Το γραφείο του Linus Torvalds

dsyrmalis | Πέμ, 07/24/2014 - 17:23
Δείτε ενδιαφέροντα βίντεο για το Linux, τον ανοικτο κώδικα και τις εφαρμογές του

Στο βίντεο παρουσιάζεται το γραφείο του Linus Torvalds. Ο Linus εξομολογείται πως αφού απόκτησε παιδιά σταμάτησε το ξενύχτι μπροστά απο τον υπολογιστή.  Απο οτι φαίνεται προς το τέλος του βίντεο ο Linus χρησιμοποιεί OpenSuse και σαν εφαρμογές έναν Browser και το τερματικό. Παράλληλα εξομολογείται πως είναι πολύ τεμπέλης για να κάνει wipe και να πετάξει τους  παλαιούς σκληρούς του δίσκους οπότε τους κρατά στο σπίτι. Πέρα απο το χάος πάντως που θα δούμε στο δωμάτιο του ο τρόπος που εργάζεται είναι κάπως ιδιόρρυθμος...
 

Δώσε αστέρια!

MO: 5 (ψήφοι: 1)

Σχόλια

Πολύ σωστός ο Linus. Αυτό το κόλπο με τον διάδρομο για περπάτημα είναι καλη ιδέα...

Χαχα ο διάδρομος μάρεσε...κάθεσαι που κάθεσαι όλη μέρα στο PC ...κάψε και κανένα γρμάριο.......

Βασικά τον Linus τον εκτιμώ πολύ γιατί δεν κολλάει να τα "χώνει" όπου και όπως μπορεί !

Σε πολλά σημεία, τα χώνει και στους αρχηγούς των διανομών ώστε να βελτιωθούν πολλά πράγματα ...

Η προσωπική ζωή, ο χώρος στον οποίο εργάζεται, και οι ιστορίες για τις "αρχαίες" στιγμές των υπολογιστών, αποτελούν μεγάλο ενδιαφέρον (για εμένα τουλάχιστον).

Με αυτόν τον τρόπο μπορεί κανείς να καταλάβει την έκφραση "Άρχισα να προγραμματίζω το Linux, έτσι για πλάκα" ...

Επιμένω στο video που βρίζει την nvidia, όχι για την nvidia (αυτό είναι θέμα που δεν το κατάλαβα και καλά να πω την αλήθεια, και ΔΕΝ ΜΕ ενδιαφέρει...), αλλά για τα όσα λέει στους φοιτητές πληροφορικής για τον πρώτο καιρό (τον "αρχαίο") των υπολογιστών !!

Aalto Talk with Linus Torvalds

Χίλιοι δυο αρχηγοί διανομών και να δώσουν συνέντευξη, δε συγκρίνεται με τίποτα με τη χαρά για γνώση και διαδαχή που παίρνω από συνεντεύξεις αυτού του μεγάλου προγραμματιστή !!

Μέσα από όλες τις συνεντεύξεις του, αποκαλύπτεται η απλότητα του σαν άνθρωπος...

ΥΓ:

Την ίδια χαρά νοιώθω και για τους Dennis Ritchie, Bjarne Stroustrup, Andriew Tanenbaum, Richard Stallman και άλλους κολοσσούς ...