προβλημα με ασυρματο δικτυο σε linux mint 13 maya και κατι ακομα.....

artakias | Κυρ, 02/02/2014 - 20:33 | 3' | 11

καλησπερα οπως αναφερω κ στον τιτλο εχω εγκαταστησει μολις πριν λιγη ωρα το mint 13 maya σε mini laptop netbook κ εχω ενα προβλημα με το ασυρματο δικτυο.

τι πρεπει να κανω?

και επισης πατησα να κανω τις ενημερωσεις κ σταματησε στο 68/73 κ μετα εβγαλε το παρακατω μνμ ενω εχω την συνδεση στο ιντερνετ σταθερη με καλωδιο.

το μνμ:

Το αποθετήριο μπορεί να μην είναι πλέον διαθέσιμο ή να μην είναι δυνατή η επικοινωνία με αυτό λόγω προβλημάτων δικτύου. Αν είναι διαθέσιμη, θα χρησιμοποιηθεί μια παλιότερη έκδοση του αποτυχημένου ευρετηρίου. Αλλιώς το αποθετήριο θα αγνοηθεί. Ελέγξτε τη σύνδεση δικτύου σας και σιγουρευτείτε πως η διεύθυνση του αποθετηρίου στις προτιμήσεις είναι σωστή.

 

Αποτυχία ανάκτησης του http://packages.medibuntu.org/dists/precise/Release.gpg   Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-5 - No address associated with hostname)
Αποτυχία ανάκτησης του http://packages.medibuntu.org/dists/precise/free/binary-i386/Packages &…; Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-5 - No address associated with hostname)
Αποτυχία ανάκτησης του http://packages.medibuntu.org/dists/precise/non-free/binary-i386/Packag…; Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-5 - No address associated with hostname)
Αποτυχία ανάκτησης του http://packages.medibuntu.org/dists/precise/free/i18n/Translation-el_GR…; Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-5 - No address associated with hostname)
Αποτυχία ανάκτησης του http://packages.medibuntu.org/dists/precise/free/i18n/Translation-el &n…; Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-5 - No address associated with hostname)
Αποτυχία ανάκτησης του http://packages.medibuntu.org/dists/precise/free/i18n/Translation-en &n…; Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-5 - No address associated with hostname)
Αποτυχία ανάκτησης του http://packages.medibuntu.org/dists/precise/non-free/i18n/Translation-e…; Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-5 - No address associated with hostname)
Αποτυχία ανάκτησης του http://packages.medibuntu.org/dists/precise/non-free/i18n/Translation-e…; Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-5 - No address associated with hostname)
Αποτυχία ανάκτησης του http://packages.medibuntu.org/dists/precise/non-free/i18n/Translation-e…; Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-5 - No address associated with hostname)
Some index files failed to download. They have been ignored, or old ones used instead.

τι πρεπει να κανω?

κ ακομα μια ερωτησω πως μπορω να βαλω κατω δεξια το κουμπι για το τι γλωσσα χρησιμοποιω?

ελληνικα ή αγγλικα?

αυτα σας ευχαριστω πολυ

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Το μηνυμα που σου εμφανιζει ειναι διοτι το αποθετηριο medibuntu εχει καταργηθει. Πρεπει να πας στο software sources και να αφαιρεσεις οποιαδηποτε σχετικη εγγραφη εχει για το medibuntu. Μετα πατα το reload και δοκιμασε να κανεις παλι την αναβαθμιση.

Για την 2η ερωτηση πρεπει να μας πεις ποιο γραφικο περιβαλλον χρησιμοποιεις (cinnamon, mate xfce, kde)

καλησπερα tek640

Πρεπει να πας στο software sources και να αφαιρεσεις οποιαδηποτε σχετικη εγγραφη εχει για το medibuntu. Μετα πατα το reload και δοκιμασε να κανεις παλι την αναβαθμιση.

Αυτο πως γινεται ακριβως επειδη δεν ξερω?

κ γραφικο περιβαλλον εχω xfce.

σε ευχαριστω πολυ.

Πατα το εικονιδιο που μοιαζει με ασπιδα στην taskbar. Θα σου ανοιξει ενα παραθυρο που ζηταει το κωδικο υπερχρηστη/root. Δωσε τον κωδικο σου και πατα enter. Θα κανει ανανεωση τις πηγες λογισμικου αυτοματα και μολις τελειωσει θα σου δειξει μια καρτελα με τις πιθανες αναβαθμισεις. Πανω αριστερα, πατα edit->software sources (πηγες λογισμικου) και θα σου ανοιξει ενα νεο παραθυρο. Πηγαινε στο 2ο tab που γραφει other software. Εκει βρες οτι εχει σχεση με το medibuntu και ξετικαρε το. Μετα πατα close και μετα πατας το refresh για να δει τις αλλαγες το συστημα. Μολις τελειωσει την ανανεωση μπορεις να κανεις αναβαθμιση του συστηματος πατωντας το κουμπακι "Install Updates". Οταν τελειωσει την αναβαθμιση, πατας κλεισιμο και εισαι ετοιμος. Κανε και μια επανεκκινηση καλου κακου.

Για το πληκτρολογιο: δεν εχω XFCE αλλα αν κανεις δεξι κλικ πανω στην taskbar δεξια, ισως εχει επιλογη να προσθεσεις καποιο applet. Δοκιμασε το ή περιμενε να σου πει καποιος που εχει XFCE.

Αγωρασε εξωτερική κάρτα δυκτιου η οποία θα ειναι συμβατή με linux

καλημερα σας

dsyrmalis εδωσα την εντολη

sudo apt-get install b43-fwcutter firmware-b43-installer

εγινε η εγκατασταση εκανα επανεκιννηση κ μετα το ξανα εκανα το ιδιο κ ειπε οτι εχει εγκατασταθει οπως βλεπεται στην φωτο ενω στο λαπτοπ δεν βγαζει οτι υπαρχει οπως θα δειτε στην ιδια εικονα

http://img547.imageshack.us/img547/2058/s4g5.png

τι αλλο μπορω να κανω?

στην δευτερη εντολη που μου εδωσες δεν κανει κατι μου βγαζει την μπαρα για να δωσω εντολη κανω επικολληση αυτο που μου εδωσες παταω εντερ μου ζηταει κωδικο τον δινω κ μετα παλι εντερ κ παει παλι στην αρχικη μπαρα που ζηταει εντολη.

ευχαριστω πολυ αναμενω την βοηθεια σας.

 

καλησπερα σας καποια λυση για το θεμα μου με την ασυρματη καρτα δικτυου υπαρχει?

καλημερα σας

εδωσα την εντολη:

sudo apt-get install b43-fwcutter firmware-b43-installer

το αποτελεσμα οπως θα δειτε στην εικονα παρακατω ηταν θετικο λεει οτι υπαρχει κτλ αλλα κατω δεξια δεν την αναγνωριζει παλι λεει οτι δεν βρεθηκε:

http://prntscr.com/33a0h5

καποια ιδεα για να λυσω το μοναδικο προβλημα που εχω πλεον με το ασυρματο για να μην παω να αγορασω εξωτερικη καρτα δικτυου υπαρχει????

επισης πως μπορω να βαλω κατω δεξια την γλωσσα για να βλεπω αγγλικα/ελληνικα?

κ κατι τελευταιο πως μπορω να ανεβασω την φωτο στο διαδυκτιο για να μπορεσω να την στειλω σε εσας οπως ειναι στο ubuntu το shutter κ στα windows το lightshot???

 

Γεια και από μένα. Έχεις broadcom bcm 4318 ή κάτι παρόμοιο;; Και εγώ είχα μεγάλο πρόβλημα ως που να βρω λύση... Ψάξε και θα βρεις λύση σίγουρα, εγώ είχα βρει... Νομίζω έβαλα στην εγκατάσταση add to boot options: b43.blacklist=yes μετά install μετά modify the boot options: b43.blacklist=yes (στο σημείο που γράφει linux και μετά install b43 firmware. Για το διπλό πληκτρολόγιο πας: μενού -> ρυθμίσεις συστήματος -> πληκτρολόγιο -> διατάξεις πληκτρολογίου -> επιλογές -> switching to another layout > -> \/ -> τσεκάρισμα το ALT+SHIFT. Για το ασύρματο έχω και ένα άλλο μήπως δουλέψει: από τερματικό sudo gedit /etc/modules όλα τα b43 σβήσιμο, sudo su, echo b43 >> /etc/modules, sudo modprobe -r b43, sudo modprobe b43. Παρακαλώ διορθώστε με αν έχω γράψει κάτι λάθος...