Πως μπορώ να κάνω εγκατάσταση σε σταθερό υπολογιστή κεραία για να πιάνω ιντερνετ?

vakvag | Τετ, 09/25/2019 - 20:35 | 1' | 2

Καλησπέρα παιδιά ,έβαλα πρόσφατα στο σταθερό υπολογιστή μου Linux(doul boot) . To Pc δεν ηταν συνδεδεμένο με καλώδιο στο ίντερνετ , αλλά είχα βάλει μια εξωτερική κεραία.Τώρα με τα Linux πρέπει να κάνω εγκατασταση τους drivers.Έχω χαθεί... μπορεί κάποιος να με βοηθήσεις ? Ευχαριστώ.

Tags
Δώσε αστέρια!

MO: 3 (ψήφοι: 1)

Σχόλια

Καλησπέρα,

Πρέπει να μας πει ποιο Linux έχεις εγκαταστήσει (δηλαδή ποια διανομή και ποια έκδοσή της) καθώς και ποια ασύρματη κάρτα έχεις στον υπολογιστή (ώστε να δούμε αν είναι συμβατή).

Για να τα βρεις αυτά (αν δεν τα ξέρεις) κάνε τα εξής:

1. Ανοιξε ένα Τερματικό (γραμμή εντολών του Linux) και γράψε:

lsb_release -a

Πάτα Enter και θα δεις το όνομα της διανομής και την έκδοσή της. Κάνε τα copy/paste εδώ για να τα δούμε.

2. Μετά γράψε

lshw -C network

Πάτα Enter και θα σου απαντήσει με πληροφορίες για όλες τις κάρτες δικτύου που υπάρχουν στον υπολογιστή σου. Κάνε τα κι αυτά copy/paste εδώ για να τα δούμε.

Γενικα, να ξέρεις ότι συνήθως οι πιο δημοφιλείς διανομές Linux, όπως το Ubuntu ή το Linux Mint, περιλαμβάνουν drivers για πολλές ασύρματες κάρτες. Αντίθετα, πιο "εξωτικές" διανομές Linux δεν περιλαμβάνουν drivers για διάφορους λόγους.

Επίσης, μπορεί το Linux σου να υποστηρίζει την ασύρματη κάρτα σου, αλλά οι drivers να μην είναι προεγκατεστημένοι.

Αν έχεις πετύχει σε αυτήν την περίπτωση, θα χρειαστεί οπωσδήποτε να συνδέσεις τον υπολογιστή με καλώδιο Ethernet στο router σου ώστε έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Μετά θα πρέπει να εγκαταστήσεις τους drivers της ασύρματης κάρτας.

Αλλά πρώτα πρέπει να μας πεις ποιο Linux και ποια wireless κάρτα έχεις, με τις εντολές που σου έγραψα.