Το Pitivi κάνει crowdfunding

dimitris | Κυρ, 02/23/2014 - 00:50 | 2' | 1

Οι δημιουργοί του Pitivi, από τα λίγα καλά προγράμματα επεξεργασίας βίντεο του Linux, αποφάσισαν ότι χρειάζονται οικονομική ενίσχυση για να συνεχίσουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους ώστε να μας δώσουν έναν επαγγελματικό αλλά απλό video editor μέχρι την  έκδοση 1.0.

Γι' αυτό το λόγο ξεκίνησαν καμπάνια crowdfunding, ζητώντας ουσιαστικά την στήριξη των χρηστών στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό πακέτο επεξεργασίας βίντεο. Ο τομέας αυτός είναι από εκείνους όπου το Linux υστερεί τόσο σε ποιότητα όσο και σε πλήθος διαφορετικών εφαρμογών σε σχέση με άλλα λειτουργικά συστήματα, αν και στις τελευταίες τους εκδόσεις το Kdenlive και το Pitivi έχουν κάνει πολλά βήματα μπροστά. Το Pitivi είναι γραμμένο σε Python και χρησιμοποιεί τις βιβλιοθήκες Gstreamer για την επεξεργασία. Είναι διαθέσιμο στα αποθετήρια των περισσότερων διανομών Linux.

Μέχρι στιγμής έχουν μαζευτεί περίπου 2500 ευρώ με στόχο τα 35.000 (για την έκδοση 1.0). Μπορείτε κι εσείς να ενισχύσετε το Pitivi στη σελίδα http://fundraiser.pitivi.org/

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια