Firefox Hello: Δωρεάν τηλεφωνία μέσω browser χωρίς έξτρα προγράμματα

dimitris | Τρί, 10/21/2014 - 10:06 | 3' | 7

Πρόκειται για μια νέα υπηρεσία που ενσωματώθηκε στη τελευταία beta του Firefox 34 και πρακτικά επιτρέπει να κάνεις βιντεοκλήσεις δωρεάν σε οποιονδήποτε έχει browser συμβατό με την τεχνολογία WebRTC. Προς το παρόν η τεχνολογία υποστηρίζεται από Firefox, Chrome και Opera και λογικά σύντομα θα υποστηρίζεται από όλους τους browsers.

Για να τηλεφωνήσετε σε κάποιον με το Firefox Hello, δεν χρειάζεται να κατεβάσετε κάποιο κλειστό πρόγραμμα ή plugin ούτε να δημιουργήσετε κάποιον λογαριασμό κάπου. Αν έχετε εγκατεστημένο τo πρόσφατο Firefox Beta, υπάρχει ένα νέο εικονίδιο Chat (το βρίσκεται από το μενού -> Customize) από το οποίο γίνεται όλη η δουλειά.

Με κλικ σε αυτό, ανοίγει ένα νέο παράθυρο όπου ορίζετε τις επαφές σας (ουσιαστικά ορίζετε τα email τους). Επιλέγετε μια επαφή και ξεκινάτε την βιντεοκλήση. Ο παραλήπτης λαμβάνει στο email του ένα "callback link" και μόλις κάνει κλικ σε αυτό, ξεκινάτε να μιλάτε.

Εναλλακτικά, απλά δημιουργείτε ένα callback link και το στέλνετε σε όποιον θέλετε με ότι τρόπο θέλετε.

Επιπλέον, οι χρήστες Firefox που έχουν sync account μπορούν να μιλάνε μεταξύ τους με ένα κλικ χωρίς καν στέλνουν callback links ο ένας στον άλλο. Και φυσικά, αν έχετε κάνει sync τους Firefox στους υπολογιστές σας, θα μπορεί ο κάθε άλλος χρήστης Firefox να σας βρει και να σας μιλήσει σε οποιονδήποτε από αυτούς τους υπολογιστές.

Κατεβάστε την beta του Firefox 34 από εδώ.

Για τους χρήστες *ubuntu, υπάρχει PPA εδώ.

Δείτε ένα βίντεο με την τεχνολογία WebRTC στην πράξη όπου η ομάδα ανάπτυξης του Firefox καλεί την ομάδα του Chrome:

 

Δώσε αστέρια!

MO: 5 (ψήφοι: 1)

Σχόλια

Επιτέλους να ξεφύγουμε από το skype, γιατί δεν μας τα λέει καλά τελευταία...

Ενδιαφέρουσα είδηση και ενδιαφέρον άρθρο.

Εϊναι πολύ καλή φάση που υπάρχει μία τέτοια εναλλακτική από έναν ποιοτικό παίκτη OpenSource/Libre λογισμικού όπως το Mozilla Foundation.

Ωστόσο, με χαλάει λίγο που υπάρχει ενσωματωμένο στον browser. Νομίζω ότι οι browsers έχουν ήδη γίνει αρκετά ογκώδεις και σύνθετοι για να φορτώνονται πάνω τους και άλλες υπηρεσίες αυτού του είδους. Θα προτιμούσα να υπήρχε ως ξεχωριστή εφαρμογή και ας έπαιρνε αυτόματα τις ρυθμίσεις του Mozilla account από τον Firefox. Θα προτιμούσα κάτι τέτοιο.

Παρόλα αυτά, το περιμένω με ανυπομονησία στη stable version.

χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους.
δοκιμάζοντας στο δικό μου firefox 34 το συγκεκριμένο εικονίδιο μου δίνει μόνο τη δεύτερη [εναλακτική] περίπτωση.
γνωρίζει κάνεις γιατί συμβαίνει αυτό και πως μπορώ να έχω το πρώτο παράθυρο για να ορίσω επαφές.
ευχαριστώ.

Αν κάνεις account στον firefox θα γίνει το εικονίδιο μπλε, και πάνω θα έχεις 2 επιλογές μια φούσκα για το link, και ένα ανθρωπάκι για να κάνεις Ιmport τις επαφές σου.