Προωθηση Linux

ghostdog | Πέμ, 04/10/2014 - 19:56 | 1' | 10

Καλησπέρα,
σκέφτομαι να ξεκινήσω μια προσπάθεια προώθησης του Linux, στο χωριό μου.

Υπάρχει κάποιος οδηγός για αυτόν τον σκοπό;

Κυρίως θα κάνω κάποιες ενημερώσεις σε ομάδες ανθρώπων και θα προσπαθήσω να βοηθάω οσο μπορώ στην αντικατάσταση  Windows με Linux.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Ο κανόνας κατα την προσωπική μου άποψη είναι να τους φέρεσαι όσο πιο "Windows" γίνεται. Να σκέφτεσαι πάντα δηλαδή πως είναι χρήστες Windows που απλώς θέλουν να κάνουν τη δουελιά τους. Στην αρχή ίσως να είναι καλό να τους εθίσεις με ένα dual boot συστημα.

Σε 2 φίλους έβαλα manjaro. Ο ένας δε με ξαναενόχλησε ακόμα. Το σύστημά του δεν δουλεύει με αυτόματο πιλότο. Προφανώς του αρέσει και το διάβασμα. Ο άλλος με έχει "ζαλίσει". Μάλλον είναι too much windows αυτός smiley

Η αλήθεια είναι ότι όταν βάλεις σε κάποιον linux, και δεν το ξέρει, θα πρέπει να είναι λίγο ανεκτικός σε ενοχλήσεις ... Είναι ευθύνη αυτό !! Μπράβο πάντως .....

Ένα dual boot πάντως όπως λέει ο Διονύσης είναι πολύ χρήσιμο και απαραίτητο !! :)
 

Εγώ σε 2 φίλους που εστησα Λινουξ έκανα το εξής.

Μια συντόμευση το τερματικό στην επιφάνεια εργασίας, έτσι ότι προβλημα να παίζει απλά μεσω fb ή mail ή οτιδήποτε να μπορούμε να βγάλουμε ακρη ευκολα με ένα copy-paste.

και δευτερο και πιο σημαντικό τους έπεισα να διαβάζουν τα όποια μηνυματα λάθους τους βγάζει η κάθε εφαρμογή πολλές φορές σου λένε το πρόβλημα και βρίσκεις την λύση από εκεί. Π.χ. δεν μπορεί να παίξει ένα βιντεο γιατί λείπουν καπιοιο codecs τους στήνεισ και τελείωσε.

 

 

 

αυτο που με εντυπωσιαζει ειναι η κοινοτητα του λίνουξ που θα επρεπε να αποτελει προτυπο για καθε κοινωνια. 

Σε εναν φιλο μου που τον "εμπασα" στο Λινουξ, μολις ειδε ποσο απλη ειναι η εγκατασταση (για Ubuntu, μην παει το μυαλο σας σε τιποτα arch) ξεκινησε μονος του να το ψαχνει και βρηκε μονος του την διανομη που ταιριαζε στον υπολογιστη του, και στο τι ηταν εξικοιωμενος να βλεπει. Αυτο που με απασχολει ειναι οτι εαν αναφερθω σε ελευθερο λογισμικο (Ριτσαρντ Σταλμαν και τους λογους που αναλυει γιατι δεν πρεπει καποιος να χρησιμοποιει ιδιοκτητο λογισμικο) υπαρχει περιπτωση να δημιουργησω συγχηση. 

Ομως η επιλογη καποιου μεταξυ λινουξ - γουιντοους- μακ δεν πρεπει να ειναι και ιδεολογικη επιλογη; (και οχι απλα επειδη μας βολευει τωρα πια, οπως γινοταν τοσα χρονια με γουιντοους, και πλεον ειναι το λινουξ πιο βολικο-μην την πατησει το λινουξ οπως περασε σε παρακμη το γουιντοους θεωρωντας δεδομενη την κυριαρχια του)

 

tom1972]

Η αλήθεια είναι ότι όταν βάλεις σε κάποιον linux, και δεν το ξέρει, θα πρέπει να είναι λίγο ανεκτικός σε ενοχλήσεις ... Είναι ευθύνη αυτό !! Μπράβο πάντως .....

Ένα dual boot πάντως όπως λέει ο Διονύσης είναι πολύ χρήσιμο και απαραίτητο !! :)
 

Δεν με νοιάζει καθόλου που με "ενοχλεί" smiley, ίσα ίσα βρισκόμαστε και πιό συχνά. Δύο καλά λοιπόν με το linux. Ένα το παιχνίδι της γνώσης και δύο μας φέρνει πιό κοντά yes .

Dual boot δεν μπορώ, τα windows που έχω είναι ως τα XP. Βαριέμαι να ψάχνω για οδηγούς. Άλλωστε δεν μου γκρινιάζει κανείς τους.

Καλό Πάσχα σε όλους με υγεία.

εμεις οι λινουξαδες, υποστηριζουμε το linux οσο μπορουμε (πχ. εγω εχω βαλει linux στους περισσοτερους φιλους μου) αλλα ο αρχαριος ο χρηστης, που αγοραζει υπολογιστη για πρωτη φορα, βρισκει παραθυρα. αυτο βλεπει ο αρχαριος και με αυτο συνεχιζει. αν θελουμε το λινουξ να γινει γνωστο, θα πρεπει καποια εταιρεια παραγωγης υπολογιστων να φτιαχνει μοντελα με linux, τα οποια να ειναι σε χαμηλες τιμες (τα παραθυρα προσθετουν περιπου 60ευρω παραπανω σε καθε υπολογιστη) και να πουλουνται σε ολες τις χωρες μαζι και τις ελλαδας.

αλλα δεν τους κοβει...

Εγω εκανα το μεγαλο βημα μονος μου.Μου αρεσε το λινουξ και ολη η φιλοσοφια του ΕΛΑΚ και ετσι πριν ενα χρονο πηρα τη μεγαλη αποφαση παρολο που δεν ειμαι και πολυ σχετικος με τους υπολογιστες.Εγκατεστησα τη διανομη μου (puppy linux)

μονος μου με τη βοηθεια ενος βιντεο στο γιουτουμπ.Η διανομη αυτη ειναι τοσο φιλικη που καταφερα να βαλω ελληνικα εντελως μονος μου χωρις καμια βοηθεια.Ολα δουλευουν μια χαρα και ειμαι εξαιρετικα ικανοποιημενος και δεν υπαρχει περιπτωση να ξαναγιρισω στα παραθυρα.Στην αρχη βεβαια ειχα καποια μικροπροβληματα αλλα με λιγο διαβασμα στα φορουμ καταφερα να τα λυσω και τωρα ολα ειναι μελι γαλα.Τα προβληματα μου με τις λυσεις τους μαλιστα τα εχω παρουσιασει και εδω.