Ζητώ βοήθεια για το mint

gatsouma | Κυρ, 02/23/2020 - 15:52 | 2' | 10

Ζητώ βοήθεια για το mint.Έχω κάνει ούτε θυμάμαι πόσες επανεγκαταστάσεις κάποιας διανομής linux. Το πρόβλημα είναι το παρακάτω: Ενώ εγκαθίστανται όλα μια χαρά και το ubuntu και το lubuntu και το mint -αν θυμάμαι χθες το mint- κάνω κάποιες ρυθμίσεις και ενημερώσεις ακολουθώντας οδηγίες, δουλεύουν μια χαρά για μια δυο μέρες και ξαφνικά κάποια στιγμή χωρίς να καταλάβω γιατί δεν προχωράει λέγοντάς με να γράψω help και να γράψω κάποιες εντολές που δεν καταλαβαίνω. Αυτό γίνεται μετά την επιλογή για mint ή για windows. Αυτή τη φορά μπαίνει στα windows, ευτυχώς γιατί κάποιες φορές αναγκάστηκα να κάνω εγκατάσταση και τα windows.  Βέβαια δεν γνωρίζω  αγγλικά και αυτό με δυσκολεύει ακόμη περισσότερο. Να ενημερώσω ότι η εγκατάσταση γίνεται στον ίδιο δίσκο με τα windows 7 σε partition που προϋπήρχε των διανομών linux και χρησιμοποιούνταν ως αποθηκευτικός χώρος των windows. Αυτό το μήνυμα με κάποιες διαφοροποιήσεις μου το έβγαζε συνεχώς μετά από κάποιες ώρες ή μέρες λειτουργίας. Τι μπορεί να φταίει;

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: 1 (ψήφοι: 1)

Σχόλια

Καλησπέρα,

Αν το ίδιο πρόβλημα το έχεις είτε με Ubuntu είτε με Mint, τότε μάλλον δεν είναι θέμα της διανομής αλλά γενικότερο.

Τι ρυθμίσεις είναι αυτές που κάνεις; Είναι κάτι συγκεκριμένο ή απλά ενημερώσεις;

Το μήνυμα που λες ότι σου βγάζει στην εκκίνηση ειναι του GRUB ή του BIOS; Δηλαδή είναι κάτι σαν κι αυτό;

GRUB

 

Οι ρυθμίσεις που κάνω είναι, εμφάνιση οθόνης,μέγεθος εικονιδίων, κλείδωμα οθόνης και κύλιση εικόνων στο φόντο.

https://drive.google.com/file/d/1RMbZj0bihP6fCzcLD-KJbdMix8eCDmHq/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/13bpLMqjiQW0c8N56WXlKg-ytROY7NVyU/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1YwgZI6AeU9reITYq2LfVXNGy2LuKOz0Z/view?usp=sharing

Αυτές είναι οι τρεις εικόνες με τη σειρά. Ζητώ συγγνώμη αλλά μπορώ να συνεχίσω συζήτηση μετά από τρεις τέσσερις ώρες γιατί ταξιδεύω σε λίγο.

 Ευχαριστώ

 

Αγαπητοί φίλοι επέστρεψα και ζητώ κάποιον καλό Σαμαρείτη όπως ο Dimitris ας πούμε για να μου παράσχει τα φώτα του. Πριν από μία βδομάδα ξαναζήτησα βοήθεια και μου απάντησα πάλι ο Dimitris. Ακολούθησα τις οδηγίες του.

Ευχαριστώ.

 

Το πρόβλημα λύθηκε με το help - ender - μετά εντολή fsck /dev/sda5 (αριθμός  ανάλογα σε ποιο partition είναι περασμένο το linux) - ender. Κάνει πολλές ερωτήσεις στις οποίες απαντάμε σε όλες με το y που σημαίνει yes και όταν τελειώσει τις ερωτήσεις κάνουμε επανεκκίνηση και είναι εντάξει.

Εν τέλει ήταν πρόβλημα δίσκου που είχε health 24% μόνο. Αν τον κρατούσα καμιά δυο μήνες θα πήγαινε πάνω από 80% αναπηρία οπότε θα ελάμβανα και σύνταξη αναπηρίας. Αγόρασα έναν SSD και όλα τέλεια. Στον παλιό σταθερό μου που είχε 2 GB RAM εγκατέστησα και κει το mint. Επειδή η σύζυγος έχει συνηθίσει το google chrome το εγκατέστησα και  βγάζει συνέχεια  να ξεκλειδώσω μια κλειδοθήκη δίνοντας ένα κλειδί που πάντα λέει ότι είναι λάθος. Το κλείνεις πέντε έξι φορές από το πάνω δεξί "Χ" μεταφέροντάς σε σε διάφορα σημεία της οθόνης και φεύγει. Είναι σπάσιμο αυτό. Πως διορθώνεται;

Ευχαριστώ

 

Καλησπέρα,

Κατά πάσα πιθανότητα βλέπεις ένα μήνυμα που σου ζητάει να βάλεις τον κωδικό σου (αυτόν που όρισες στην εγκατάσταση του Mint) για να ξεκλειδώσεις το keyring - την κλειδοθήκη με τους διάφορους κωδικούς σου στα websites που αποθηκεύεις στο Chrome. Και μάλλον βλέπεις αυτό το μήνυμα γιατί έχεις ορίσει στο Mint αυτόματη σύνδεση κατά την εκκίνηση, οπότε ο Chrome για να προστατεύσει τους κωδικούς (των sites, της τράπεζάς σου κλπ) που τυχόν έχεις αποθηκεύσει σε αυτόν, σου ζητάει αυτόν τον αρχικό κωδικό του Mint για να επιβεβαιώσει ότι είσαι εσύ και όχι κάποιος που έκλεψε τον υπολογιστή σου.

Αν λοιπόν βάλεις εκείνον τον κωδικό, η κλειδοθήκη ξεκλειδώνεται και κάνεις τη δουλειά σου. Αυτά τα γράφω για να καταλάβεις γιατί εμφανίζεται αυτό το πράγμα - για καλό ειναι.

Αν δεν θες να βλέπεις αυτό το μήνυμα, μια (ασφαλής) λύση είναι να απανεργοποιήσεις το autologin (ώστε να σου ζητάει username/κωδικό για να συνδεθείς στο Mint). Αυτή είναι η καλύτερη λύση κατά τη γνώμη μου.

Αν δεν σου κάνει αυτό, και θες οπωδήποτε να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα για ξεκλείδωμα της κλειδοθήκης, μπορείς να δοκιμάσεις να ξεκινάς τον Chrome με την εντολή:

google-chrome-stable --password-store=basic

Εναλλακτικά, αν δεν θες να ξεκινάς τον Chrome με την παραπάνω εντολή, μπορείς να απενεργοποιήσεις τελείως τον κωδικό στην κλειδοθήκη με τα εξής:

1. Ανοίγεις Τερματικό.

2. Δίνεις την εντολή για να διαγράψεις την τρέχουσα κλειδοθήκη - προσοχή όλοι οι αποθηκευμένοι κωδικοί σου θα διαγραφούν:

rm -v ~/.local/share/keyrings/*.keyring

3. Τρέξε τον Chrome οπως συνήθως (με κλικ στο μενού). Θα σου ζητήσει (ναι για τελευταια φορά) κωδικό για να ξεκλειδώνεις την ρημάδα την κλειδοθήκη. Εκεί ΜΗΝ βάλεις τίποτε. Απλά άστο κενό και πάτα Συνέχεια/Εντερ δύο φορές. Έτσι η κλειδοθήκη δεν θα έχει πλέον κωδικό.

 

ΥΓ: Αν έχεις την καλοσύνη, όταν θες να ρωτήσεις κάτι καινούριο που δεν έχει άμεση σχέση με το αρχικό θέμα, σε παρακαλώ να ανοίγεις νέο thread (με νέο τίτλο κλπ). Έτσι αμα στο μέλλον ψάχνει κάποιος για το ίδιο πρόβλημα με εσένα, θα βρίσκει εύκολα τη συζήτηση και πιθανώς μια λύση στο πρόβλημά του :)

Κατ' αρχάς να σ' ευχαριστήσω για το χρόνο σου και το ενδιαφέρον σου. Να σ' ευχαριστήσω για την ευγένειά σου και τέλος να σου ζητήσω συγγνώμη για το ότι δεν ξεκίνησα νέο θέμα-κάηκα στο γάλα φυσάω και στο γιαούρτι- κι αυτό έγινε γιατί σε κάποιο άλλο συγγενικό φόρουμ μου έβαλαν τις φωνές όταν έκανα κάτι αντίστοιχο.

Τρίτο και τελευταίο είσαι Θεός!!! Τι Θεός ρε μεγάλε....Ημίθεος!!! που έλεγε και ο αξέχαστος Χαρυ Κλυν.

Ευχαριστώ πάλι, το πρόβλημα διορθώθηκε με την τελευταία επιλογή, όσο για τους κωδικούς δεν είναι και συνεχώς απαραίτητες οι ιστοσελίδες αυτές. Χρησιμοποιώ 99% τον Firefox, όταν χρειαστεί θα τους ξαναβάλω.

Επειδή ο χρήστης gatsouma είμαι πάλι εγώ και έγινε ο νέος λογαριασμός "Γάκης" γιατί δεν μπορούσα να κάνω σύνδεση με το gatsouma. Νομίζω ότι μπορεί να διαγραφεί.

Τελικά έχω πρόβλημα με την σύνδεση στο φόρουμ, μήπως φταίει το ότι έχω δύο λογαριασμούς;. Κάθε φορά μου λέει ότι είναι λάθος το password. Τώρα συνδέθηκα με το gatsouma.

καλημερα.χαθηκε η ωρα απο την γραμμη εργαλειων. μπορω να την επαναφερω;