νέοι φορητοί της Intel, που δεν έχασε την ευκαιρία να απαντήσει στην AMD και το OLPC, θα κατασκευαστούν στην Βραζιλία και σύμφωνα με την εταιρεία θα διανεμηθούν στο δεύτερο εξάμηνο του 2007 σε αναπτυσσόμενες χώρες, όπως η Ινδία (που εδώ και καιρό είχε αποκηρύξει το OLPC - τώρα καταλαβαίνετε γιατί...).

ΕΙΚΟΝΕΣ:



Δείτε το WMV βίντεο για τα Classmates στη Νιγηρία από το
site της Intel

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)