Τι μου προσφέρει παραπάνω το Linux και γιατί να το επιλέξω;

Precise Products | Πέμ, 07/31/2014 - 20:15 | 3' | 2

Πολλοί αρχάριοι χρήστες του Linux αναρωτιούνται για το τι τους προσφέρει παραπάνω και για το γιατί να το επιλέξουν. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι απλή.

Καταρχάς, θα πρέπει να καταλάβετε ότι το Linux είναι ανοιχτού κώδικα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να επεξεργαστή τον κώδικα μιας διανομής ή ενός προγράμματος του Linux και να φτιάξει ένα δικό του πρόγραμμα, βασισμένο σε αυτό, δηλαδή να κάνει ένα remaster. Για να μάθετε την διαφορά του Linux από τα λειτουργικά κλειστού κώδικα, δείτε το άρθρο που έχω γράψει για αυτό στο /forum/9203/poia-einai-i-diafora-toy-linux-me-ta-leitoyrgika-kleistoy-kodika.

Λοιπών, τα πράγματα που προσφέρει παραπάνω το Linux είναι:

1. Λόγω της λογικής του είναι πολύ ασφαλής και δεν έχει καμία ανάγκη από Antivirus.

2. Αν υπάρχει πρόβλημα μπορεί κάποιος να βρει βοήθεια από τα Forums της διανομής του. Για να μάθετε πια είναι αυτά, μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μου σχετικά με αυτό το θέμα στο /forum/9206/piges-gia-ypostirixi-se-dianomes.

3. Είναι δωρεάν. Οι περισσότερες διανομές και τα περισσότερα προγράμματα στο Linux είναι δωρεάν.

4. Υπάρχει πλήθος επιλογών. Στο Linux υπάρχουν πολλές διανομές. Οι αρχάριοι χρήστες καλό είναι να αρχίσουν με το Linux Mint που μοιάζει πολύ με τα Windows και δεν χρειάζεται παίδεμα για να εγκατασταθεί σωστά. Μπορείτε να βρείτε τον οδηγό που έχω φτιάξει για την εγκατάσταση του Linux Mint στο /forum/9206/piges-gia-ypostirixi-se-dianomes και τον οδηγό για το περιβάλλον εργασίας του στο /forum/9005/odigos-arharioy-sto-perivallon-ergasias-toy-linux-mint. Βέβαια υπάρχουν και εναλλακτικές διανομές για αρχάριους.

5. Είναι ιδανικό για όλους τους υπολογιστές. Υπάρχουν διανομές όπως το Puppy Linux, για τις οποίες τα 128 mb RAM είναι αρκετά!

και υπάρχουν και άλλα πλεονεκτήματα τα οποία θα ανακαλύψετε στην πορεία...

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: 4 (ψήφοι: 1)

Σχόλια

Έχω ένα μπλουζάκι με αυτή την εικόνα :3 (OffTopic, αλλά υγεία )

Off-topic:

Ευχαριστώ όποιον έβαλε την εικόνα στο θέμα μου στο forum.