Το Dell XPS 13 Developer Edition έρχεται με προεγκατεστημένο το νεότερο Ubuntu 18.04 LTS

dimitris | Παρ, 07/27/2018 - 20:57 | 4' | 1

Για πολλούς προγραμματιστές, το Dell XPS 13 είναι το απόλυτο laptop. Και το σημαντικό για μας τους Linuxάδες είναι οτι η Developer Edition του XPS 13 διατίθεται με προεγκατεστημένο Ubuntu. Μέχρι πρόσφατα, όμως, η έκδοση του Ubuntu ήταν η 16.04 LTS, που έχει τα χρονάκια της. Αυτό αλλάζει από σήμερα...

Η Dell διαθέτει πλέον το XPS 13 Developer Edition με το νεότερο Ubuntu 18.04 που είναι κι αυτό LTS (δηλαδή θα έχει μακρόχρονη υποστήριξη από την Canonical).

"Όταν το Project Sputnik ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια, είχαμε μόνο ένα μοντέλο Developer Edition, με Ubuntu 12.04. Σήμερα, χάρη στο ενδιαφέρον και την υποστήριξη της κοινότητας, είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι η έβδομη γενιά XPS 13 Developer Edition θα έρχεται με το Ubuntu 18.04 LTS που είναι η τέταρτη έκδοση LTS του Project μας - και ήδη προσβλέπουμε στο πέμπτο LTS του Sputnik το 2020", λέει ο Barton George, που διευθύνει το Project Sputnik & Linux στην Dell.

Φυσικά, η Canonical πετάει τη σκούφια της με την εξέλιξη αυτή και αφήνει να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν περισσότερα μοντέλα Dell με προεγκατεστημένο το Ubuntu 18.04! Ο Will Cooke, Διευθυντής Τεχνολογίας Desktop της εταιρείας, εξηγεί: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε στενά με την Dell για την κυκλοφορία της νέας XPS 13 Developer Edition που έρχεται με προεγκατεστημένη την πιο πρόσφατη έκδοση LTS του Ubuntu. To προηγμένο hardware της Dell μαζί με το Ubuntu 18.04 υπόσχονται εξαιρετική και αξιόπιστη λειτουργία. Με βάση τη σχέση μας με την Dell τα τελευταία έξι χρόνια, προσβλέπουμε στην εμφάνιση του Ubuntu 18.04 LTS σε περισσότερα μοντέλα της εταιρείας τους ερχόμενους μήνες ".

Για να αγοράσετε το δικό σας Dell XPS 13 Developer Edition με το Ubuntu Linux 18.04, πηγαίνετε εδώ. Η τιμή είναι τσουχτερή καθώς ξεκινά από 950 δολάρια (για i5 με 4GB RAM και 128 GB SSD), και αυξάνεται γεωμετρικά καθώς το φορτώνετε με διάφορα αξεσουάρ...

Αν έχετε παράδες για laptop, εμπρός λοιπόν. Σημείωση: δεν ξέρω αν και πότε θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα.

Δώσε αστέρια!

MO: 4.2 (ψήφοι: 6)

Σχόλια

Ακριβο εργαλειο ρε παιδια... ωραιο δεν λεω αλλα ποιος δινει σήμερα 1 χιλιάρικο για laptop;