προβλημα με την εγκατασταση scaner

spiros | Τετ, 02/26/2020 - 12:06 | 1' | 2

Καλημέρα σας εχω προβημα με την εγκατάσταση του scaner της Agfa  snapscan 1212u

θα ήθελα μια βοήθεια

 Ευχαριςστώ

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Καλησπέρα,

Δύσκολα τα πράγματα από ότι βλέπω. Χρειάζεσαι drivers για Linux για το συγκεκριμένο scanner.  Παλιά υπήρχε ένα πακέτο στο Ubuntu/Debian που λεγόταν sane-snapscan (δες το [1] ) που έδινε υποστήριξη και για το μοντέλο σου. Δε το βλέπω να υπάρχει όμως πια, μάλλον γιατί το snapscan έχει σταματήσει να αναπτύσσεται από το 2005, όπως βλέπω στη σελίδα τους [2].

Υπάρχει και μια σελίδα στα γαλλικά με οδηγίες για να στήσεις τους drivers σε Ubuntu, αν γνωρίζεις τη γλώσσα και θες να το παλέψεις, είναι στο [3].

Tέλος, η άλλη λύση που μένει, αν και δεν την έχω δοκιμάσει και δεν παίρνω όρκο ότι θα δουλέψει, είναι το Vuescan, ένα εμπορικό λογισμικό για παλιότερα μοντέλα. Κοστίζει κάπου 30 ευρώ, αλλά νομίζω επιτρέπουν να το κατεβάσεις και να το δοκιμάσεις χωρίς να πληρώσεις για να δεις αν σου δουλεύει. Αν έχεις όρεξη/χρήματα δοκίμασέ το:

https://www.hamrick.com/vuescan/agfa_snapscan_1212u.html

Θα σου ζητήσει να κατεβάσεις ενα πακέτο .deb (π.χ. vuex6497.deb) το οποίο πρέπει να εγκαταστήσεις στο Linux σου και μετά να τρέξεις την εφαρμογή Vuescan. Δίνουν οδηγίες στη σελίδα τους.

 

[1] http://manpages.ubuntu.com/manpages/bionic/man5/sane-snapscan.5.html

[2] http://snapscan.sourceforge.net/

[3] https://doc.ubuntu-fr.org/scanner_agfa