Καταχωριση Domain Name στην Ελλαδα

prompt32 | Τρί, 10/13/2015 - 20:44 | 1' | 1

Βασικα λογω, του capital control, δεν μπορω να ανανεωσω την συνδρομη μου,

στην ClouDns, που βασικα εχει εδρα την βουλγαρια.

Ποια ειναι η πιο καταλληλη στην ελλαδα εταιρια η οργανισμος, ωστε να μεταφερω το registration του domain name, που ηδη εχω ?

Δεν με ενδιαφερει web hosting.

Αν υπαρχει καποια εμπειρια η συμβουλη απο το forum, θα ηθελα πολυ να ξερω.

 

 

 

 

 

 

 

 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Οκ,
Για οποιον ενδιαφερετε,
λοιπον η ανανεωση δουλεψε, κανονικοτατα, διαμεσου paypal/prepaid card.

Δεν ισχυει καποιος περιορισμος απο το Capital Control, στην ελλαδα, οσο αφορα, την κατωχηρωση ή ανανεωση ενος Domain Name σε καταχωρητη του εξωτερικου.
Οι Online Services ειναι εκτος περιορισμων, αρκει βεβαια η εταιρια, να ειναι καταχωρημενη σαν τετοια, και μονον τετοια, (να μην πουλαει π.χ και υπολογιστες, ή μπηρες ) !

Επειδη η μεταφορα, ενος domain απο καποιον καταχωρητη, σε καποιον αλλο, παιρνει καμια εβδομαδα, και λογω οτι το doamin εληγε στις 20 Οκτ. (σημ 14 Οκτ.), δεν 8α προλαβαινε να γινει η μεταφορα την ληξη.
Μετα την ληξη, το domain, περνα σε κατασταση καραντινας για εναν μηνα, οπου μονο, ο προηγουμενος 'ιδιοκτητης' μπορει να κανει ανανεωση, υστερα για αλλον ενα μηνα περνα σε καποιο αλλο mode, οπου και παλι ο προηγουμενος ιδιοκτητης μπορει να κανει ανανεωση αλλα με καποιο παραπανο κοστος αυτην την φορα. Γι' αυτους τους 2 μηνες μετα την ληξη, το domain, παραμενει στον καταχωτη, που εκανε την τελευταια καταχωρηση, κι αυτος αποφασιζει τι 8α το κανει και πως 8α το κανει. Απο εκει και περα, το domain (βασικα παυει να υφισταται), θεωρειτε ακαταχωρητο, και οποιοςδηποτε μπορει να το διεκδηκησει.

Αυτα,
γενικα, σε καποια site καταχωρητων, τα παραπανω δεν αναφερονται, οποτε στην συγκεκριμενη περιπτωση, 8α εμπενα σε 'περιπετειες', χωρις να ξερω.
Απο τις εταιριες, που βρηκα στο net, η ip.gr, ηταν αυτη
που ειχε τους παραπανω περιορισμους, και τηλεφωνοντας τους (αψογη, κατατοπιστικοτατη, και με ωραια φωνη !), με διαφωτισαν για ολα τα παραπανω.

Δεν κανω διαφημιση, δεν ζω καν, εκει που η επιχηρηση, εχει την εδρα της, και τελικα δεν εγινα πελατης τους, ακολουθωντας τις συμβουλες τους.

Αλλα επειδη
1) αυτος ηταν ο σκοπος της ερωτησης,
2) ειναι η πρωτη μου επαφη με το forum, του LinuxInside !
3) στην ελλαδα, τελικα φαινεται, πως ακομη κυριαρχει, το 'οι λαθος ανθρωποι, στις ακαταλληλες θεσεις' και λιγες φορες το αντιθετο

θεωρησα
πως επρεπε να τα μοιραστω εδω, και ισως καποιος τα βρει χρησιμα.