ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΛΙΝΟΥΞ

Aggelos1 | Παρ, 07/29/2016 - 13:34 | 2' | 14

Συνηδειτοποίησα οτι τελευταία κανείς δεν μπαίνει στην Ελληνική Κοινότητα Του Linux Inside.

Κανείς Δεν Χρησιμοποιεί το Φόρουμ.

Αυτό σημαίνει οτι κανείς δεν χρησημοποιεί Λίνουξ ή Δεν θέλει να μπεί σε μια τόσο οραία κοινότητα,site η οτιδήποτε άλλο.

 

 

Στην επίσημη κοινότητα του linux στην Ελλάδα είδα ότι:

  • Περισσότεροι συνδεδεμένοι χρήστες σήμερα: 23. Περισσότεροι συνδεδεμένοι χρήστες: 335 TO 2008
  • Σε αυτή την κοινότητα:

    Ποιοι είναι εδώ

    Έχουμε 1 χρήστη και 1 επισκέπτης.

    Παρόντες χρήστες

    Aggelos1

Εχετε αναρωτηθεί ποτε γιατί συνβένει αυτό;

Όχι γιατί η κοινότητα δεν δουλεύει σωστά.

Γιατί το Λίνουξ δεν δουλεύει σωστα ή γιατι δεν είναι τοσο διαδεδομένο...

Ούτε το περιοδικό δεν υπάρχει στον Νομό που κατοικώ πια,ούτε ξερω καποιον που να χρησιμοποιεί Λίνουξ παρόλο που τους το προτείνω στην δουλειά μου.Ακόμα και έτσι.

 

 

 

Και εγώ ρωτάω...Μήπως μπορούμε να κάνουμε εμείς κάτι για αυτο;Να διαδώσουμε το λίνουξ σε όλη την Ελλάδα;

Επειδή το 9/10 των κατοίκων της Ελλάδας δέν έχουν καλό υπολογιστή που Lagάρει συνέχεια με τα Windows,ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΑΥΤΑ

 

 

 

Eυχαριστώ,

-Άγγελος Ράπτης

 

 

 

 

και αν πιστεύετε οτι αυτο πρέπει να διαγραφθεί,κάντε οτι θέλετε..........

 

Δώσε αστέρια!

MO: 1 (ψήφοι: 1)

Σχόλια

Ισα ισα ,με την ανοδο του Android στην αγορα των τηλεφωνων ,εχουν ανεβει πολυ τα ποσοστα των χρηστων του Linux!Σε θεμα προβληματων που αναφερεσαι,σε ολο το δημοτικο linux χρησιμοποιουσα στο laptop μου ,προσωπικα ποτε δεν αντιμετωπισα καποιο προβλημα ,αλλα και να αντιμετωπιζα ,παντα εβρισκα λυση ,ειτε με δοκιμες δικιες μου ειτε απλως ρωτοντας μια κοινοτητα!Το LinuxInside ως περιοδικο δυστηχως ,εκλεισε τελη 2012 αν θυμαμαι καλα,λογω της περιορισμενης ζητησης απο αναγνωστες που ειχε ,οπως ειναι λογικο για ενα περιοδικο του ειδους του!Πιστευω πως το προβλημα της διαδοσης του Linux ξεκιναει κυριως απο τα σχολεια!Φετος ημουν μαθητης πρωτης λυκειου,ασχοληθηκαμε με αρκετα ενδιαφερον πραγματα (Scratch,Html5 ,AppInvtentor) ,ολα ομως παρολο που θα ηταν πολυ πιο ευχρηστα στο Linux για χρηση (κυριως html5 με gedit) & οι υπολογιστες διαθετουν σε dualboot μαζι με τα Windows7 ,Edubuntu ,δεν εισαγουν τα παιδια στο Linux,απλα μας το αναφερανε ως ονομα λειτουργικου συστηματος ,δεν ειδαμε τι στερουμαστε με τα Windows!Και αν δεν στα δειξει καποιος,πως θα τα ανακαλυψεις;Ειναι ελαχιστα τα μηχανηματα που ερχονται με προεγκατεστιμενο το Lunux πλεον!Εγω γνωρισα το Linux ,επειδη ασχολιοταν & ο πατερας μου & μου τραβηξε το ενδιαφερον...Θεωρω πως απλα δεν θελουμε εξελιξη

Πολλοί χρησιμοποιούν linux αλλά η κατάσταση με το forum του linuxinsider είναι όντως λυπηρή. Πρότεινα πιο παλιά επειδή αποτελεί ο συγκεκριμένος χώρος την φυσική συνέχεια του περιοδικού linux inside που αυτό ήταν η φυσική συνέχεια του ελληνικού linux format να προστεθούν on line όλα τα περιεχόμενα των περιοδικών αυτών σε ψηφιακή μορφή στο χώρο αυτό ώστε να υπάρξει αναθέρμανση του ενδιαφέροντος. Ακόμη θα μπορούσαν να διατίθενται και σε pdf αρχεία των τευχών για κατέβασμα. Ποτέ όμως δεν έλαβα κάποια απάντηση που να είναι έστω σημάδι ότι κάποιος διάβασε το μήνυμα αυτό.

Με φιλικά αισθήματα

Αντώνης

Όντως, μετά το πρόβλημα που υπήρξε και την αλλαγή του domain name από linuxinside σε linuxinsider, τα πράγματα πήραν την κάτω βόλτα, δυστυχώς.

Αυτό που πρότεινες aantonis, θα ήταν πολύ καλό αν γινόταν, και ίσως να αναζωπύρωνε, όπως είπες, τα πράγματα στο forum.

 

Συμφωνώ απολύτως με ότι λέτε. Και το χειρότερο είναι το UEFI και το SecureBoot που εχουν ολα τα νεα PC και κανουν την εγκατασταση Linux ακομη πιο δυσκολη.

Τα desktop είναι η μόνη αγορά που δεν έχει κυριαρχήσει, ακόμη, τo Linux. Αυτό οφείλεται σε αρκετούς παράγοντες και είναι μεγάλο θέμα συζήτησης.
 

Αγγελε, είναι απλός ο λόγος για τον οποίο τα Linux δεν χρησιμοποιούνται όσο τα windows. Έρχονται συνήθως preinstalled και έχουν τα πάντα αυτοματοποιημένα(εχωντας και λογω εμπορευματοποίησης κυριαρχισει σε τομείς gaming klp). Επίσης ο μέσος χρήστης(9/10) δεν θα έχει γνωση εγκατάστασης και θα θελήσει κάτι 'στανταρ' για τον υπολογιστή του. Όσο διαδίδεται η γνώση για τους υπολογιστές, θα αυξάνεται και το πλήθος των ατόμων που θα χρησιμοποιήσουν Linux.
Ή ιδέα σου αντωνη είναι πολύ καλή(προσωπικά ανακάλυψα αυτό το site-περιοδικο πριν μερικές μέρες)

Συμφωνώ επίσης Αντώνη,αλλα δεν ξερω αν κάποιος θα κάτσει να διαβάσει ενα περιοδικό σε pdf.Άλλο το περιοδικό στο χέρι και άλλο στην οθόνη...
 

Αγγελε, με την τωρινή χρήση των ταμπλετς και των κινητών, έχει γίνει αρκετα εύκολη η ανάγνωση PDF.

Το ξέρω,αλλά όπως είπα πριν,άλλο περιοδικό στο χέρι κι άλλο στην οθόνη.Πάντως για pdf νομιζω μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε e-reader.(Αν έχουμε :^) )

Παιδιά το θέμα έχει να κάνει και με το αν υπάρχουν σε pdf τα περιοδικά αυτά. Ποτέ δεν μάθαμε γι' αυτό. Αν υπάρχουν οι χρήστες θα ενδιαφερθούν γιατί έχουν πληθώρα χρήσιμων πληροφοριών. Προσωπικά θα με διευκόλυνε π.χ. η μεταφόρτωση όλων αυτών των τευχών έτσι ώστε να έχω γρήγορη πρόσβαση από τον Η/Υ μου στις πληροφορίες που θέλω.

Ωραία,αλλα πως θα κανουμε μετατροπη απο χαρτι σε pdf αφου θα παρει ΜΕΡΕΣ μεχρι να σκαναρουμε ενα ολοκληρο περιοδικο.

 

Ή

 

Να κανουμε καινουργια τευχη και να τα μετατρεψουμε σε pdf.

 

(ναι αλλα δεν θα υπαρχουν λευτα,αρα τα παλια τευχη ειναι καλυτερη ιδεα)

Εγώ αναφέρθηκα στα τεύχη αυτά των περιοδικών γιατί πίστευα ότι τα pdf αρχεία υπάρχουν. Το σκεπτικό μου ήταν απλό: αφού το linuxinsider είναι η λογική συνέχεια του linuxinside και του ελληνικού linuxformat πίστεψα ότι στον χώρο αυτό υπάρχουν οι έλληνες που όχι μόνο έβαζαν άρθρα στα εν λόγω περιοδικά αλλά επίσης ότι συχνάζουν εδώ και οι linuxάδες που εξέδιδαν τα περιοδικά αυτά. Για το λόγο αυτό έκανα τις κρούσεις αυτές. Είναι λογικό ότι αν τα πράγματα έχουν έτσι και αν όντως όπως πιστεύω όλοι μας θέλουμε τη διάδοση του linux πως θα μπορούσαν άνετα να τροφοδοτήσουν τον ιστοχώρο με τα εν λόγω pdf (αφού σίγουρα αυτά τα αρχεία θα είναι στην κατοχή τους - σε τι μορφή πήγαιναν τα εν λόγω περιοδικά στο τυπογραφείο για εκτύπωση;)

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!
 

Ουάου ,ποτε δεν πίστευα οτι αυτο το θεμα θα γινοταν τοσο διασημο

ωραια αντωνη,πιστευω οτι αυτο θα κανει το linuxinsider πιο διασημο στην Ελλαδα.Ά και......θα κανουμε καινουρια τευχη σε pdf?αυτο θα ηταν τελειο!!!!!! ;)