Καινούριο επεισόδιο του Greektoys φτιαγμένο με ελεύθερο και ανοιχτό λογισμικό

MagikosFakos | Δευ, 06/02/2014 - 01:09 | 3' | 1

 

Ο Μαγικός Φακός ανακοινώνει το καινούριο βιντεοκλίπ “Φεγγαράκι μου τρελό” της σειράς κινουμένων σχεδίων Greektoys. Το Greektoys είναι μια παιδική σειρά εμπνευσμένη από αρχαία ελληνικά παιχνίδια. Το πρότζεκτ φτιάχτηκε εξ ολοκλήρου με ανοιχτό και ελεύθερο λογισμικό. Το λειτουργικό σύστημα είναι το Fedora Linux. Για animation και video editing χρησιμοποιήθηκε το Blender v2.70, για επεξεργασία εικόνας και texture το Gimp και για επεξεργασία ήχoυ το Audacity.

 

Το νέο επεισόδιο είναι ένα μουσικό βίντεο που απευθύνεται σε μικρά παιδιά και όχι μόνο, και είναι μια διασκευή της ελληνικής παραδοσιακής εκδοχής του γνωστού “Φεγγαράκι μου λαμπρό”. Μαζί με τους χαρακτήρες της σειράς, Βαλίο το αλογάκι, τη Λίλυ την κουδουνίστρα και Φίλωνα το μπιμπερό πρωταγωνιστεί η τραγουδίστρια και συνθέτις Αφροδίτη Πατουλίδου, η οποία έγραψε τη μουσική και τα τραγούδια.

 

Το επίτευγμα του έργου είναι ο συνδυασμός live action με 3d-animation. Τεχνικά, χρησιμοποιήθηκε η κλασική μέθοδος με green screen και μετά οι σκηνές ενώθηκαν με το animation μέσω του καινούριου συστήματος node editor του Blender. Επίσης, φάνηκε πολύ χρήσιμο το Blender για την προσθήκη ειδικών εφέ.

 

Σύντομα θα βγει το νέο επεισόδιο, επισκεφτείτε τη σελίδα του Greektoys για να δείτε το επεισόδιο και να παρακολουθείτε την εξέλιξη του πρότζεκτ.

Μπορείτε να βοηθήσετε προωθώντας το υλικό που είναι διαθέσιμο στη σελίδα.

http://greektoys.org/

https://www.facebook.com/pages/Greektoys/235770813253310

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια