Samsung Xpress M2022 πρόγραμμα οδήγησης στο Linux Mint ΔΕΝ εκτυπώνω

georgeplainakis | Δευ, 05/10/2021 - 12:24 | 1' | 3

Συμπορευόμενοι

Έχω τον εκτυπωτή Samsung Xpress M2022  και στον Η/Υ το Linux Mint . Αλλά ΔΕΝ εκτυπώνω.

Ψάχνω για πρόγραμμα οδήγησης (driver).

Ο εκτυπωτής είναι μονόχρωμος Laser.

Σας ευχαριστώ από πριν

Γιώργος

 

Δώσε αστέρια!

MO: 5 (ψήφοι: 1)

Σχόλια

Καλησπέρα,

Η Samsung δίνει πρόγραμμα οδήγησης (driver) για τον συγκεκριμένο εκτυπωτή στο Linux. Μπορείς να το κατεβάσεις από την παρακάτω ιστοσελίδα:

http://www.samsungdrivers.net/samsung-m2022-driver/

Κάνε κλικ εκεί που λέει:

Samsung M2022 Linux Printer Driver Download (14.58 MB)

Θα σου κατεβάσει ένα συμπιεσμένο αρχείο (που τελειώνει σε .tar.gz).

Πήγαινε στο φάκελο όπου το κατέβασες και κάνε αποσυμπίεση (δεξί κλικ > εξαγωγή εδώ). Μπες μέσα στο φάκελο ULD_v1.00.35 και μετά στο φάκελο uld. Εκεί μέσα πρέπει να ανοίξεις ένα Τερματικό (συνήθως, αν κάνεις δεξί κλικ στο φόντο του διαχειριστή αρχείων σου, σου δίνει αυτήν την επιλογή).

Διαφορετικά, αν δεν υπάρχει επιλογής ανοίγματος Τερματικού στο διαχειριστή αρχείων σου, απλά τρέξε το Τερματικό, και πήγαινε εκεί που έχεις κατεβάσεις/αποσυμπιέσει το αρχείο (ας πούμε στο Downloads ή Λήψεις) με εντολές σαν τις παρακάτω:

cd ~/Downloads/ULD_v1.00.35/uld

ή

cd ~/Λήψεις/ULD_v1.00.35/uld

Τέλος, για να κάνεις την εγκατάσταση του οδηγού, πρέπει να δώσεις την παρακάτω εντολή:

sudo ./install.sh

Θα σου δείξει την άδεια χρήσης EULA και θα πρέπει να την αποδεχτείς για να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση. Αν φτάσεις μέχρι εδώ, λογικά είσαι ΟΚ.

Σημείωση 1: Μην προσπαθήσεις να κάνεις διπλό-κλικ στο install.sh, δεν θα πετύχεις τίποτε. Χρειάζεται να δώσεις την τελευταία εντολή για να έχεις δικαιώματα.

Σημείωση 2: Πρέπει να είσαι βέβαιος ότι βρίσκεσαι μέσα στο σωστό φάκελο uld, διαφορετικά το linux θα σου πει command not found :)

Σημείωση 3: Το όνομα του φακέλου ULD_v1.00.35 (που θα προκύψει μετά την αποσυμπίεση) μπορεί να είναι λίγο διαφορετικό) καθώς εξαρτάται από την έκδοση του οδηγού που θα κατεβάσεις. Εγώ έκανα τη δοκιμή σήμερα, 10 Μαίου 2021, όπου η έκδοση του driver είναι η συγκεκριμένη (v1.00.35). Αν στο μεσοδιάστημα η Samsung ανεβάσει νέο driver, μπορεί το όνομα του φακέλου να έχει αλλάξει λίγο. Οπότε τσέκαρέ το :)

Δημήτρη

Σε ευχαριστώ πολύ που αφιέρωσες τον πολύτιμο χρόνο σου για να με βοηθήσεις.

Θα κάνω αυτό που μου γράφεις και θα επανέλθω να σου πω το αποτέλεσμα.

Γιώργος